Reklama

Reklama

Krásné lži

  • Francie De vrais mensonges (více)

VOD (1)

Když krásná kadeřnice Emilie otevře anonymní milostný dopis od tajného ctitele, nejdříveho prostě vyhodí. Potom si ale uvědomí, co by takový dopis znamenal pro její osamělou a zoufalou matku Maddie a milostné psaní jí přepošle. Později se Maddie setká s Jeanem — Emiliiným zaměstnancem a také původním autorem zamilovaného listu. Matka s dcerou se náhle stávají soupeřkami v boji o stejného muže. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZAČÍNÁTE BÝT NEPŘÍJEMNÝ, ODMĚŘENÝ, CYNICKÝ... PŘITOM JSTE PROTIKLAD.“ ... ,,ANO?“ ... ,,JSTE MILÝ, ŠTĚDRÝ, A STAROSTLIVÝ. UPŘÍMNÝ, ŠLECHETNÝ... TAJNŮSTKÁŘ...DŮSTOJNÝ, KRÁSNÝ...“ ... ,,KRÁSNÝ?“ ... ,,ANO, JSTE POHLEDNÝ. TOHO SI MATKA VŠIMLA JAKO PRVNÍ.“...... /// Netradiční romantická komedie o tom, jak údržbář mluvící plynule všemi světovými jazyky, obloukem přes tchýni ke svému štěstí došel... A taky že ženská duše (vlastně spíš hlava...) je komplikovaná. Klidnej humor – žádný ztřeštěný scény... pravda, ty ženský jsou trhlý, ale milým způsobem. Takovej malej film, plnej Audrey, motající se kolem vyznávání lásky, kterej vám může uvíznout v paměti. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem závislej na vodce a fanatickej vyznavač Audrey Tautou. 2.) Zjistím, proč manuály od Samsungu..... 3.) Thx za titule ,,Subenot“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jak málo ženě stačí k tomu, aby byla alesoň chviličku šťastná. Třeba jen pár řádek krásných slovíček, ale Emillie i když měla maminku ráda, dost dobře nedomyslela důsledky svého počínání a vznikla z toho docela absurdní komedie. Vizuálně velmi příjemná podívaná s krásnou okatou Audrey Tatotu. "Někdy na něco čekáme a jiné nám uniká". ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Konec byl stejně „zamilovaně přitroublý“ jako celý film. Možná bych tu matčinu pomstu nedotahovala do takového konce. Jsem konzervativní asi. Ale vcelku to bylo to roztomilé. :-) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Milá romantická komedie, která je sice postavena na osvědčeném klišé, ale v přehršli svěžích nápadů tato nenápadná dějová linka zcela zanikne. Baye je v roli matky naprosto nepřekonatelná, role zhrzených manželek středního věku jí jdou velmi dobře k pleti. A navíc ty nádherné exteriéry, v kterých se natáčelo! ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ked som odchádzal včera na nočnú jedenásťhodinovú šichtu, pustil som si to a desať minút pred koncom som vypol a upaľoval, kedže som nestíhal. Tešil som sa na tú chvíľu, ked sa vrátim z rachoty a dopozerám to, pretože už vtedy som chcel tomu vystreliť päť hviezdičiek len taký fukot, pretože to je presne ten z filmov, na vylepšenie nálady! Vôbec nevadí, že som tomu dal len 4* nakoniec ( ten koniec bol až moc taký zamilovane pritrúbly) , ale je to film, ku ktorému sa budete chcieť ešte určite aspoň raz vrátiť ! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Už to sice nemá ten švih a lehkost klasických komedií postavneých na záměně, ale jako jednohubka je to příjemná zábava. Místy sice naivní (nechci říkat přímo hloupoučké), nicméně udrží zájem a nepotřebuje přitom hrdiny vrhat do křečovitě ztřeštěných situací. Audrey Tatou je milá i jako protivná kadeřnice a má jiskru, která se hezky kříží s její vrozenou jemností. Nathalie Baye pobaví v každé scéně a občas si vyloženě film ukradne pro sebe. Asi z toho nebude žádná žánrová stálice, občas dokonce tak trochu přepadává přes okraj zdařilého průměru, ale rozhodně mi poskytla příjemně prožitý večer. Rozhodně víc než třeba před časem Klamač srdcí.. (když už jsme u té Francie a romantiky). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Audrey Tautou. Nechovám k nej veľké sympatie. Keby nemala veľké čierne kukadlá, tak s tým hríbikom by mohla hrať len odvar z Fantaghira alebo reklamu na hrnce. A že romantická komédia? Ani jeden jediný krát sa tu nedalo zasmiať, to nie je komédia ani s prižmúrením Kyklopovho oka. A romantika je tu dosť pritiahnutá za vlasy, ten údenáč nepasoval ani k matke ani k dcére. ()

sarume 

všechny recenze uživatele

Tak ja nejsem fanouskem francouzskych filmu, ale tohle me opravdu nudilo a ta herečka v hlavni roli, to je pro me neco neuveritelne prehravajici, nic nerikajici bytost ,kterou už dufam nikde neuvidim. Velke zklamani ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nebe, slunce, vítr !! Je to hrozné, jako předpověď počasí.." ;) Francouzský, byť jde vlastně o Tunisana, režisér Pierre Salvadori přišel se snímkem stejně rozkošným jako božská Audrey Tautou, která se tak konečně objevila v roli, která je jí po té howardovskobrownovské šmíře a jiných přízemnostech hodna.. Protože Salvadori rozehrává svůj příběh plný bláznivých nedorozumění a záměn totožnosti na půdorysu situační komedie, což jej činí i dík vhodnému střihu a soundtracku opravdu dynamickým a nečekaně dramaturgicky sevřeným, většina úspěchu stojí na nesporně kvalitním dialogu, který omračuje svou jemnou přirozeností i vtipem, zvlášť z úst velmi schopných herců, a Pravdivé lži tak působí opravdu nesmírně životně.. Logicky se tak však jednomu vkrádá na mysl obava ze stopáže itsamotného finále, kde sice snímek lehce ztrácí dech, zato tvůrci neschází cit pro pointu, která pohladí.. Neuvěřitelně milá a osvěžující romantická komedie.. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Oddechovka dle mého gusta, bavila jsem se.. Kadeřnice Emilie v podání Audrey Tautou nemá chybu, její impulzivní chování, kdy to zamýšlela v dobrém a vzápětí se to překlopilo do maléru, jsem sledovala se zájmem a s potutelným úsměvem.. Nathalie Baye v roli matky fantastická, zvládla tu zklamanou manželku i následnou proměnu na výbornou.. Inu, nevyplácí se posílat milostná psaníčka anonymně.. ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

brrrrr - otřásám se jako Miluška Voborníková v Pupákově písni lásky - pěstí do nosu by si ta hnusná manipulátorka zasloužila, tak dobře ji Audrey Tatou zahrála ... myslím, že ji nemám ráda ... Francouzi jsou fakt divní - komedie? - romantická??? - ble ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled celkem fajn francouzská romantická komedie, která sází na to, že má docela dobrou zápletku - matka a dcera bojují o stejného muže. Nemůžu si ale pomoct, tenhle film je nakonec stejně nejzajímavější proto, že je zde Audrey, jinak to není nic, co by dovedlo až tak moc zaujmout. Škoda, čekal jsem asi něco trochu víc. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý romantický film. Je jasné, jak to dopadne, a tak je otázka, jak k tomu dojde. Ne že by šlo o něco super originálního, ale přesto je to v pohodě koukatelné. Prostě vcelku jednoduchý film, který se dá slupnout jako malina, která dozrála tak akorát, aby chutnala... Někdy to stačí. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Krásné lži mi v mnohém připomněly Něžnost Davida Foenkinose, a to nejen hlavní představitelkou, ale celou premisou o zamilovaném nesmělém pozorovateli a chvílemi bezcitném objektu jeho touhy. Společně s Něžností také tenhle snímek sdílí lehkost, s jakou je natočen, a vtip (i když tady se v tomto ohledu trochu víc tlačí na pilu). Takže u mě spokojenost, a pokud jsem dala Něžnosti o hvězdičku navíc, je to jen kvůli originalitě knižní předlohy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tunisky Reziser Pierre Salvadori mi fuckt nyst nehovori, a po tomto filme tomu este dlho tak aj bude. Prazdne tlachanie o medziludskych vztahoch dostalo neprirodzene velky priestor : a posledne co mienim vo filmoch praktizovat, je xmrti sa ufilozofovat nad kazdou veto, co predniesol tuna kadejaky mental. Na filmy cumim totiz preto, aby som sa bavil! 5 % ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak tu zřejmě máme nástupce Francoise Vebera a jeho situačních komedií. Samozřejmě, není to na výši jako Nalevo od výtahu nebo Blbec na večeři. Jsou tu hluchá místa, občas lehká ztráta pozornosti, ale ten duch Vebera, ten se tím filmem vznáší po celou dobu. A holt je jen na divákovi, jestli se chce vznášet taky, nebo ne. Všechny předpoklady tu jsou- chytře napsaný scénář, fraškovitá zápletka, dobře napsané a zahrané postavy. Konec je jako u každé romantické komedie předem jasný, ale cesta k němu, to je místy záhada. A Audrey Tatou samozřejmě jako obvykle koulí očima. Podobná komedie Nejsem na prodej od stejného rejži u mě taky velmi zabodovala, takže mne francouzská romantika na rozdíl od té americké prostě baví....85% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Slibní herci, slabý film, a protože mi v ledničce došla blahosklonnost a nový tuplák si můžu dovolit až po výplatě, nedám-li ovšem přednost nižším pudům a nekoupím si jídlo, bez obalu řeknu, že je to otravná nuda. Věčně vykulená a dost infantilní dcerunka, dohazující své šáhlé a silně infantilní matince nukleárního vědce, prevlečného za lopatu, který u nich v práci filmuje práci. Smějete se? Já moc ne. ()

Reklama

Reklama