Žabí král aneb Železný Jindřich (TV film)

• Německo

Froschkönig, Der

Rozprávky bratov Grimmovcov: Žabí kráľ

Rodinný / Pohádka

Německo, 2008, 59 min

Franziska Buch

• Deimos

TV/// Obsazení 3/10 Děj 3/10 Hudba 2/10 Prostředí 4/10/// +ten animovaný žabák je jak z té reklamy na to zažívání a to potěší, pro děti to je snad neškodné, jim může být jedno kdo to natáčel -to nemůžou přijít s něčím originálním a když už si chtějí prznit svoji klasiku, nemohou to dělat alespoň dobře, pohádka je nová, ale ty novoty a přechytralost postav působí dost rušivě/// Zvědavost je mrška zlá, která se občas nevyplácí. Tím chci říct, že ne vše co dobře vypadá, taky dobré je. Ehm vidíte co to se mnou dělá, co tady píšu? Prostě na české pohádky to nemá ani v nejmenším./// Celkem 30%///(28.12.2010)

• misulka03

Nádherná pohádka, ale bohužel ne moc dobře pojatá. Dobrý náznak tam je, ale bohužel nebyl zde nikdo, kdo by ho dovedl dál. Ještě, že jsme to viděla s dabingem, němčinu bych u toho nevydržela ani 5 minut.(19.12.2009)

Tak nízké hodnocení? Vždyť je to docela pohodová odpolední pohádka :o)(28.12.2010)

• Terva

Není žába jako žába.(7.7.2011)

• haushinkaa

Něco mi asi uniklo... Tak nějak jsem nepochopila ty železné obruče. A rozhodně jsem očekávala něco víc. Když už tam toho tolik nakecali o kouzelném lese a zlé víle, těšila jsem se, že tam pojedou a zažijí nějaké žůžo dobrodrůžo, proto mě dost překvapilo, že to skončilo tak klasicky. Jelikož jsem na tuto pohádku natrefila jen čistě náhodou, když jsem přepínala programy, ani jsem se nepodívala, jak dlouho má trvat, takže jsem opravdu čekala, že se z toho něco vyklube. Nejspíš mě asi navnadil ten název, čekala jsem, jakou zajímavou roli tam bude mít Jindřich, když je i v názvu. Takže celkem taky nechápua Jindřichovu účast v českém názvu. Jediné, co se mi líbilo, byl roztomilý žábák.(28.12.2010)

• sallyann

Jedna hvězda za žabáka, protože byl roztomilej.....a ta písnička z Pride and Prejudice tam byla schválně????(19.12.2009)

• Blazin

Jenom nechápu proč se na tyhle německý pohádky vůbec dívám, je to hrůza všech hrůz.(28.12.2010)

• PollyJean

tak nejen české pohádky trpí absencí pořádného děje? Tady je akorát krásné prostředí a docela povedené kostýmy. Aco ta vykradená hudba z jiného filmu? No a kam se tenhle žabáček operní pěvec hrabe na Herzovu půlmetrovou potvoru :-)(29.12.2010)

• Psycho.R

Na Vánoce se to přežít dá(19.12.2009)

• andydy

neposchopil som ju ani nemala žiadnu zápletku(19.12.2009)

• Horác

No jo, taková jednohubka. Jako kolorit k popíjení kafe ve volném odpoledni se to zvládnout dá, a to i díky k minimalistické délce. Hodně mladí němečtí herci v rolích princů a princezen a celkově moderní pojetí odkazují tuto pohádku do kategorie "trochu divné".(19.12.2009)

• Moly

Vlastně to nebylo vůbec špatné a upřímně, nechápu četnost "odpadů!". Často lepší než český rádoby pokus o pohádku. Jeden velký problém tu vidím, a to - absenci zápletky. Je to nekonečný úvod a rozjezd. Věčné ladění, ale koncert stále nezačíná.(20.12.2009)

• tonton78

nesnáším německé pohádky. národ, kde děti vyrůstají na příbězích vymyšlených dvěma perverzními, úchyláckými bratry, nemůže natočit a nenatočil dobrou pohádku...snad mě to petersen promine(28.12.2011)