Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Španělsko-argentinský western na motivy románu Homera Manziho, odehrávající se koncem 19. století v argentinských pampách. Vojenské posádky se snaží zavést pořádek v oblasti, kde loupí bandité spřažení s indiány. Kapitán Martin (Robert Taylor) dochází k přesvědčení, že k tomu, aby zabránil dezerci vojáků, musí jim dodat ženy. Proto se rozhodne do pevnosti převést z věznice v Buenos Aires devět prostitutek. Jeden z mála westernů, odehrávající se v Jižní Americe, natočil jako remake svého vlastního filmu z roku 1945 s názvem „Pampa Bárbara“ režisér Hugo Fregonese, u nás známý především svou pseudo-mayovkou „Old Shatterhand“. (Mariin)

(více)

Recenze (2)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se dlouho těšil. Fregonese mne velmi zaujal svým pseudo-mayovkovým westernem "Old Shatterhand" a tušil jsem, že to určitě nebude nezajímavé. A nezklamal jsem se, jde vlastně o kavalerie-western smíšený s chorizo westernem, vybavený výbornou kamerou (Manuel Berenguera) a výbornými herci (Robert Taylor v roli kapitána naprosto perfektní!). Když to vyjádřím s nadsázkou, tak většina záběrů na krajinu pamp s mohutnými oblaky připomínala v tomto smyslu barokní obrazy holandských krajinářů, žádné kopce, lesy ani skály. Škoda, že slabší byl bandita Padrón (Ron Randell), který vypadal až moc upraveně -na rozdíl od vojáků v koloně, doprovázející dostavník s prostitutkami. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Hugo Fregonese /The Raid 1954, Old Shatterhand 1964/ natocil vyborny argentinsko -spanielsky western, odohravajuci sa na argentinskych pampach, asi aj v Patagonii. Vacsinou som zvyknuty ze westerny su z USA, maximalne z Kanady, a vzdy mi liezli na nervy westerny s Mojko Riticom, teda zase pardon, to mi uslo, s Gojko Miticom. Homero Manzi ako spisovatel mi nic nehovori, knihu som necital. Kazdopadne vyborny western na temu - banditi sa spriahli s Juhoamerickymi Indianmi a lupia, kradnu a veruza aj zabijaju. Zapletka hodne jednoducha, ale funguje aj po 50 rokoch, film ma slusne kulisy, vyborne tempo a dialogy. Nepravom zabudnuty film, oplati sa mat a obcas pozriet . 70 % ()

Reklama

Reklama