Room, The

Drama / Romantický / Komedie

USA, 2003, 99 min

Tommy Wiseau

Viděl jsem vela braků - viděl jsem turecké akční fláky, honduraský ilegální film, filmy Eda Wooda, švédský pornografický thriller, budovatelské a normalizační konverzačky s Gottwaldem - ale tenhle snímek je šílená travestie filmové nestoudnosti. Tommy Wiseau má makabrózní přízvuk, je permanentně sjetý, při souloži mu zní šílené písničky, atmosféru tvoří záběrem na lžičku v rámečku a celé to vypadá jak horší péčko. Již dnes to má ve státech kultovní status, do Evropy se to zatím nedostalo, ale říkám vám, že za 30-40 let to bude pro naše syny a vnuky Ed Wood počátku milénia, tedy zneuznaný neumětel a šmírák, paralela s Glen or Glenda je naprosto zjevná a já jen doufám v další Wiseaův záchvat tvůrčí geniality ... Ale bojím se, že kdyby to chtěl překonat, vesmír imploduje. (ještě větší legrace než samotný film jsou historky z natáčení, kterých je plný net)(24.8.2010)

• Dadel

Představte si pornofilm, který někdo brutálně prostříhal tak, aby se dal vysílat od 20 hod. v televizi. Přesně takhle vypadá The Room. Možná se zasmějete, ale spíš nuceně než upřímně, a pod tím úsměvem se budete nudit.(16.9.2011)

• Psema

Nepopsatelně špatné způsobem, který by i Ed Wood záviděl. Must-see pro každého, kdo chce vědět, jak hluboko vede králičí nora vyhrabaná plastovými příbory a jedním rugbyovým míčem. Ideální adept na půlnoční projekci ve Varech. Jenže na to nemá Zaoralová... ehm... no prostě koule.(24.6.2010)

Vážně jsem čekal co na mě tenhle film nachystal. Tím jak je tenhle film špatnej, je vlastně extrémně zábavnej. Hrůznost dialogů a hudby se nedá slovy popsat, přesto si troufám tvrdit, že si postavu Johnyho a jeho debilní hihňání zamilujete. Ed Wood byl vedle Wiseaua břídil. U jeho filmů s divák nudí. U The Room se aspoň pobavíte!(10.9.2011)

• Theatis

Len nechápem, prečo sa práve tomuto škváru dostalo kultového štatútu, pretože si pamätám, že kedysi dávno, keď som ešte trávil voľný čas prepínaním kanálov na televízore, bežalo niečo podobné každý večer aspoň na jednej stanici. 0/10(23.7.2011)

• Anchi

What the hell was that? Brácha mi The Room doporučil jako kontroverzní dílo, kterýmu se dostává buď hodnocení 5* nebo odpad. Tak jsem si řekla, že se podívám co to je za umělecký výtvor. A po shlednutí chápu. Protože tohle... To buď nemá žádnou chybu anebo je má úplně všechny a na konci záleží jenom na tom, jestli v člověku převáží ten či onen názor. Tenhle film - to je buď všechno anebo nic. Tohle je tak špatně natočený a odehraný, až je to tak úžasně hrozný, že člověk nemůže jinak než vzdát hold (dejme tomu, že) kravině. Moje iracionální část se přimlouvá za 100%, protože jsem se po celou dobu bavila, jak moc to bylo špatný, ale zase na druhou stranu se moje racionální část přimlouvá za odpad, protože z hlediska hodnocení, jak jsem zvyklá, si tohle nezaslouží nic jinýho a... tadááá... tentokrát poslechnu svojí racionální část.(10.4.2011)

Masakr! Nejhodnotnějšími díly světové kinematografie však nadále zůstávají Čelisti 4 a Pes fotbalista. (Když se asi u šesté sexuální scény objevilo v titulkách "Můžete si klidně skočit na kafe, o nic nepřijdete", skočil jsem si na kafe a... o nic jsem nepřišel. Doporučuju přečíst zajímavosti, pomohou vám udělat si lepší představu o filmu.) P.S. Od teď je mým životním snem zažít promítání The Room v nějakém kině. Vzal bych ragbyový míč, spoustu plastových lžiček a užil si hromadu zábavy. (http://www.youtube.com/watch?v=WrVWz-u66mw)(10.6.2011)

• Freemind

Odpad, ale jaký! Tommy Wiseau je novodobý Ed Wood, jeho veledílo je obecně považováno za jeden z nejhorších filmů všech dob a v USA má své početné fankluby. Tohle prostě musíte vidět - pokud jste alespoň trochu obeznámeni se základními pravidly pro režii, střih a psaní scénáře, budete sbírat čelist z podlahy. Je to samozřejmě strašná, mučivá nuda - dějová linka nemá žádnou logiku, dramatické okamžiky a dialogy se objevují a pak mizí bez žádné pointy ani vlivu na další děj. V průběhu natáčení z projektu průběžně utíkali herci a členové štábu - některé záběry jsou tedy použity víckrát, jedna z hlavních mužských postav najednou bez vysvětlení zmizí a nahradí ji nějaký cizí chlap. Naprosto dokonalý je samotný Tommy Wisseau, který na sebe strhává pozornost nejen lehce retardovaným vzezřením a přízvukem, ale hlavně krátkým, bizarním smíchem, kterým proplétá své monology. Je to prostě ukázkové WTF a já se vůbec nedivím, že kolem toho vznikl takový kult. Zajímavost - ve filmu se často objevuje zasklený rámeček s fotkou polévkové lžíce (he?). Skalní fandové chodí na promítání s hrstí lžiček a pokaždé, když se tato fotka objeví v nějakém záběru, celý sál začne zuřivě házet lžičky na plátno. Další značkovou rekvizitou je rugbyový míč. Proč? Podívejte se, pochopíte.(7.3.2010)

• Hromino

Já vám nevím... tak nějak sbírám slova, abych napsal aspoň trochu soudný komentář k tomuhle dílu, ale nějak mě to nejde. Připadám si úplně vygumovanej. Přirovnal bych můj současný stav třeba k tomu, jako by mi někdo několik hodin v kuse pouštěl Nyan Cat až do zjebnutí. Tohle je prostě fakt něco nesmazatelného. Nudnější porno scény jsem teda ještě nikde neviděl, hlášky jako „I didn't hit her, it's a bullshit! I did not... oh, hi Mark!” nebo „You're tearing me apart, Lisa!” jsou prostě už klasika a Wiseaův hekavý smích mi bude znít v uších asi ještě hodně dlouho. Je to peklo, ale věřím, že až se na to podívám někdy s přáteli v podnapilém stavu a se slušnou zásobou plastových lžiček, pak si to teprve užiju. Do té doby to bude ale nevonný odpádek, pane Wiseau, na to vemte lžičku.(17.8.2011)

• Baxt

0/10 Anály nelhaly. The Room je mistrovský kus a Tommy Wiseau je reinkarnace Orsona Wellese. Ne, tak vážně, The Room = výplach mozku. Ne protože by byl amatérský (což ovšem je) nebo odfláknutý (taktéž), ale protože je to scenáristicky a režijně naprosto zoufalý pokus o jakousi kombinaci emocemi nabitého osudového románu z pera Tennesseeho Williamse a potlačovaného ega Wiseaua samotného. Ve své takřka one-man-show tancuje před kamerou jako dobromyslný, spravedlivý a charakterově nezávadný seladon, kterému osud přichystá bolestivou pravdu - ženy jsou zlé. Šest let čekal na jemu takřka rovný scénář Larse von Triera, ale co naplat, Antichristovská dvojka se může jít před Lisou zahrabat. ___ Šest milionů dolarů utopených ve třech interiérech a hercích, kteří pokud měli jen trochu soudnosti, opustili natáčení ještě než pan režisér zavolal "akce!" V jiném případě se museli obrnit silnou vírou, že Pokojík ve střižírně prokoukne. Zbytek je historie.(15.9.2011)

Hodnotenie berte s rezervou..:)(29.1.2011)

• Cedr

Tohle je prostě film z jiné planety. Frekvence a neuvěřitelná délka (bohužel neskutečně nudných) sex-scén s přehledem zastíní i klasický porno film. Házení míčem, oscarové dialogy, smích hlavního hrdiny... tohle nejde prostě popsat, to se musí vidět. Z hlediska nechtěné zábavnosti bezkonkurenčních 5 hvězd.(21.11.2010)

• L_O_U_S

Nikdy jsem netušil, že uvidím něco, za co by se musel stydět i Ed Wood a přitom by to nebylo kvůli směšným efektům nebo naivitě. To, co člověk prožije během sledování Wiseauova opusu magnum, je téměř nesdělitelné. Já si obrázek udělal už z ukázek na YouTube a dnešní projekce mě utvrdila v tom, že jde opravdu asi o to nejhorší, co jsem kdy viděl. Z hlediska filmařiny je přijatelný snad jen samotný závěr, který je svým způsobem i citově působivý (co asi může od života čekat člověk, který nikomu nic špatného neudělal - jen byl na dnešní dobu zkrátka moc slušný). Předchozích devadesát minut je totální amatérský odvaz. Tommy Wiseau je neskutečný magor (směje se i při sexu), když si dovolil vypustit do světa tuhle zhůvěřilost, kde devadesát procent stopáže zabírá otevírání dveří, zdravení, desetinásobné opakování absurdních replik a šukačky (v úvodní půlhodině se souloží hned čtyřikrát). Nesmírně rád bych navštívil některou z amerických projekcí tohoto filmu, zacitoval si ty největší špeky a hodil na plátno pár lžiček. Opravdu nutno vidět, protože tento film ve své debilitě (a přitom kultovosti a neskutečně milé zábavnosti) trumfuje nejen Wooda, ale také perly studia Asylum. A to už je co říct. No a Wiseauovo tvrzení, že film je špatný úmyslně, prostě neberu. Ten člověk na to jednoduše nemá. "I did not hit her! It's not true! It's bullshit! I did not hit her! I dit noooot! Oh, hi Mark!" ... "You're tearing me apart, Lisa!" ... "Hi, doggie!" ... "Anyway, how's your sex life?" (595.)(23.11.2010)

• Opsha

Oh hai CSFD. Totální brak beze smyslu, který působí jako cenzurované porno křížené s telenovelou. Nic nedává smysl, scény na sebe nenavazují, dialogy vysloveně bolí a hlavní hrdina vypadá, mluví a jedná jako permanentně zhulený (a to je prý abstinent). Sračka, která je tak špatná, že ani není vtipná. Číp-číp-číp-číp.(15.3.2011)

Naprosto boží! Celou dobu jsme přemýšleli, jakou psychickou chorobou Tommy Wiseau trpí, protože není možné aby tohle někdo myslel vážně. Anebo jo? Kdyby někdo chtěl záměrně natočit nejhorší film v historii, nebude ani z desetiny tak příšernej jako tenhle. Mám pro sračkoidní filmy nesmírnou slabost, tenhle mou perverzi uspokojil stoprocentně. A mám dokonce chuť ho zkouknout znova. Skvělý, doporučuju všem! You're a chickeeen, cheep cheep cheep cheep!(11.12.2011)

Neuvěřitelně dementní :-D Konečná scéna je nejlepší hereckej koncert, co jsem kdy viděl!!!(11.4.2011)

• Svihadlo

No tak tohle fakt né, šla jsem do toho s tím že to asi bude nějaká podivná sračka, ale to, že při závěrečné sebevražedné scéně budu toužit po tom aby ten k***t raději vystřelil na mě, tak to jsem vážně netušila...stahování z kůže, třísky pod nehty, lobotomie bez fyzického zásahu...Můj život, tak jak ho znám, právě skončil...(4.3.2011)

pobavil jsem se...ale zároveň jsem se cítil jako bych byl intelektuálně znásilněn...(26.6.2011)

Původně to byl pro mě strašněj odpad, že ani Uwe neumí natočit větší hovadinu. Jenže jsem si behem prvních 10-15 minut neuvědomoval vlastně o co jde. Info jsem si nečetl, o hercích jsem nic nevěděl, jenom jsem zahlídl skeč na youtube. Po nějaký půlhodině mě to příšlo až nějak na oko jasný, že takhle propadákovej film nebude natočen nadarmo a že výkony neherců/herců jsou tak hrozné schválně. Film možná má 44%, ale kdyby jsmě ho brali z objektivnějšího hlediska tak si nezaslouží ani 1%. Výkony, hudba, střih, kamera, samotný scénář a i režie jsou neskutečným výsměchem celosvětové kinematografie. Což právě dělá tendle film něčím tak zvláštním...(18.7.2011)

• Philcze

Pravděpodobně nejhorší film všech dob, ale naprosto zvráceně zábavný. odpad!/5*(24.1.2011)

<< předchozí 1 2 3