Reklama

Reklama

Death Note: R – Genši suru kami

(TV film)
  • Japonsko Death Note: R(デスノート:リライト) 幻視する神 (více)

Vidět očima Šinigamiho…
Raitó a L bojovali až do hořkého konce, ale jak tento boj vypadal z pohledu Rjuka? Bůh smrti Rjuk schválně upustí svůj Zápisník smrti na Zemi, protože se nudí a velmi jej zajímá, kam až dojde člověk s mocí, kterou mu Zápisník smrti může dát. Zápisník zvedne geniální středoškolák Raitó Jagami, který se rozhodne s jeho pomocí odstranit veškeré zlo na světě. A tím se z něj stane obávaný zabiják Kira, proti kterému bude nasazen nejlepší detektiv světa, L. Monumentální bitvy důvtipu, kde je jedna mysl štvána proti druhé, Rjuk se zájmem sleduje; nyní už se nenudí… (Zíza)

(více)

Recenze (11)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tohle je příběh o člověku, který chtěl změnit svět a stát se Bohem.................. Protože jsem nejdříve viděl oba hrané filmy z roku 2006 byl jsem neskonale zvědav, jak si tvůrci poradí s tímto kresleným příběhem. Trvá dvě hodiny a je jasné, že linie a tvary jsou již dávno dány. Někdy mám pocit, že tvůrci dokonce počítají s tím, že už divák viděl jak hrané filmy tak i kreslený seriál. Prostě všemožně poskakují do finiše, až to mnohdy působí strašně zmateně. Nevidět nejdříve ty hrané filmy, byl bych totálně ztracen. Je to však zajímavě kreslené a díky tomu se tu proleje více krve. Scény tak můžou být i krutější. Ryuuk je v hrané verzi hezčí než zde kreslený. CITÁT - Já jsem....Bůh........... Hrané jedničce jsem dal za pět, dvojce za dva a tato dostane za tři. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Death Note Relight je slušný podvod na diváka. Tenhle průlet polovinou seriálu sice shrnuje to nejdůležitější, ale absolutně postrádá to, co dělá Death note nejzajímavějším. Napětí je rázem fuč a celá ta komplikovanost jednotlivých intrik obou hlavních hrdinů se zdá býti jednoduchá. Nehledně na to, že „střihač“ musel být vůl, když dokonalou scénu v autobuse nezařadil, ale nepodstatný zpěv Misy ano. Takže člověk, který neviděl seriál, tak o hodně přichází a člověk, který viděl, si jen užívá shrnutí. Co si ale stěžuji, Ryuk byl opět k sežrání a docela často na scéně :o) V mých očích Death Note Relight splnil to, co měl!! ()

Reklama

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč bych měl hodnotit tak vysoko. Je to sice to samé, jako seriál, ale to je i největší mínus. Kurevsky jsem se nudil a 5 minut (v případě dvojky asi 10) nových scén to opravdu nezachrání. Navíc plno důležitých detailů chybí, takže divák, který seriál neviděl, film nepochopí. Jestli jste viděli polského Zaklínače, tak víte, co tím myslím. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Člověk, který neviděl seriál, nebude chápat. Člověk, který viděl seriál, se bude nudit. Protože tu není nic nového, co by v seriálu nebylo (ty dvě scény ze světa shinigami se opravdu počítat nedají) a jelikož se jedná jen o shrnutí, které docela ztrácí souvislosti a napětí ze všech intrik, nebude k ničemu ani seriálu neznalým. Zklamání, ale jako lehká opakovačka třech pětin seriálu není špatný. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Tento film je s najväčšou pravdepodobnosťou určený špeciálne pre tých, ktorí videli seriál, no nejako im unikal dej, prípadne pre ľudí, ktorí už videli zopár úvodných dielov, no z určitých dôvodov prestali seriál sledovať, a tak sa tu pre nich vyskytla táto alternatíva. Tým pádom je zrejmé, že celá (mimochodom skvelá a jedinečná) atmosféra sa tu úplne vytratila a s ňou aj napätie a niekoľko skvelých momentov (schádzala mi tu najmä autobusová scéna), ktorých sme boli svedkami v pôvodnej sérii. Našťastie je vo filme zanechaná veľká časť dobrých momentov, intríg a myšlienkových súbojov, sprevádzaných charakteristickou animáciou seriálu a excelentnou hudbou, takže aj keď film postráda špecifické kúzlo seriálu a strihač z neprimerane zlepených momentov sem tam robí kašu, nemožno zaprieť, že sa jedná o celkom fungujúcu rekapituláciu. ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama