De vrais mensonges
Full Treatment
Komedie / Romantický
Francie, 2010, 100 min
Pierre SalvadoriObsah
Pohledná kadeřnice Emilie (Audrey Tautou) dostane jednoho jarního rána anonymní milostný dopis. Nejdříve ho vyhodí, ale po setkání se svou matkou (Nathalie Baye), nešťastnou z rozchodu s manželem, jí dopis bez delšího rozmýšlení pošle. Emilie však netuší, že autorem dopisu je její přitažlivý zaměstnanec Jean (Sami Bouajila). Neví ani, jak tímto gestem zamotá svůj, Jeanův i matčin život. (dienle)
Fr
,,ZAČÍNÁTE BÝT NEPŘÍJEMNÝ, ODMĚŘENÝ, CYNICKÝ... PŘITOM JSTE PROTIKLAD.“ ... ,,ANO?“ ... ,,JSTE MILÝ, ŠTĚDRÝ, A STAROSTLIVÝ. UPŘÍMNÝ, ŠLECHETNÝ... TAJNŮSTKÁŘ...DŮSTOJNÝ, KRÁSNÝ...“ ... ,,KRÁSNÝ?“ ... ,,ANO, JSTE POHLEDNÝ. TOHO SI MATKA VŠIMLA JAKO PRVNÍ.“...... /// Netradiční romantická komedie o tom, jak údržbář mluvící plynule všemi světovými jazyky, obloukem přes tchýni ke svému štěstí došel... A taky že ženská duše (vlastně spíš hlava...) je komplikovaná. Klidnej humor – žádný ztřeštěný scény... pravda, ty ženský jsou trhlý, ale milým způsobem. Takovej malej film, plnej Audrey, motající se kolem vyznávání lásky, kterej vám může uvíznout v paměti. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem závislej na vodce a fanatickej vyznavač Audrey Tautou. 2.) Zjistím, proč manuály od Samsungu..... 3.) Thx za titule ,,Subenot“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne(13.12.2011)
Martinibaby
Je to nápadité, milé, francouzské a hlavně plné Audrey a naprosto úchvatných scén :)(1.10.2011)
sochoking
Ked som odchádzal včera na nočnú jedenásťhodinovú šichtu, pustil som si to a desať minút pred koncom som vypol a upaľoval, kedže som nestíhal. Tešil som sa na tú chvíľu, ked sa vrátim z rachoty a dopozerám to, pretože už vtedy som chcel tomu vystreliť päť hviezdičiek len taký fukot, pretože to je presne ten z filmov, na vylepšenie nálady! Vôbec nevadí, že som tomu dal len 4* nakoniec ( ten koniec bol až moc taký zamilovane pritrúbly) , ale je to film, ku ktorému sa budete chcieť ešte určite aspoň raz vrátiť !(27.10.2011)
Snorlax
Milá romantická komedie, která je sice postavena na osvědčeném klišé, ale v přehršli svěžích nápadů tato nenápadná dějová linka zcela zanikne. Baye je v roli matky naprosto nepřekonatelná, role zhrzených manželek středního věku jí jdou velmi dobře k pleti. A navíc ty nádherné exteriéry, v kterých se natáčelo!(18.12.2011)
Perry-
Pohodová, úsměvná romantika... klasická Francie :-)(27.2.2012)
nikoletkaa
Měla jsem chuť na nějaký francouzský film. Tak jsem si prošla filmografii své oblíbenkyně Audrey a našla tuhle milou, upřímnou, svižnou komedii. On vlastně každý film, kde se Audrey vyskytuje, je milý a upřímný. Francouzština je pro mě takovým balzámem na duši, takže jsem si při jejím poslechu a pohledu na Audrey výborně odpočinula :o)(6.2.2012)
milford
Důvod od uživatele Fr, kvůli kterému jsem si pustil film já - jednoznačně 1) vyznavač Audrey (vodky ani tak ne :-)) Na její kukuč se dá dávat po celý film bez ustání a příběh, na kterém se to celé odehrává tam je jako třešnička na dortu. Ano, takových námětů tu už bylo habaděj, ale tady vévodí vtipné a veselé momenty, při kterých se člověk rád zasměje. Film který si rozhodně pustím vícektrát a pokud jste člověk co rád poslouchá francouzštinu a chce si na chvíli odpočinout - tento film je právě pro vás.(27.12.2011)
lada32
Vynikající obrazová kvalita.Tvůrci musely použít kvalitní snímací techniku a i BD nosič byl jistě udělán velmi pečlivě.To je,ale to jediné,co stojí za zmínku.Drobná epizodka je natahována přes únosnou mez a ani nádherný obraz nezachrání nebetyčnou nudu.Pro mě zklamání.Minulý Salvadoriho film Lov na boháče taky nebyl žádná sláva,ale o něco zajímavější.(15.4.2012)
dienle
Žádný zázrak, ale jako odpočinková romantická komedie to funguje skvěle. Audrey Tautou jako vždy perfektní.(30.8.2011)
Montmorency
Lehká, svižná romantická komedie, plná úsměvných (vtipných se nedá říct) scén....(17.12.2011)