Reklama

Reklama

Misfits: Zmetci

(seriál)
Trailer
Velká Británie, (2009–2013), 29 h 12 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Howard Overman

Hudba:

Vincent Pope

Hrají:

Iwan Rheon, Joe Gilgun, Nathan Stewart-Jarrett, Antonia Thomas, Lauren Socha, Robert Sheehan, Robert Sheehan (a.z.), Karla Crome, Nathan McMullen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(37)

Partička "zmetků" začne vykonávat veřejně prospěšné práce za své dřívější prohřešky. Když je však hned první den zastihne záhadná bouře, jejich životy jsou navždy změněny. Všichni kromě Nathana zjistí, že mají zvláštní schopnosti. (HBO Europe)

Zajímavosti (32)

  • V průběhu seriálu jsou vidět Rudyho (Joseph Gilgun) rozličná tetování, včetně nápisu LOL. Tohle tetování se do detailního záběru kamer dostalo už v seriálu This Is England '88 (od r. 2011), kde Joseph Gilgun hraje postavu Woodyho a toto tetování vyjadřuje Woodyho lásku k postavě s přezdívkou Lol (Vicky McClure). (Helo)
  • Dabingoví tvůrci chtěli, aby Kelly (Lauren Socha) i v českém znění měla nějaký přízvuk. Rozhodli se proto obsadit do role Terezu Bebarovou, která pochází z Bohumína a ovládá tak ostravský přízvuk. Za tento výkon ji pak diváci nominovali na diváckou cenu Františka Filipovského za dabing. (funhouse)
  • Natáčecí štáb měl mnohdy problémy vyslovit křestní jméno Iwana Rheona (Simon). Herečka Lauren Socha (Kelly) v jednu chvíli odmítla natáčet scénu, dokud štáb jméno jejího kolegy nevysloví správně. (cihlenka)
  • Joseph Gilgun (Rudy) má na hrudi vytetovaná číslice 23456 jako památku na svůj čas strávený natáčením seriálu. Každé číslo představuje jednoho z jeho kolegů ze 3. série. (cihlenka)
  • I přes všechny drby, že Robert Sheehan (Nathan) odešel kvůli jiné nabídce nebo kvůli malému platovému ohodnocení, se herec nechal slyšel, že chtěl jednoduše: "vysmahnout jinam a dělat jiný věci." (cihlenka)
  • Seriál se měl původně odehrávat ve velkém obchodním centru, kde každá z hlavních postav měla pracovat o sobotách v jiném obchodě. (cihlenka)
  • Lauren Socha (Kelly) byla 2. května 2012 odsouzena ke čtyřem měsícům vězení s odkladem na jeden rok za rasově motivovaný útok na taxikáře. Navíc dostala - paradoxně stejně jako v seriálu - 80 hodin veřejně prospěšných prací. Na její odchod ze seriálu to však prý nemělo vliv. (gogos)
  • Zatímco 1. série měla na TV stanici E4 průměrnou sledovanost 707 500 diváků, 2. série tento počet více než zdvojnásobila. V průměru jednu epizodu sledovalo 1,453 milionu diváků. Na jednu epizodu 3. série pak připadlo průměrně až 1,484 milionu diváků. (gogos)
  • Nejsledovanějším dílem prvních tří řad seriálu byl s téměř 1,8 miliony diváků úvodní díl 3. série. Téměř všechny díly 2. a 3. řady byly nejsledovanějšími pořady televizní stanice E4. (gogos)
  • Spousta lidí si myslí, že se Lauren Socha (Kelly) svůj přízvuk kvůli své roli naučila, ale ve skutečnosti je to její skutečný přízvuk. Pochází z Midlands ve středu Anglie. (hellstruck)
  • Londýnskou čtvrť Thamesmead, kde se seriál odehrává, využil rovněž Stanley Kubrick pro slavné scény ve snímku Mechanický pomeranč (1971). Mnoho interiérů se pak natáčelo v kampusu Brunel University nebo v blízkosti jezera Southmere. (ČSFD)

Misfits: Zmetci - Série 1 (2009) (série) (S01)

  • Pro propagaci 1. série byl využíván virální marketing. Na Facebooku a Twitteru si postavy dopisovaly a přidávaly tak k ději další materiál. Objevily se rovněž bonusové klipy, které byly natočené přímo pro server YouTube. (Maruškaa)

Misfits: Zmetci - Série 3 (2011) (série) (S03)

  • V rámci 3. série byla kromě nulté epizody s názvem Vegas, baby (2011) odvysílána také webizoda Erazer, která se dočkala uvedení pouze na stránkách televizní stanice E4. (gogos)

Misfits: Zmetci - Epizoda 3 (2010) (epizoda) (S02E03)

  • V tomto díle zazní skladba „Spanish Sahara“ od kapely Foals, která byla později použita v počítačové hře „Life is Strange“. (fabecc1222)

Misfits: Zmetci - Epizoda 3 (2009) (epizoda) (S01E03)

  • Nathan (Robert Sheehan) paroduje zpěváka Bona z U2. Jedním z prvních celovečerních filmů, v němž Robert Sheehan ztvárnil významnější roli, je snímek snímek Killing Bono (2011), hudební film o začátcích U2 a jejich konkurenční kapele. (Eržik)

Misfits: Zmetci - Epizoda 6 (2012) (epizoda) (S04E06)

  • V domě, kde se odehrává párty, vraždí zajíc, který odkazuje na videohru "Hotline Miami", v níž má hlavní hrdina stejnou masku. (Yoshitsune)

Misfits: Zmetci - Epizoda 7 (2012) (epizoda) (S04E07)

  • Když Alex (Matt Stokoe) přichází do karaoke baru, tak slyšíme v pozadí hrát skladbu I Feel You (1993) od britské hudební kapely Depeche Mode z jejich osmého studiového alba s názvem „Songs of Faith and Devotion“, které vyšlo v roce 1993. (Trajektt)

Související novinky

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama