Reklama

Reklama

Cinderella: Rocked, Wired & Bluesed - The Greatest Video Hits

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Hudební
USA, 2005

Recenze (3)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo holduje glam rockové muzice, si jistě "pošmákne". Pennsylvánská vlasatá partička nikdy u nás nepatřila k těm nejznámějším rock bandům. Patřilo jí především období přelomu osmdesátých a devadesátých let, a i když se vytasila s několika kvalitními rockovými příspěvky, vždy poněkud zůstávala ve stínu slavnějších kapel z téhož "oboru". Jejich songy nepatřily zrovna k typickým peckám, ale v jejich celkem bohaté tvorbě se najdou opravdu kvalitní kousky. Mám však s jejich hudebním pojetím, potažmo soundem, jeden malinkatý problémeček: jejich hudba přesně spadá do časů hudebních vod minulého století, kdy se teprve čelilo nástupu syntezátorových kapel, a poctivá muzika postupně vzala za své. I nad těmito hudebníky se postupně zavřela hudební voda související s opadnutím posluchačského zájmu. Frontman Tom Keifer se svým charakteristickým kvalitním chraplákem se dá připodobnit k podobně hlasově zabarvenému Brianu Johnsonovi z AC/DC, ale image kapely nebyla tak sofistikovaně propracovaná, ani natolik provokativně prvoplánová, jako image jiných spřízněných a výrazně lepších kapel - Bon Jovi, Europe, Poison, Motley Crue aj. Těch hitů se od "Popelky", jak zní český překlad lascivně znějící Cinderelly, český posluchač moc nedočkal. V běžných komerčních rádiích nesplnili kritéria playlistů, čas od času se jejich songy hrály v rockových rádiích, kde tolik pozornosti přece jen nezískaly vlivem velké konkurence. Určitě nedokážu vyjmenovat nějaký song, který by mně od těchto rockerů utkvěl natrvalo v paměti. Asi nejznámější je energická vypalovačka "Coming Home". Prostřednictvím této obsáhlé videografie se lze s jejich tvorbou úspěšně seznámit. Hudebně splývá v trochu jeden velký celek bez patřičného vrcholu, ke kterému se stavím neutrálně. Ani neodmítám, ale ani nevyhledávám. Klipová tvorba kapely plní to, co se od podobných kapel očekává. S hustým vlasovým porostem drtí kytary, bicí jsou hřmotná a hlasový rozsah zpěváka nemyslitelně vysoký. Kdo se zabývá glam metalem, bude jistě v mnoha ohledech spokojený. Za mě je to lepší průměr, ale pořád méně líbeznější, než pohádková postava, podle níž si kapela zvolila svůj název. Tedy doufám, že to bylo podle Popelky. Band působí dodnes. Mé hodnocení: 60% ()

Lucbric 

všechny recenze uživatele

1.Shake Me, 2.Nobody's Fool, 3.Somebody Save Me - tady se objeví Jon Bon Jovi a Richie Sambora, 4.Gypsy Road, 5.Don't Know What You Got (Till It's Gone), 6.The Last Mile, 7.Coming Home, 8.The More Things Change, 9.Shelter Me - tady se objeví Pamela Anderson a Little Richard, 10.Heartbreak Station ....... „So, the word's not done, is it? Oh, so sad, we're going to the Cinderella concert and you have to stay home! Bye!" - úžasný videoklip plný skvělých pecek! :) ()

RJDio 

všechny recenze uživatele

Kompletná videografia u nás trochu menej známej hard rockovej kapely z Philadelphie. Na konci 80 tych a začiatkom 90 tych rokov sa tešili slušnej popularite zvlášť v zámorí. Súputníci kapiel ako Poison, Ratt, Bon Jovi či Motley Crue ()

Reklama

Reklama