Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Tajemné zmizení pana Davenheima (S02E05)

(epizoda)
  • Velká Británie The Disapperance of Mr. Davenheim (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1990, 52 min

Obsahy(1)

Při společné návštěvě představení iluzionisty jsou inspektor Japp i kapitán Hastings fascinováni kouzelníkovým uměním, pouze Poirot je skeptický. Žádné záhady neuznává. Japp mu proto předloží skutečnou záhadu, a sice nevyjasněný případ zmizení významného bankéře. Pan Matthew Davenheim před několika dny odešel ze svého domu odeslat dopisy a od té doby o něm nikdo neslyšel. Nepotkal ho ani jeho kolega a rival v jedné osobě pan Lowen, mířící stejnou cestou k němu domů. Tato záhada Poirota zaujme natolik, že s Jappem uzavře sázku, že ji vyřeší do sedmi dnů, aniž by opustil svůj byt. Klíč k případu geniálnímu detektivovi nakonec poskytne obsah toaletní skříňky zmizelého muže. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To bylo perfektní představení! Tenhle snímek bych pouštěl všem budoucím rejžům na FAMU, jelikož narvat vše a nic navíc do padesáti minut zaslouží kurevský respekt! Zápletka je una bellissima, prostředí je grosso a Hercule s ostatním komparzem jsou famosi! Neskutečná zašmudrchanost případu upoutala každého "Herculovce" (tj. fanatický fanoušek detektiva s knírkem). 96% ()

karlee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh trochu jednodušší (navíc, jak již upozornil kolega Kolssteyn, kopie Sherlocka), což je vlastně u Agathy dobře, protože logika nedostává tak na frak a Poitrot a jeho kumpáni se mohou soustředit na různé taškařice. Tady např. Poirotovy kouzelnické triky a rivalita Hastingse s Jappem při pátrání. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle filmové zpracování jsem (možná poněkud paradoxně) ocenil až na druhé shlédnutí, neboť jsem znal rozuzlení a mohl se tudíž soustředit na všechny ty nádherné fórky, kterých se filmaři dopustili. Suchet aka Poirot, jakoby nic čarující s příručkou v ruce je naprosto úžasný a odzbrojující. Skvělé! Celkový dojem: 85% ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02E06 - Tenhle díl pro mě bude něčím víc, jelikož to bylo poprvé, co jsem přišla na zápletku ještě před Poirotovým vyřešením. A možná to bylo také naposled :) ale i kdybych nedošla ke stejnému výsledku jako náš belgický přítel, tak se jedná o díl nadupaný vtipem, chudák papoušek i Hastings, že musel jako pejsek běhat jen proto, že se Poirot vsadil o vyřešení případu bez opuštění vlastního domova. Na druhou stranu nudící se Poirot byl šikovným kouzelníkem. Do děje byly také vsunuty autentické záběry z automobilových záběrů, které dodávaly na atmosféře a ta dobová vila byla nádherná. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl mě nezaujal, bylo to v pořadí krásní veteráni buggatky, H.Poirot se učí čarovat, případ. Captain Hastings se naklání k papouškovi : A prosím nebratříčkujte se s tím tvorem, ještě ho cvičím. Je to jen pták ! Však jsem taky mluvil s ním. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama