Reklama

Reklama

Shaolin dou La Ma

Obsahy(1)

Kung-fu nadšenec Yu Ting (Alexander Lo Rei) hledá mezi shaoliny velmistra kung-fu, aby mohl zdokonalovat své bojové umění. V shaolinském klášteře není vítán, ale všímá si ho proradný mafián Hsu Shi (William Yen) a vidí ho jako jedinečnou příležitost obohatit své kung-fu dovednosti. Ting zůstává v blízkosti chrámu a zároveň je ve spojení s Hsu Shi. Mezitím Ting zachrání dívku ze spárů Flying Eagle gangu, který vede Golden Wheel Lama, zapřisáhlý nepřítel Shaolinu, a plánuje na chrám zaútočit. Hsu Shi najde perfektní výmluvu, aby mohl dostat Tinga do chrámu. Tingova loajalita mu pomůže dostat se do řádu Shaolin a učit se nejsmrtelnější techniku boje, aby se nakonec připravil na Lamův nelítostný hněv. (Epistemolog)

(více)

Recenze (6)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Pokračujem vo "Versuskových" filmoch Alexandra Loua. Nájsť pozerateľnú kópiu Shaolin vs. Lamy nebolo vôbec jednoduché, a ani tá "pozerateľná nebola nič extra" no na tento typ filmu sa ošúchaná widescreen verzia pre kiná, ktorú som mal možnosť vidieť, presne hodila. Zo začiatku mi film nesadol, pretože mal veľa technických nedostatkov. Strih nebol práve najdokonalejší (horší ako v iných Taiwanských kung fu filmoch) a scénky ktoré sa nepodarilo nakrútiť na 100%, proste spomalili ale od kvalitného slow motion to malo ďaleko. Až niekedy v tretej tretine ma to začalo reálne baviť a súboje uspokojovať moje "kung-fu potreby" hehe. Čerešnička na torte bol záverečný boj s hlavným záporákom plus jeho nečakaný skon. Má to svoje muchy ale nakoniec som sa obstojne bavil. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelnej kung-fu nářez!!!! Alexander Lou, ale i jiní, před kamerou neznámí borci, v neuvěřitelné formě a kondici!!! Na ty rychlý, dynamický fighty jsem koukal fakt s otevřenou držkou!! Mazec,mazec,mazec ... Zapomenutej klenot! ()

Vonter 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrný kung-fu film s jednoduchoučkou zápletkou a mnichy, kteří mají půlkilometrové obočí. Souboje jsou vcelku ucházející, ale příliš často je vidět, jak údery zasahují jenom vzduch a některé postavy v pozadí bojují zpomaleně a pouze "naoko". Zajímavostí je režisérova záliba ve vyflusávání gejzírů vody při utrpěném zásahu, tahle úchylka se ve filmu objevuje opravdu mnohokrát. V angličtině možno vidět zde: https://www.youtube.com/watch?v=buicHFRB2SM. ()

carnacv 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka. Zajímavý příběh mladíka, který se chce za každou cenu zlepšit ve svém kung-fu, není pouhou jednolinkovou nudou. Naopak scénář je košatý a překvapivý. Nutno také vyzdvihnout smysl pro vtip a jak bývá zvykem mnoho prostoru pro učení. A to jak kung-fu, tak morálních zásad shaolinů. Gratulace! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama