Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spencer Tracy v hlavní roli adaptace slavného románu Kennetha Robertse z počátků dobývání amerického západu. Děj se odehrává v roce 1759 a popisuje odvážnou akci proti nepřátelským abenakijským indiánům. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

wosho 

všechny recenze uživatele

Film je silně poplatný době svého vzniku, kde jsou původní obyvatelé představováni jak jen to nejhůř šlo. Vijimkou je tam postava na tu dobu nezvyklá, šílený ranger pojídající lidskou hlavu. Celkově se jedná o průměrný film, který ani v době vzniku nebyl moc vlídně přijat a tudíž plánovaný další dil byl stopnut. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Navzdory minutáži a v podstate jednej akčnej scéne príbeh dosť dobre odsýpa. Ono tu ide predovšetkým o vlastnú odvahu prekonávať prekážky, nenechať sa zlomiť a poraziť. Spencer Tracy je v postave majora Rogersa skutočne dobrý motivátor, ktorý dokáže strhnúť okolie a takisto strhol aj svojim hereckým výkonom. ()

Reklama

Montcalm 

všechny recenze uživatele

Slávna výprava Rogersových rangerov v období Francúzsko-indiánskych vojen na osadu St. Francis kmeňa Abenakiov, terorizujúcich prihraničné osady anglických kolónii. Film vcelku verne zobrazuje skutočnosti s ktorými sa rangeri museli vysporiadať počas svojej kampane ďaleko v tyle nepriateľa, nepozorovaný postup či problémy so zásobami. V kontexte doby kedy film vznikol ho hodnotím pozitívne 70%. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Asi před půl rokem jsem četl monografii profesora Opatrného - Válka mohykánů, pojednávající o sedmileté válce v Americe, která obsahuje i docela podrobné zmínky o majoru Rogersovi a jeho harcovnících, jak Opatrný rangery nazývá. Díky tomu, že mě Rogers a jeho partička zaujali jsem se dostal i k tomuto filmu. Celou dobu sledujeme, jak rangeři pochodují a pochodují a pochodují (pak efektivně přebrodí jednu divokou řeku) a pak zase pochodují a pochodují a pochodují a první a vlastně jediná, ale za to skvěle natočená a napínavá akce přichází, když přepadnou indiánskou vesnici. A pak zase pochodují a pochodují a pochodují . . . No a tolik k příběhu. Ten mě tedy moc nezaujal. Za to mě zaujala postava majora Rogerse v podání Spencera Tracyho (jakoby z oka vypadl Kirku Douglasovi). Major je drsnej, přísnej ale férovej chlap. Taky si myslím, že filmu slušela barva. Černobílý by vynikl ještě méně. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Rangers Forever!!! Maličko zpopularizovaná pověst o dobývání krajiny Velkých Jezer, drobný historický exkurz a spousta legendárních historek o správných chlapech spojená v jeden celek, tak aby lid myslel na světlé okamžiky historie a ne na válku. Tomu všemu ale vévodí opravdu skvělý Spencer Tracy, který se podle slov jedné hlavní postavy stal legendou... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Úryvek z bible, který na konci filmu major Rogers (Spencer Tracy) cituje rangerům je z Izajáše 40: 3. (Mol)
  • Podle historických údajů odešlo do St. Francis 204 Rogersových rangerů. Živých se vrátilo 100. (Mol)
  • Na film mal pôvodne nadväzovať ďalší, ktorý mal ukázať hľadanie cesty na severozápad, avšak pre vysoké výrobné náklady tohto štúdio MGM od nakrúcania pokračovania ustúpilo. (Michal74)

Reklama

Reklama