Reklama

Reklama

ČT Live - Divokej Bill

(koncert)
  • Česko Divokej Bill: Lucerna
všechny plakáty

Obsahy(1)

Po třech studiových albech vystoupila dne 10. března 2004 úvalská skupina Divokej Bill v dlouho dopředu beznadějně vyprodané Lucerně, kde zahrála svým fanouškům 32 skladeb. Průběh tohoto koncertu byl řádně zaznamenán a následně vydán na CD se sedmnácti skladbami, a na prvním DVD kapely, které obsahuje 18 skladeb. Kapelu přišli hudebně i pěvecky podpořit členové skupin Wohnout, Medvěd 009 nebo Lou Fanánek Hagen. DVD kromě samotného koncertu obsahuje ještě 10 videoklipů, rozhovory se všemi členy skupiny, shrnutí přípravy koncertu i pár záběrů zachycujících kapelu těsně před vystoupením.

Seznam skladeb:  1. Šibenice
2. Brouk
3. Archa
4. Cesta
5. Svatá pravda
6. Žoldák
7. Kvůli holkám
8. Znamení
9. Parní stroj
10. Malování
11. Kolem tebe
12. Lásko
13. Armáda
14. Plakala
15. Pocit
16. Dávno
17. Bohužel
18. Rozárce (petaspur)

(více)

Recenze (14)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Are you ready, Lucerna?" To bylo tenkrát, když ve skupině Divokej Bill naposledy vybuchla nezkrotná energie a byl to nezapomenutelný zážitek. Ty následné komerční prefabrikáty vyráběné pro rádia už se téhle atmosféře nedokázaly ani přiblížit. Pro mne zkrátka Divokej Bill zemřel na vrcholu v roce 2004, protože jsem raději zapomněl na to, kterak peníze zkrotily v Billovi jeho původní divokost. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Jako menší jsem na nich ujížděl. Některé jejich písničky si pustím vyloženě kvůli tomu, že se mi líbí text, u jiných text pomíjím, protože bych jeho smysl marně hledal a užívám si perfektní sehranost skupiny. Nálada celého záznamu je výborná, pohodová a moc mi připomíná chvíle, kdy si stejnou pohodovou atmosféru užíváme u pití a dobré muziky s celou naší partou. Za mě 10\10. ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ hudby, který můžu. Koncert z Lucerny je už pouhé zpestření. Potěší i hosté Lou Fanánek Hagen či Wohnout. 90% (hubda: *****) IMDb.com: 8,2/10 ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Něco se mi od nich líbí víc, něco míň. A stejně jako oblíbenost písniček je i tenhle koncert na kterým není moc co hodnotit, když se odvýjí od hudby. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že tady po tý Lucerně přišel (pro mě) začátek konce :-/ Ale Propustka do pekel působila ve svojí době jako příjemné osvěžení, i když dnes už mi to moc neříká. Koncert je celkem fajn, navíc mapuje všecky videoklipy do roku 2004. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Lepší koncert Bivokýho Billa jsem neviděl. Parádní energie se stupňovala do poslední minuty. Všichni hosté skvěle zapadli do kapely! ..PS: ještě Divokej Bill - Best Of Video (*****) ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Seznam skladeb a autoři DVD 1. Šibenice (Václav Bláha/Václav Bláha) 2. Brouk (Václav Bláha/Václav Bláha) 3. Archa (Václav Bláha/Václav Bláha) 4. Cesta (Roman Procházka/Václav Bláha) 5. Svatá pravda (Václav Bláha/Václav Bláha) 6. Žoldák (Václav Bláha/Václav Bláha) 7. Kvůli holkám (Václav Bláha/Václav Bláha) 8. Znamení (Václav Bláha/Václav Bláha) 9. Parní stroj (zpěv Medvěd 009)(Václav Bláha/Václav Bláha) 10. Malování (Václav Bláha, Jan Bárta/Václav Bláha) 11. Kolem tebe (Roman Procházka/Roman Procházka) 12. Lásko (zpěv Wohnout) (Václav Bláha/Václav Bláha) 13. Armáda (Václav Bláha/Václav Bláha) 14. Plakala (Václav Bláha/Václav Bláha) 15. Pocit (Václav Bláha/Václav Bláha) 16. Dávno (Václav Bláha/Václav Bláha) 17. Bohužel (zpěv Lou Fanánek Hágen) (Václav Bláha/Václav Bláha) 18. Rozárce (Václav Bláha/Václav Bláha) VIDEOKLIPY 19. Plakala (Václav Bláha/Václav Bláha)(Monitor-EMI s.r.o. 2000) 20. Dávno (Václav Bláha/Václav Bláha) (Monitor-EMI s.r.o. 2000) 21. Miláčku (Václav Bláha/Václav Bláha) (Monitor-EMI s.r.o. 2001) 22. Cesta (Roman Procházka/Václav Bláha) (Monitor-EMI s.r.o. 2001) 23. Kotle (Václav Bláha/Václav Bláha) (EMI Czech Republic s.r.o. 2003) 24. Znamení (Václav Bláha/Václav Bláha) (EMI Czech Republic s.r.o. 2003) 25. Malování (Václav Bláha, Jan Bárta/Václav Bláha) (EMI Czech Republic s.r.o. 2003) 26. Kolem tebe (Roman Procházka/Roman Procházka) (EMI Czech Republic s.r.o. 2003) 27. Divokej Bill (Václav Bláha/Václav Bláha) (Monitor-EMI s.r.o. 2000) 28. Pocit (Václav Bláha/Václav Bláha) (EMI Czech Republic s.r.o. 2003) ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Za mě nejlepší koncert Divokýho Billa, který měl neskutečně dobrý výběr songů. Fanoušci živí, kluci živí, tohle byl prostě správný nářez a přídavky se nešetřilo. Co si budeme povídat, nejlepší tvorba DB byla někde mezi lety 99-03, to vznikly takový songy, které mi i po 20ti letech nahání husí kůži, kluci prostě vymysleli něco nového, záživného, chytlavého a něco co má skvělé texty. První 3 alba jsou zároveň 3 nejlepší. Rok 06/09 byl ještě stále dobrý, ale bohužel jako by postupem času docházely nápady a chytlavost songů se od roku snižovala. Alba 15 a Tsunami už pro ně nejsou tím, co jsem na DB miloval, ale i tak když mám možnost si je poslechnout, tak jdu do toho, hlavně kvůli staré "klasice". DB poslouchám od 7mi let a je to pro mě česká srdcovka. 95% ()

JaninaM 

všechny recenze uživatele

Divokej Bill umí prostě zahrát velké textařské divadlo a na koncertech předvádějí nádhernou show! Všechny jejich skladby mají krásné silné refrémy :) Měla jsem možnost je poznat osobně , posedět s nimi a moc mile mě překvapili svým obyčejným nenamachrovaným chováním a vystupováním :) ()

Reklama

Reklama