Vězněm v cizině (TV seriál)
Banged Up Abroad
Dokumentární
Velká Británie, 2007, 90 min
Bart LaytonHudba:
Ty UnwinHrají:
Adrian Rawlins, Emma Cunniffe, Tom Cullen, Rose Leslie, Mark WingettObsah
Série jednotlivých příběhů pojednávající o tom, jak strašně je jednoduché dostat se do vězení. Jeden z dílů je například o mladičkém automechanikovi, který si oblíbí partu Mexičanů. Je zaskočen penězi a pohodou, kterou oplývají, a nechá se zatáhnout do pašování marihuany přes mexicko-americké hranice. Jenže každého jednou štěstí na chvíli opustí, a pro něj tato chvilka bude znamenat objevení a ztrátu životní lásky, zklamání matky, roky života v mexickém vězení a to, že nikdy nespatří svoji dceru… Vysvobození přichází až s příkazem převézt vězně do Texasu, kde si místo následujících sedmi let odsedí jen několik měsíců. (Iks)
oje
Někdy je to o hrozném vězení, do kterého se dostanou, jindy zase o situaci, která je tam dovedla. Tak jako tak jsou to vždy zajímavé příběhy obyčejně tupých lidí, líčeny vždy do nejmenších detailů. Vedle vyprávění toho, co se stalo, se pořad snaží vykreslovat a předat i pocity dopadených osob. A i když je to jen tv pořad, jednoduché záběry a kompars, daří se to vcelku dobře. To pašování drog přes kontroly si vždycky vytrpím s nimi. Udivuje mě taky, jak lehce a nevinně se slušní lidé do těhle drogových kejklí dostanou. Podobným pořadem je pak Na útěku. Alternativa: Breakout.(15.3.2011)
Ant
Rozhodla jsem se podívat na jeden díl s mou oblíbenou Rose Leslie a musím říct, že u jednoho dílu nezůstanu. Měla jsem srdce až v krku ve chvílích, kdy ti chudáci prochází letištní kontrolou s hroumadou drog na těle. Dramaticky skvěle fungující krátké příběhy, které dokážou dojmout a napnout víc, něž většina dnešních seriálů.(1.2.2012)
Fallen_One
Pokud je toto pořad vysílaný na Discovery Channelu o lidech co je zabásnou na letištích za jejich blbost (a snadnou vyhlídku peněz) tak mu musím jednoznačně dát 4 hvězdy (s pátou váhám), protože něco takovéhleho se mi opravdu líbí. Nejen sledovat ty naivky vyprávět jejich životní příběh jak byli hloupí atd., ale celkově - pořad je skvěle udělán.(23.6.2010)
Iks
Dávají na National Geographics, doporučuju :-)(28.11.2009)
Xstan
Viděn díl o uvěznění v iraku....(6.11.2011)
Shredo
Príbehy, ktoré píše sám život, kde sa stotožnujete s hlavným hrdinom a ten vám autenticky vyrozpráva, čo všetko zažil a v retrospektíve sa vraciate priamo na miesto deja - autori netrochária a je to sfilmované brilantne. Nevynechám ani diel :)(29.6.2011)