Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Tajemné zmizení pana Davenheima (S02E05)

(epizoda)
  • Velká Británie The Disapperance of Mr. Davenheim (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1990, 52 min

Obsahy(1)

Při společné návštěvě představení iluzionisty jsou inspektor Japp i kapitán Hastings fascinováni kouzelníkovým uměním, pouze Poirot je skeptický. Žádné záhady neuznává. Japp mu proto předloží skutečnou záhadu, a sice nevyjasněný případ zmizení významného bankéře. Pan Matthew Davenheim před několika dny odešel ze svého domu odeslat dopisy a od té doby o něm nikdo neslyšel. Nepotkal ho ani jeho kolega a rival v jedné osobě pan Lowen, mířící stejnou cestou k němu domů. Tato záhada Poirota zaujme natolik, že s Jappem uzavře sázku, že ji vyřeší do sedmi dnů, aniž by opustil svůj byt. Klíč k případu geniálnímu detektivovi nakonec poskytne obsah toaletní skříňky zmizelého muže. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02E06 - Tenhle díl pro mě bude něčím víc, jelikož to bylo poprvé, co jsem přišla na zápletku ještě před Poirotovým vyřešením. A možná to bylo také naposled :) ale i kdybych nedošla ke stejnému výsledku jako náš belgický přítel, tak se jedná o díl nadupaný vtipem, chudák papoušek i Hastings, že musel jako pejsek běhat jen proto, že se Poirot vsadil o vyřešení případu bez opuštění vlastního domova. Na druhou stranu nudící se Poirot byl šikovným kouzelníkem. Do děje byly také vsunuty autentické záběry z automobilových záběrů, které dodávaly na atmosféře a ta dobová vila byla nádherná. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nutno přiznat, že tohle je snad nejhumornější Poirot ze všech! "A prosím, nebratříčkujte se s tím tvorem, ještě jej cvičím!" :) Samozřejmě se nedá předpokládat, že dlouholetý finanční rival nepozná svého soka, mimo realitu je pak i úloha Petra Iljiče Čajkovského... Jenže je to vše hezky zabaleno do nádherné architektury, okořeněno zajímavou sázkou a kostýmní převleky zavání minimálně na začátku skutečnou záhadou. To stojí za shlédnutí. ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S02E05. Dobre vystaveny dil o nevysvetlitelnem zmizeni financnika Davenheima, s kterym se mel v jeho vile setkat kolega/konkurent. Ke schuzce ovsem nedoslo, jelikoz Davenheim se nedostavil a neni ani jasne, jestli ho nekdo treba nezavrazdil. Vse je ozvlastnene sazkou s Jappem, ktera nuti Poirota vyresit pripad, aniz by opustil svuj byt (a navic se musi starat o papouska, ktereho mu proti vuli sverili na opatrovani). Jeho ocima a usima se tedy stava Hastings, zatimco Poirot doma cvici kouzelnicke triky. To je kupodivu opravdu perfektni a sam nevim, jak ty karetni kejkle delal, natoz jak se to vubec Suchet dokazal naucit :) ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Neskutečně mě irituje ten jeho knír. Je to důvod, proč jsem se na to nikdy nedíval. Když jsem však vloni sjel novodobý Orient express, tak mi bylo jasné, že Agáta má něco do sebe, stejně tak tohle ztvárnění. Takový průměrný díl se zajímavým twistem na konci a minimem Poirota, protože se vsadil, že tenhle case vyřeší doma s papouškem. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To bylo perfektní představení! Tenhle snímek bych pouštěl všem budoucím rejžům na FAMU, jelikož narvat vše a nic navíc do padesáti minut zaslouží kurevský respekt! Zápletka je una bellissima, prostředí je grosso a Hercule s ostatním komparzem jsou famosi! Neskutečná zašmudrchanost případu upoutala každého "Herculovce" (tj. fanatický fanoušek detektiva s knírkem). 96% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama