Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V horách ztroskotá letadlo a dva bratři (mladší Robert Wagner, starší Spencer Tracy) se vydají vysoko do hor k místu havárie. Mladší chce získat to, co v letadle najde, starší pak proti své vůli vyráží za ním, aby zachraňoval, co se dá, bratra nebo přeživší cestující. Robert Wagner předvádí zbrklého chamtivce, který na svou chamtivost doplatí a Sencer Tracy se stává tichým a neokázalým hrdinou, který cestou zpátky bojuje o záchranu jediné pasažérky, která havárii přežila. Působivý film nejen o hrdinství, ale i mezilidských vztazích. (ESAva)

(více)

Recenze (32)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,119,000Tržby USA $1,800,000Tržby Celosvetovo $1,800,000▐ nie je to zlé na drámu ale miestami to má strašne pomalé uvlečené tempo, hlavne keď Spencer Tracy umne upevňuje skobu po skobe do skaly, z jeho strhaným ubaveným výzorom potom len čakáte kedy to vzdá a zrúti sa, našťastie má to dobré triky, prevažne krásne prostredie, troška napätia a vyhrotenosť /60%/ ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Moralizující příběh dvou rozdílných bratrů, kteří se vydávají na vrchol hory pátrat po ztroskotaném letadle. Na rok vzniku se jedná filmařsky o vyspělý snímek, který rozhodně nezaslouží prašivých 30 hodnocení. Oproti novodobé žánrové konkurenci sice působí The Mountain trochu naivně, ale kdo má rád dobrodružné filmy, bude spokojený. 90% ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zaplať pánbůh za to, že když tu dobu nemůžu sám zažít, můžu do ní alespoň nakouknout díky filmům. Přírodu tenkrát kazila jen padající letadla a kdo do ní chtěl jít, ten musel mít koule velikosti skalního masivu. Jen teda rozlišit staršího a mladšího bráchu šlo asi i trochu jinak, než obsadit cucáka s dědou. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pátá hvězda je za ty nádherné záběry hor a ledovců. Cesta nahoru byla skvostná. Spencer Tracy v roli staršího a charakternějšího bratra, Robert Wagner jako mladý krasavec s přehršlí špatných vlastností. Nahoře je spadlé letadlo a kolem něho možná spousta peněz a cenností. Vše se však nečekaně zvrtne. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborne zahraná partia šachu ohľadom morálky a svedomia, dráma o dvoch bratoch, z ktorých jeden bol dobrý a ten druhý zlý. Tento moralizujúci príbeh sa približne v druhej polovičke preklopí do napínavej horolezeckej drámy, ktorá ma bavila ešte viac. Jediné čo ma trocha prekvapilo bolo, ako šikovne sa Spencer Tracy so svojou postavou a už na niečo také v pomerne vysokom veku, zvŕtal na skalách. Ale to je len taká drobnosť. Nuž čo, zlo sa naozaj nevypláca, a skôr či neskôr na to človek doplatí. 80/100 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Počas nakrúcania zažili Spencer Tracy (Zachary Teller) a Robert Wagner (Chris Teller) nepríjemnú nehodu na lanovke, ktorá ich mala vyviezť na Aiguille du Midi, kde sa nakrúcala časť filmu. Lanovka skĺzla z kábla a ostala visieť vo výške viac ako 350 metrov nad zemou. (Michal74)
  • Časť filmu sa nakrúcala vo francúzskych Alpách, vrátane strediska Chamonix-Mont-Blanc. (Michal74)

Reklama

Reklama