Reklama

Reklama

Salad Fingers

(seriál)
Animovaný / Horor / Psychologický
Velká Británie, 2004, 10x5 min

Režie:

David Firth

Scénář:

David Firth

David Firth je na internetu známý svými kontroverzními animacemi, a SALAD FINGERS není nijak odlišný. Příběh (pokud lze použít slovo „příběh") se točí kolem osamělého poustevníka žijícího v polorozpadlé chatrči, kterého sužují nejrůznější halucinace, imaginární přátelé a duchové minulosti. Animace Davida Firtha bývají nezřídka označovány za perverzní, úchylné, nechutné, či nějakým jiným způsobem pohoršující a znepokojivé. (Komprimus)

(více)

Recenze (71)

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem se jedná o geniálně poskládaný příběh, který je zahalený ve spletenci sexuálních, morbidních a jiných nechutností, přičemž nutí diváka hledat v oněch spletencích souvislosti. Sice toto rozkrývání indícií zbožňuju, jenomže ta temná stránka je na můj vkus moc. Kdybych hodnotil objektivně, tak bych i těch 5* dal, ale momentálně zvítězilo hodnocení subjektivní. ()

Fjera 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem všech deset dílů najednou a jsem celkem zklamaná. Aby to bylo zajímavější, mělo to být kratší. Padesát minut je na takovou strašně moc. Námět a zpracování bylo nadprůměné, ale příběh se občas hrozně táhl natolik, že nudil. Ve výsledku lepší průměr. Nejlepší jsou závěrečný a první díl. Jinak nuda. ()

Reklama

kaspar 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jist, co to je, ale je to celkem silné kafe. Je to dost taková směska hnusu a lítosti. Salad Fingers, zoufale osamocený, není schopen jakkoli vycházet s jinými živými tvory (stonožku rozmáčkne, dívka poté, co začne mluvit, ho vyděsí). Zároveň ta psychická labilita, která je v tom přítomna, a absolutní chaos a nepředvídatelnost toho, co se bude dít, tomu skutečně dodává temnou post apokalyptickou atmosféru. Geniální užití Briana Ena, Aphex Twin nebo Lustmorda. ()

-Victor- 

všechny recenze uživatele

Jako odraz společnosti je to skvělé. Salad Fingers obývá svět kde se ukají na rezavých lžičkách... A to je pouze počátek jeho fetišistických choutek. Temné představy Davida Firtha zamořily náš svět v podobě kontroverzních animací. Ten se pravděpodobně snaží plnit příkazy hlasu ve své hlavě a doufá, že se zbavý každodenních nočních můr. Jestli máte rádi hodně divné věci a nebojíte se, že ztratíte něco, čemu se říká zdravý rozum - budete mile překvapeni. Jestli jste choulostivými jedinci v oblasti psychiky, tomuto pořadu se vyhněte obloukem! Budíž naší civilizované společnosti země lehká. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Když ste svolní a necháte se opojit tímto hnisem nasáklým nápojem, tak si s vaším vnitřním morbidním já, toto blouznící strašidýlko a jeho každodenní delirium, dovede dohnat až k emočním stavům, o kterých jste dosud nevěděli, že vám mohou být nějakým způsobem navozeny. Jedna z mála cest jak obejít drogy a přivodit si extasy. TAPS !!! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Na seriálu se podíleli hudebníci jako Brian Eno, Sigur Rós, nebo Aphex Twin. (DanteZ)
  • Titulní melodie je převzata z písně "Beware the Friendly Stranger" od skupiny Boards of Canada. (DanteZ)

Reklama

Reklama