Reklama

Reklama

Jeden z méně významných členů podsvětí Vincent (Miguel Ferrer) na základě falešné hlášky od jednoho ze svých dealerů zabije jiného dealera. Avšak v tu chvíli bohužel ani v nejmenším netuší, že onen zabitý pracoval pro největšího mafiánského bosse široko daleko. Celá situace pak nabere rychlé obrátky. Poté, co přijde o svou ženu Marisu, zbývá Vincentovi již jen jediná věc, pro kterou má smysl žít - pomsta. Vincentova pravá ruka Joshua (Cuba Gooding Jr.), který chtěl již dříve pověsit mafiánský život na hřebík, ale díky své loajalitě tak neučinil, si v tu chvíli moc dobře uvědomuje, v čem jsou namočeni, a že jen jeden chybný krok může vést k totální zkáze. (HBO Europe)

(více)

Recenze (52)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónov║ záverom sa to v likvidácii kumpáňov troška preženie, nakoniec len báchorka /40%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Perfektný bečkový thriller, ktorý by mal za podpory lepšieho príbehu naozaj slušné ambície. Ambície však rozhodne mali aj scenáristi, a keď už sa nedalo nejak zvlášť pohnúť s originalitou scenára, tak si to vynahradili aspoň kvalitou dialógov, ktorá bola na vybrúsenej úrovni. Hlášky a slovné prešmyčky možno nepatria do prvej ligy, ale na tento typ filmu je to určite nadpriemer. A keby Harvey Keitel ako záporák pridal trošku viac zo svojej večnej charizmy a boli by to čistokrvné štyri. 75%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zase pár mafiánských pletich, podrazů a vražd v poměrně temném podání. Boss Vincent má na černou práci svou pravou ruku Cubu Goodinga Jr., který už chtěl z tohohle kolotoče vypadnout. Franck Khalfoun na počátku své kariéry spolupracoval s Alexandrem Ajou, párkrát z toho byly ucházející thrillery. Tady se furt mele o loajalitě, jezdí se z místa na místo, abychom si následně „vychutnali“ vydatnou přestřelku v honosné vile. Gooding Jr., který prožil kariérní vrchol v druhé polovině 90. let, bohužel poslední dvě dekády sbírá jen béčkové drobky, sotva průměr je to také tady. O nic působivého se bohužel nejedná. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Nekomplikované, priamočiare a pekne drsné. Mučí sa, hláškuje sa, droguje sa, veľa sa strieľa a dôjde aj na nože a päste. Hrá tam kopa známych tvárí a netrvá to ani hodinu a pol. Až na úplný záver, ktorý bol už trošku mimo, za mňa spokojnosť, bavil som sa. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Béčková střlecí gangsterka, která sice patří spíše do let minulých, ale o to víc potěšila. Dialogy fajn, akce výborná a herecky to taky sedlo, ačkoliv nemůžu si pomoct, ale Kuba zrovna zabiják neni. 80% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jedinej důvod, proč tu ještě oba neležíte vobtažení křídou, je, že jsem zvědavej.." A to já byl právě taky, jestli opravdu ten náš "Kubík junior" zase jednou po sakra dlouhé době nacouval do projektu, v němž by tenhle kdysi dávno oscarový herec nebyl jen pro smích.. A budiž moje zvědavost blahořečena, protože tahle skvěle napsaná - Bože, ty dialogy mě hodně zahřály u srdce !! Tady se Eddie Nickerson hodně vytáhnul !! - a zrežírovaná temná gangsterka, byť béčková jako kráva, plná skvostných odkazů na mnohem slavnější bijáky se prostě moc povedla.. Režisér Franck Khalfoun prostě jede, a že tahle krutopřísná krvavá a především zábavná jízda bez jediného kladného hrdiny není jen pouhým dílem náhody, jasně dokazuje jeho poslední snímek, totiž luxusní žánrovka Maniac, kde exceluje Elijah Wood.. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Další průměrný snímek z podsvětí, tentokrát ale hlavní šéfové mafie byli takoví nic moc. Harvey Keitel mě ale překvapil, tady to stáří bylo na něm hodně vidět (chudák). Cuba podal slušný výkon, to se musí nechat. Potom byla škoda, že nedostal víc prostoru Johnny Messner, je to sympaťák. Film byl bohužel bez většího napětí, akce taky takové vlažné, i když závěrečná vyvražďovačka v té vile byla velmi solidní. Suma sumárum 60%. // (1.11.2014) NOVA CINEMA - První připomenutí této průměrné gangsterky, tentokrát s CZ dabingem, který nevadil. Rímský se Švarcem to zmákli. V komentáři z minula jsem řekl vše podstatné, takže jen potvrzuji 3 hvězdy, ba dokonce pár procent přidávám. 65% (with J.) ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

Jsou chvile,kdy dokaze i maly pes kousnout toho velkeho!A jeste mu i vrati drobne za dolar.Ale byt zabou,stira bych na zadech nevozil. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohodle filmu máte jednoznačně pocit,že jste už něco podobnýho někde viděli.Samozřejmě je to téma dost omšelý,stokrát použitý,ale vono co v týhle době neni.Tenhle film funguje dobře,hlavně jeho druhá část.Jen by mě zajímalo,kdo poradil rejžovi,aby do hlavní role obsadil debilního herce M.Ferrera.Ten tomu moc nedává,spíš u mě film o dvacet procent sráží.Škoda.50%. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

70% nářez se skvělým scénářem, pyšnící se koukatelně výjimečným obsazením, s naprosto překvapivě vážně hrajícím Cubou, který, "vystajlován" do kožené bundičky kostí ne-jednoho gangsta frajera s takovou vážností, s jakou Keitel hraje drogového bosse. Nebýt odfláknutého příběhu a nataženou nůďo ďourou v úvodu, mohlo to být na poctivé čtyři... ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Cuba Jr. se do role zabijáka moc nehodí. Ale nemusel by to být tak špatný film, kdyby rozvynuli příbeh mezi ním a jeho věrným kápem. Bohužel z toho tak vznikla víc sračka než pořádný film. Tak třeba příště 2* ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem uvažoval o vyšším hodnocení,ale ve finále jde o jen podivný thriller, který je tak trochu o ničem, neobsahuje žádné zvraty a má hlemýždí tempo. Gooding a výběr jeho rolí je poslední dobou opravdu žalostný. ()

Reklama

Reklama