Reklama

Reklama

Kozmic Blues

všechny plakáty
Hudební
USA, 2007, 100 min

Hrají:

Janis Joplin

Obsahy(1)

Spomienkový dokument The Kozmic Blues prináša na ploche 100 minút záznamy z vystúpení a programov, ktoré už zväčša divák pozná: Dick Cavett Show, Monterey Pop festival, Woodstock či potulný Express festival.
Napriek tomu sa vo filme objavujú aj menej známe záznamy s nižšou kvalitou, ktorými sú napríklad živé vystúpenia z Generation Club v New Yorku (1967) či štúdiové stretnutia z nahrávania albumu Cheap Thrills.
Hudba Janis Joplin ostane živá navždy a tento aspekt ožil aj vďaka výberu videí, na ktorých rocková ikona pôsobí viac ľudsky ako vzdialene. (Alseri)

(více)

Recenze (3)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Považovat tento "sestřih" za film by bylo asi hodně odvážné, proto jen tři poznámky: 1. Pochopení (vcítění se?) do jam session na začátku filmu, kde kluci a Janis se baví při zpívání "Ain't No More Cane on this Brazos" je asi zásadní pro celou tu dobu, se kterou tato už nemá společného vůbec nic. 2. Snad žádná ženská/osoba nebyla schopna se takhle rozdat do poslení mrtě "Have another little piece of my heart / You know you got it, if it makes you feel good." 3. Teorie chaosu se stále více diskutuje ve všech možných oborech (od astronomie po sociologii), jeho podstatou je aktuální možnost jakékoli možnosti, snad taková byla i Janis Joplin, Kozmic Blues: "But it don't make no difference / And I know that I could always try." ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

O králi můžeme diskutovat, ale královna rocku je jen jedna... Zde se můžete seznámit... A to nejen s Janis, sympatickou a živelnou rockerkou, ale také s výběrem toho nejlepšího z její tvorby a především s legendárními vystoupeními z Festival Express, z Monterey nebo z Woodstocku. ()

Reklama

Reklama