Reklama

Reklama

Mikrofon zleva, Tome aneb Waterloo

(pořad)

Obsahy(1)

Příběh členů jednoho zakázaného ostravského divadla... Pořad věnovaný ostravskému divadlu malé formy – Waterloo, které bylo založeno v roce 1968, a které bylo o dva roky později zavřeno z politických důvodů. Uvidíte sestřih ukázek divadelních představení s publikem, rozhovory a vzpomínání, to vše je stylizováno do vojenského prostředí. Zavzpomínají například zakládající členové Petr Podhrázký, Edvard Schiffauer a Ivan Binar na „svého“ vyšetřovatele, na výslechy a soud, který odsoudil v době normalizace dokonce i autora hudby. Dále na účinkování v divadle zavzpomínají Miroslav Horníček nebo Pavel Landovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Flego 

všechny recenze uživatele

Príjemné komorné spomínanie na ťažké chvíle ostravského divadla Waterloo za čias socializmu. Atmosféra divadla pripomína skôr posedenie pri táboráku. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Sympatické, otvorené a milé spomínanie na kultúru medzi rokmi 1968-9 a novembrom 1989 - zhruba také boli začiatky 90. rokov 20. storočia - kedy tento dokument vznikol. Viac optimistických nádejí prehlušila tvrdá životná realita neskôr. Marazmus začal zhruba od časov vzniku prapodivného útvaru so skratkou Č-SFR. Kultúrnu otvorenosť a radosť prehlušila politika. A ľudia sa prestali usmievať na blížnych ako teľa na nové vráta :( ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama