Nirvana: Live at Reading (koncert)

Dokumentární / Hudební

Velká Británie, 1992, 92 min

Mrazivě syrové. Kapela na absolutním vrcholu.(22.12.2009)

Kurt ako pyšný otecko, plný elánu si nič nerobí, že hrá totálne zle. Na Silver sa nechytí, nedokáže vytiahnuť a Smells like teen spirit je zmenený na nepoznanie, hlavne zásluhou sóla, ktoré nemá nie hlavy, ani päty. Čo je však zaujímavé, ako celok sa to dá počúvať, hlavne kvôli peknej dávky surovosti a "necitu". Možno preto sa váhalo zo zverejnením tohto DVD. Mňa však zaujali skôr prerábky More than a feeling, Chrisov vtip o nevyditeľnom mužovi, alebo Kurtov pozdrav Courtney či dokurvená anglická hymna. Je tu vlastne ukázaná pohoda, v ktorej chlapci boli v roku 1992. Kým niekedy Kurt demoloval veci z toho, že bol naštvaný na blbú akustiku, na ľudí, alebo na sebe keď niečo zle zahral, tu si s toho očividne nič nerobí a demoluje skladby či aparáty z čírej radosti a apatie. Nečudo, že ľudia museli byť v roku 1992 s tohto koncertu vytretý. Skákať v tomto šialenom kotly čo bol pod pódiom musel byť sakramentský zážitok. PS: nie som si istý, ale začiatok z vozíkom je asi paródia na Axl Rosa...(24.12.2009)

Ty demoliční tendence některých kapel na konci koncertu jsem nikdy nepochopila. Bedňáci z nich musí mít fakt radost. Jo, to když si Patti Smith rve struny z kytary, je to o něčem jiném. Každopádně by mě zajímalo, jak to pak dopadlo s tou kytarou, co Kurt podal v závěru fanouškům.(23.12.2009)

Kultový koncert jednej z najkultovejších skupín, na ktorej som vyrastal...Kurt bol za pacienta,ležérny, ironický (masový pozdrav Courtney:), keď sa mu nechce tak odfláka aj najväčšie hity a pritom dáva nepriamo najavo svoju citlivú dušu, uväznenú v tele megahviezdy svojej doby...a dlho po nej... Nirvana je jedna z mála kapiel, ktorej sa tá (auto)deštruktívna sila dá veriť a ako jedným z mála im fandím aj pri záverečnej deštrukcii všetkého možného, pretože tu o póze nemôže byť reč...Geniálne , geniálne, geniálne!!!(4.10.2010)

Jo v Readingu to bylo fajn:), dobrej den.(2.1.2010)

Dokonalej koncertní zážitek, kterej je po hudební stránce někde v průměru, a to bude člověk ještě mírnej, protože například Kurtova kytara na začátku Smells Like Teen Spirit je noční můra, každýho hudebním sluchem nadanýho jedince. Jenže když se na tenhle koncert díváte, tak vám stejně nezbejvá nic jinýho než se nechat hypnotizovat snad největší hudební osobností historie. A je to k podivu, protože ač měl Cobain nádhernou barvu hlasu, tak s intonací si často nerozuměl a kytarista taky nebyl bůhví jakej. Ale to neni předmětem tohodle komentáře. Předmětem je koncert Nirvany, a to je úžasnej falešnej nářez s nádechem kultu.(13.4.2011)

Absolutní syrový námrd.(15.6.2010)

Nesutečnej nářez a Anthony toho do sebe musel naládovat fakt hodně, protože bez drog takhle zatančit prostě nelze..(3.2.2011)

Úžasný, skvelý, perfektný, geniálny,..atď mohla by som pokračovať s týmito superlatívmi donekonečna. Proste, toto je (bol) koncert ako sa patrí - Some say love, it is river... originálny úvod, skvelý repertoár (Nirvana ani iný mať nemôže;)), zakončenie, ktoré určite potešilo nejedného človeka, ktorý stál pod pódiom. Kurt, Kris aj Dave spolu s tým týpkom, čo im tam skackal do rytmu, odviedli KUSISKO dobrej práce. Dušu diablovi by som zapredala, aby som tam mohla byť.(9.10.2010)

Totální psychedelie! Kurt kašle úplně na všechno, zvláště pak na to jak hraje. Ale jako celek to působí.....neuvěřitelně. Sice špatně zahrané ale ta atmosféra!?!!.....Facka pro všechny dnešní skupiny a jejich rádoby šokující koncerty. Cobainovi totiž stačí jen nemocniční plášť a taková,na tomto koncertě opravdu nepodstatná věc - kytara. Perfektní!(19.1.2010)

Nadherný, nejkrásnější, nejlepší a ještě je toho hodně, né nekonečně mnoho další. Každá písnička jede bez přestávky, pogař uprostřed se pořádně zpotil. Demolice v zájeru úžasný. Co Kurt dělal pro fanoušky je bomba. Kytara od krve jeho palce ho asi pořádně zabolela. Ale ze všeho nejvíc by mě zajímalo, kdo je ten kluk stim pánem na konci koncertu co vyžebrá od Kurta podpis, prohodí pár slov, kluk je v šoku, že vidí Kurta a nazýváho hrdinou :D, jen by mě zajímalo kdo je ta osoba.(24.1.2010)

Jedinečný koncert s neopakovatelnou atmosférou, Nirvana bez příkras, vynikající Grohlova gra na bicí a přesná Novoselicova basa společně s Cobainovou netechnickou kytarovou hrou a dobrým zpěvem. Energičnost a nasazení této trojce je neuvěřitelné. Koncert měl skvělý setlist, úmyslně špatně zahranou Smells Like Teen Spirit, výborné coververze, praktický žádné efekty a zbytečné řeči a fantastické fanoušky. Závěrečné ničení nástrojů je v případě Nirvany až mrazivé, v úplném závěru předá Kurt svou kytaru fanouškům. I na DVD se jde o excelentní zážitek z naprosto syrového koncertu.(5.4.2011)

Co k tomuhle dodat - asi jenom to, že mě vždycky bude mrzet, že tuhle dokonalou šílenost nikdy nezažiju na vlastní kůži/oči/uši...(28.3.2010)

Lepšie by to už asi ani nemohlo byť. Dokonalá ukážka ako by mal rockový koncert naozaj vyzerať. Dnešné kapely už nehrajú čistý rockový zvuk. Nirvana bola jednou z posledných kapiel, ktorá to dokázala. Najviac sa mi pačila časť okolo Smells Like Teen Spirit. (15.03.2010).(15.3.2010)

Nejsem zrovna fanoušek, ale zajímalo mě, jak na tom je to jedno z nejdiskutovanějších hudebních DVD posledních let. Atmosféra výborná, včetně závěrečné demolice a originálnímu pojetí hymny USA. Ale melodicky velmi chudé. Teď abych si šel spravit náladu poslechem živáče Pixies z Brixtonu 1991.(12.3.2012)

Kapeloa na vrcholu . Kurt v dobré náladě a pecky které se snad nikdy nezapomenou . Nejlepši kapela hrající Grunge tady naplno ukázala svuj potencial. Kurt valel jeden song za druhym Novoselic si to užíval a Grohl za bubny ze sebe vydal opravdu co šlo . Nejsesm tímto koncertem vůbec uklamaný . Jsem velký fanda Nirvány . Na podiu si kapela užívala každý moment . Kurta pak sice omrzelo hraní v paruce po prvním songu ale i tak užasný. Největší nářez Undergroudové kapely který jsem kdy mněl možnost sledovat. Divací vřeštěli kapela hrála jako o život . Pak demolice veškeré aparatury no Parada . Škoda že po tomto období , wvlastně už v té době Nirvana a hlavně její frontman Kurt Cobain Směřoval nenávratně do pekel . Skvělej koncertní zážitek jednoho nezapomenutelného dne Taky super http://www.youtube.com/watch?v=j2V0pWR6Glo(2.7.2011)

Tady není vůbec co řešit. Skvělá doba a famozní Nirvana, z čehož vznikl úchvatný koncert. Možná nejlepší jaky kdy odehráli.(9.12.2009)

Jen u mála hudebních počínů jsem zažil...řekněme "hudební orgasmus". Tohle je jeden z nich. Jak se řiká u aut-dobrý auta už jsou vyrobený. U hudby je to kolikrát stejný. Když člověk dneska vidí jakej humus muzika může bejt, je mu na zvracení. I já dobrou hudbu objevuju v dnešní době po šafránovejch množstvích. Dokonalej koncert, kde mi občasný ujetí zpěvu, zaskřípání kytary nebo přehmátnutí akordu vůbec nevadilo. Jenom ten chlápek co se na podiu snažil o něco jako pogo mi pil krev. Já bych ho skopnul dolu, ale co už...(25.9.2010)

Jedná o fascinující a strhující zážitek a na druhou stranu zase o poklidnou podívanou s velice výbornou hudbou. Celý tento živák je velice příjemný a zároveň i mrazivě syrový. Cobain v bílém nemocničním úboru a ten poskakující týpek po pódiu zůstanou nezapomenutelnými. Podle mne se jedná o vůbec nejlepší koncert Nirvany. Nirvana byla na vrcholu slávy a zazněly zde všechny jejich největší hity včetně Smells Like Teen Spirit, na který se třeba nedočkalo na mnohem známějším koncertu z New Yorku v roce 1993.(6.6.2011)

Jestli mě opravdu, opravdu něco hodně moc mrzí...tak je to fakt, že sem nikdy neviděl tuto partičku a hlavně Kurta Cobaina naživo!!! To je neskutečná energie.. sálající z tohoto člověka při živém vystoupení.. Neskutečnej odvaz, šílenství v životní podobě.. -- Pěkný komentář: jojinecko (i tak bych to mohl napsat)(28.1.2010)

<< předchozí 1 2 3