Reklama

Reklama

Sledujte hluboký a inspirativní příběh o rodině, přátelích a především výzvách, kterým musíme během života v tomto neustále se měnícím a komplikovaném světě čelit. Tom (Martin Sheen) je americký doktor, který přijíždí do francouzského města St. Jean Pied de Port, aby převzal ostatky svého syna, který zemřel v bouři během cesty do Santiaga, poutě známé také jako Cesta svatého Jakuba. Tom se však rozhodne na počest svého syna tuto pouť za svého potomka dokončit. Netuší však, jaký to bude mít dopad na jeho typický kalifornský život, který spíš připomíná velmi těsnou bublinu. Nezkušený Tom také zjišťuje, že na této cestě rozhodně nebude sám, brzy se setkává s poutníky z celého světa, z nichž každý řeší své vlastní problémy a každý hledá ve svém životě nějaký vyšší smysl. (HBO Europe)

(více)

Recenze (190)

POMO 

všechny recenze uživatele

Pohodová road-(walk)-movie o poznávaní a objavovaní nielen ľudí a miest, ale predovšetkým seba semého. Charakterovo vydarená partička štyroch trekkerov z rôznych kútov sveta, s ktorými sa vo veselých časoch zasmejete a v smutných k ním prilnete. Estevez režíruje uvolnene, ale cielene a presne. A hlavne je cítiť, že sa do toho vkladá osobne. Malý, pozitívny film, atmosférou podobný Payneho Bokovke. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jste li vyhořelý pražák s traumatem, jděte do Prčic! Jste li vyhořelý americký oftalmolog s traumatem, jděte do Santiago de Compostela! Musíte sice nasmažit víc řízků, protože je to kapku dál, avšak zase místo Homolkových a funících důchodců, co si cpou každý sudý kilometr pod jazyk nitrák, potkáte cestou pár zamidrákovaných idiotů, se kterými se sqěle trousí životní moudra a polemizuje nad nesmrtelností chrousta. Velmi "osvěžující"! Mexický přestřik Martina Sheena už není žádná Mladá puška! Co se mu objevili hemeroidy, poruchy erekce a osteoporóza, začal být velmi hloubavý, vrhl se na uspávací cestopisy a vážně jej podezřívám, že plácá scénáře na šňupacích večírcích svého podařeného brášky Čárlího. Nepochybuji, že katolíci, šlapky a další trekingoví nadšenci se s ním na tento unylý, dvouhodinový trip s nadšením vydají a dotlačí ho do červených čísel. No a my ostatní jen prohodíme cosi o prdeli, otočíme se na druhý bok a ráno tomu trochu zkurvíme rating. Emilio, Emilio, tak s tímhle jsi do hajzlu. Pardon, chtěl jsem říct "do Santiago de Compostela". ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Protože, batůžek, sbírání turistických razítek, seznamování se s novejma lidma s celýho světa a především protože při cestě za poznáním, nejvíc člověk nepoznává svět, ale sám sebe a to ví každej, kdo kdy v životě vzal batoh na záda a vydal se na cestu. A přesně o tomhle tenhle krásný film je. A jestli je Martin Sheen starej nebo nevýraznej, na to já z vysoka seru, podstatný je, že z tohohle filmu jsem měl úplně stejný pocit, jako když jdu v horku nějakou luční cestou a najednou mě ofoukne vítr, jako když přijdu do vesničky a přes poptání se na cestu skončím půl hodinovým pokecem se svérazným ale fajnovým chlapíkem. A jedno, jesli je to Svatojakubská pouť nebo třeba naše Riegerova stezka, pořád je to stejný, pořád je to krásný a intezivní, stejně jako tenhle film s vynikající hudbou a nádhernejma záběrama. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Někdo říká, že cesta je cíl. Já zase, když se vydám na cestu, tak na ní vidím nějaké poslání. Ať už bezvýznamené nebo jako očistu lidské duše. Líbilo se mi, jak úžasně je Pouť odvyprávěná. A jelikož mám cestování rád, neváhal jsem s pěti hvězdičkami. Ono by to k nim nemělo daleko i bez lásky k cestování. Nádherný příběh, úžasná hudba a perfektní univerzálnost pro lidi všech kategorií, kteří, pokud mají lásku k cestování velikou, se ve filmu v nějaké z těch postav zaručeně najdou. Do toho naprosto nádherná krajina, samota, seznamování s novými lidmi, přátelství, táboráky...Asi si tenhle film budu muset zopakovat ještě jednou, nebo i několikrát. Nádherný film. A ty razítka...ty jsem jim upřímně a neuvěřitelně záviděl. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PANE AVERY, VÍTE PROČ PODSTUPUJETE TU CESTU?“ ... ,,PŘEDPOKLÁDÁM, ŽE PRO DANIELA.“ ... ,,JDETE JÍ KVŮLI SOBĚ. POUZE KVŮLI SOBĚ“.... /// Tom je starej a unavenej. A teď do toho ještě tahle prekérka.... Film postavenej na atmosféře CESTY, KTERÁ MŮŽE ZMĚNIT ŽIVOT. A tak sleduju dědka, jak s popelem na zádech potkává Holanďana, Kanaďanku, toť zas Ir se vobjevil – a slova se mluví (a řeka teče – řekl by Číňan, kterýho tady ale nepotkáte....). Žádnej spěch, a tak můžu popřemejšlet i o sobě (hmm, takže film pro důchodce....) a protože to tak rozumně a pohodově plyne, dostávám taky chuť vyrazit. Cesta za sebepoznáním, pochopením a přátelstvím rozhodně není dokonalá (tak ti nevím Emílio...), ale svůj duchovní účel plní. Mám totiž tyhle příběhy, který jsou ,,napsány pro lidi“ rád hlavně kvůli síle v ,,intimních“ okamžicích. 4* jsou možná moc, ale copak vy netoužíte zjistit, co ve vás je? Aha, jasně. Tak Bueno camino! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu "Off the Road: A Modern-Day Walk Down the Pilgrim's Route Into Spain", kterou napsal Jack Hitt číst nebudu. 2.) Slíbil jsem klukovi, že ho do tý Muxie (9.2159681°W,43.1068658°N) vodnesu! 3.) Thx za titule ,,Kaucuk44“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Martin Sheen se 2 hodiny plahočí po Španělsku, cestou sype popel svýho mrtvýho syna, potkává různý magory a náboženský fanatiky a do toho hraje nějaká hipsterská indie hudba. Jednu hvězdu dávám za celkem pěkný lokality, kde se natáčelo, a druhou hvězdu dávám za scénu, když cikáni přišli vrátit ukradenej bágl. To jsem se fakt válel smíchy. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Jak to jen říct... The Way je zkrátka a dobře takový ten "pěkný film", na který se podíváte, zahřeje vás, snad i osloví, ale už po pár dnech veškerý dojem vyprchá... protože prostě to není žádná pouť, ale jen film o ní, kterému navíc chybí atmosféra. A Martin Sheen - ač se snaží - to prostě nemůže utáhnout celé sám. // Téma pouti je zde prostě odfláknuto, nemůžu si pomoct. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně podivně vystavěný snímek. Tváří se, jako bych vyprávěl o vnitřních pocitech, vyrovnávání se s vlastním osudem či lidském vývoji, ale přitom jen klouže po povrchu a snaží se lacině tlačit na emoce. Pouť totiž není niterný a pomalý film, jak by synopse napovídala, ale (doslova) uřvaná (nikoliv slzopudná, i když to by si tvůrci přáli) show plná frází a postav, které se na sebe snaží strhávat pozornost. Vrcholně sebestředná podívaná, které sama sebe klade nad vyprávěný příběh. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Film plný zdánlivých konců ala Pán prstenů: Návrat krále, jehož hrdinové jsou v mnohém pouze škatulky na ukázání rozdílných lidských charakterů (bohatý egocentrik, týraná žena, dobromyslný kecálek) a jehož náklady na natočení byly zjevně plně pokryty reklamami na nejrůznější outdoorové vybavení. Klišé. Kýč. Sentimentální sračka. Jenže co naplat, když mě pozitivní naladění, krásná krajina a dokonale vybraný hudební podkres strhly podobně jako ostatní tady na ČSFD. (Hodnocení k 16. 5. 2011 je 81%.) Lepší tři hvězdičky. "Žádné drogy. Tedy minimálně podle holandských standartů." ()

castor 

všechny recenze uživatele

Emilio za kamerou a jeho táta v téhle pocitovce před ní. Společně stvořili road movie, které je na jednu stranu nenápadným kusem, ale dokáže docela solidně inspirovat. Místy ruší ne úplně sympatičtí spoluvýšlapníci, kteří jsou v několika scénách poměrně nepříjemní a uřvaní. Atmosféra je místy hodně silná, tempo kolísavé, Martin Sheen překvapivě nevýrazný. Nicméně netvrdím, že podobná cesta nemůže být v dnešní uspěchané době hodně osvobozující. Ač všichni zúčastnění mají k vykonání pouti jiný důvod. Obyčejní lidé, obyčejný svět, obyčejný život? Mnohem víc mi ale chutnalo s Bokovkou (2004). ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Je cesta cieľom? Je poslaním? Je vyjadrením viery, či len dôvodom na zbavenie sa zlozvykov, či zlepšenie životosprávy? Ročne sa na pešiu púť do Santiago de Compostela vyberú státisíce pútnikov. A každý z nich má svoj cieľ, svoje poslanie. Či už je človek veriaci alebo "bezverec". Emilio Estevez ako režisér nádherne prerozprával púť prostredníctvom svojráznej, malej skupinky, ktorá chce absolvovať túto dlhú cestu. Každý pre niečo iné .... Spoločné majú však jedno. CHCÚ to dokázať. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád hory, turistiku a sám by som sa na takúto púť dal nahovoriť. Príbeh otca, ktorý sa rozhodne so svojím už nebohým synom vyraziť na cestu, ktorú jeho syn začal a nedokončil, je síce trochu plytký, ale pozerá sa na to príjemne. Príroda a exteriéri tu hrajú prvé husle, tiež krásne mestečká, dedinky a o tejto púti dostanete takmer vyčerpávajúce info. Výkon M. Sheena je fajn, ale strašne ma znechutil jeho trápny výstup v opilosti, kde vykrikoval "God bless America". Piesní by tu mohlo byť tiež o niečo menej, väčšinou doprevádzajú práve tie hluché miesta a nebolo by na škodu film i trochu skrátiť. Ten 90 minútový director´s cut by bol tak akurát. Inak spokojnosť. 70%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh člověka, jenž se vydává na dlouhou pouť, aby uctil památku svého syna, který na oné cestě zahynul. Postupně se k němu připojí další dva muži a žena. Každý z nich má jiný důvod k vykonání pouti. Během jejich putování se střetávají jejich zájmy a rozdílné charaktery, výtečné záběry kamery a mimořádně dobrý hudební doprovod dotváří atmosféru celého snímku, který je naplněn dobrodružstvím, několika zdařilými zápletkami, ale rovněž lidskou samotou, potkáváním nových lidí, získáváním zkušeností a přehodnocováním vztahů a postojů. Ačkoliv mohla být Pouť o čtvrt hodinku kratší, neváhám a dávám plný počet hvězdiček, neboť na mě dýchla ona atmosféra putování po krásné krajině. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Pouť za poznáním? Pouť za pochopením? Pouť za život! To je příběh očního lékaře z USA, který přišel tragicky o syna, kterému snad splácí dluh a chce jej pochopit... Moc příjemné zpracování. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Plna dojmu, ochuzena o dech, obohacena o slzy dojeti a souzneni. Tohle musim hodnotit jedine subjektivne, k objektivnosti mam v tomto pripade velmi daleko. Neskutecny mentalni rust, vyvoj duvery i duse. Cloveka to laka jit tez a ja pujdu :-) Byla jsem rozhodnuta uz predtim, nez jsem toto videla, ovsem ted se to pro me stalo zivotni nutnosti. Na tohle se clovek nemuze jen divat, tohle se musi zazit a procitit celou svou bytosti tak maximalne, jak je to vubec mozne. Taky chci vyzdvihnout soundtrack, protoze ty pisne byly prekrasne a dokonale. Totalne krehke a zapadajici .... Uzasne! ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Pro mne nejkrásnější road movie. Neuvěřitelně silný příběh o putování otce, který při postupném pohřbívání syna nalezne více, než by kdy čekal. Martina Sheena upřímně nemám v oblibě a nebyl jsem si ho schopen představit v roli zhrzeného muže. Od prvního kroku už jsem jen sledoval bez hlesu každý jeho pohyb. Pouť by ovšem nebyla tím, čím je, nebýt režisérského kompromisu na všech frontách. Mohl zvolit dlouhou cestu samotářského vlka, nebo veselé putování s přáteli. Mohl díky teskné hudbě natočit smutný a emocionální film, nebo se povznést přes vážnost děje a sázet humor kde se dalo. Mohl se zaměřit na střet kultur a lidí, nebo zabírat úžasné exteriérové scenérie. Estevez do snímku zakomponoval vše. A nevznikla žádná amatérská směska čehosi, ale velmi podmanivý snímek atakující veškeré spektrum emocí a pocitů. Člověk je během zasnění nad celým příběhem vytržen humornou vložkou, aby za chvíli uronil nějaké to zrnko sentimentu. Protikladné pasáže se střídají a dvě hodiny tak utečou rychle jako měsíční cesta s pravými přáteli. Volba dalších protagonistů dopadla taky na úrodnou půdu. Vždyť koho by nezajímala cesta uzavřeného starce, přátelského a bodrého dealera z Holandska, protivné, škodolibé Kanaďanky a trochu vyšinutého spisovatele? Subkulturní vložka by se mohla zdát nejsilnější okamžikem, pro mne jím však i po opakovaných projekcích paradoxně zůstává scéna v hotelu. Čím dál tím častěji tento snímek vidím, tím více mám chuť do těch Pyrenejí vyrazit. Prostě si zabalit a na pár měsíců zmizet. A když se pro vás film může stát skutečností; copak může být něco lepšího? Edit. Tak pouť vykonána. Když vás film inspiruje k vykonání největšího životního zážitku, přestává být pouhou obrazovou sekvencí. Je tam všechno. Všechno. Nejlepší soundtrack z filmu 100 % ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu jsem si říkala, že něco takového bych nikdy nemohla absolvovat. Na konci už jsem si tím tak jistá nebyla. Samotný film dokazuje, že se Estevez proměnil z vyhaslé hvězdy 80. let v docela zajímavého režiséra. Jedna z věcí, které bych vytkla, je nedostatečná hloubka postav. Každá má sice svůj cíl, který se po dobu poutě mění, ale já jsem si pořád připadala jen jako vnější pozorovatel a to by se u takového filmu asi stát nemělo. Nicméně za hudbu a velmi působivou a emotivní scénu v chrámu ty 4* přece jen dám. ()

Reklama

Reklama