Reklama

Reklama

20 vteřin štěstí

  • Česko 20 vteřin rozkoše (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Německo, 2007, 60 min

Režie:

Jens Hoffmann

Hrají:

Jeb Corliss

Obsahy(1)

Basejumping je prostě adrenalin. Na toho, kdo mu propadne, ale čeká nebezpečná závislost. S každou další strmou skálou bude vyhlížet novou výzvu a pravděpodobně se dočká bolestivých zranění, pohledu na umírající kamarády a v nejhorším případě i vlastní smrti. Těch dvacet vteřin rozkoše z volného pádu se slovy těžko popisuje. Nechcete umřít, ale zároveň utíkáte před životem. Rvete se s vlastními démony a zároveň spoléháte na prozřetelnost. Unikátní dokument zachycuje pět let života jedné z legend tohoto sportu, norské skokanky Karin Hollekim. Neúnavně sleduje ty nejlepší kousky její kariéry až do okamžiku, který jí obrátil život naruby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

wivercz 

všechny recenze uživatele

Člověk, který nikdy nezkusil sport jako paragliding, speedflying nebo skydiving nemůže tento snímek pochopit naplno. Těžko se popisují pocity, které při nich člověk cítí, ale zde jsou velice kvalitně vyloženy. Lidé, kteří těmito sporty žijí a dávají mu srdce i přes všechny nástrahy a rizika, vždy řeknou "ANO" !!! ()

petr.al 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený portrét sportovkyně, která odhodlaně překonává hranice svých možností s rizikem, že jednou možná zaplatí i cenu nejvyšší. Snímek není zdaleka určen pouze pro vyznavače adrenalinu. Pravdivě a otevřeně hovoří o všech světlých a stinných stránkách tohoto druhu sportu. Není to pouze sestřih líbivých zpomalených záběru a dech beroucích scenérií. Je to výpověď. Výpověď člověka, jehož touha zažívat vzrušení z volného pádu přerostla v něco vyššího....v poslání, v pocit naplnění, v poznání sebe sama, v uvědomění si nepatrné hranice mezi životem a smrtí......my ostatní jen s úžasem můžeme přihlížet. Adrenalin je krásná droga, kterou umí kočírovat jen ti nejlepší. ()

Reklama

viktorka181 

všechny recenze uživatele

Moje 15 měsíční dcerka si hrála s ovladačem a pustila telku, zrovna když tohle dopoledne dávali na dvojce. Už jsem se od toho neodtrhla, i když mrňous lehce protestoval. Koukala jsem střídavě na obrazovku a na ní a říkala jsem jí: "Jestli tě za 20 let něco takovýhodle napadne, chytnu tě za flígr a pěkně ti to z tý tvojí rozkošný hlavičky vymlátím!" I když se snažím být hodně tolerantní rodič. Naštěstí na tohle snad nebude mít prachy ani příležitosti, u nás ve střední Evropě... Jinak ale krásný zážitek. Úžasný, co dokáže jedna silná lidská mysl... A tělo, samozřejmě. Záběry z norské krajiny (Norsko - země to moje zaslíbená) byly takovým pěkným bonusem. ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...jsem nadšená... upřímností, snahou poctivě odpovídat na otázky... skvělou průvodkyní vlastního příběhu... kolik otázek se skrývá za jednoduchým - je to magor a všichni co něco takového dělají také... zeptám-li se upřímně sama sebe, okamžitě mě napadnou dvě věci... musí to být úžasné... a já nemám sílu takový strach překonat... odvaha čelit nejen dalším hranicím, ale unést sama sebe v nekonečném vnitřním souboji... mám právo? ano... unesu strach blízkých? ...to je těžké břímě... ...ale - vždycky jsem chtěla létat... díky za skvělou režii, kameru a skutečně silnou a čestnou výpověď, která ještě zdaleka nekončí... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Působivá výpověď osoby na slovo vzaté proč je oficiálně nejnebezpečnější rekreační aktivita planety tak lákavá, naplňující, osvobozující a nádherná. A zároveň proč je tou nejsobečtější možnou činností vůči vlastní rodině a nejbližšímu okolí. Ovšem ať si již myslíte, že jde o nezodpovědné hazardování se životem či naopak to jediné při čem se skutečně žije naplno, tak pokud jste se někdy vydrápali na Stěnu trollů (či jiné pro tuto komunitu kultovní místo) tak sami nejlépe víte, že chtě nechtě se nelze vyhnout při pohledu dolů čiré zvědavosti, jaký to asi je pocit přemoci respekt i strach a prostě skočit... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Snímek získal v roce 2007 ocenění za nejlepší film a cenu diváků na Filmovém festivalu horského filmu v Banffu, v roce 2008 pak čestné uznání na Mezinárodním festivalu FICTS v Miláně, zvláštní ocenění poroty na Mezinárodním filmovém festivalu horského filmu ve Vancouveru a na Mezinárodním filmovém festivalu horského filmu a dobrodružství Hory a Mesto. (zelenymuzik)

Reklama

Reklama