Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Únos ministerského předsedy (S02E08)

(epizoda)
  • Velká Británie The Kidnapped Prime Minister (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1990, 50 min

Obsahy(1)

Cestou ze svého sídla na nádraží byl přepaden vůz ministerského předsedy. Díky duchapřítomnosti svého šoféra utrpěl premiér jen drobný šrám a po rychlém ošetření mohl pokračovat v cestě do Francie na mezinárodní konferenci o odzbrojení. Jenže útočníci sice uprchli, ale nevzdali se. Ve Francii byl na ministerského předsedu vzápětí spáchán druhý útok, při kterém byl premiér unesen. Situace je vážná. Jeho neúčast na konferenci by nahrála zbrojním plánům Německa a mohla by tak ohrozit stabilitu celého kontinentu. O pomoc není požádán nikdo jiný, než slavný belgický detektiv. A zatímco je celá Evropa v krizi, Poirot přemýšlí. Za mnohem obtížnější případ totiž považuje zkoušku nového obleku u svého krejčího. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koncepčně zapadá do druhé série, spíš zábavné než podnětné, spíš televizní než filmové, byť právě filmovost a dramatičnost by tento díl vytáhly o patro víš. Pak by to ovšem nebyl Poirot, ale 007. Kudy předseda vlaje bylo jasné od začátku, závěr pateticky vlastenecký (byť irsky), celkově slabé televizní "drama", ve kterém nebylo Poirota třeba. Možná proto byl v tomto díle obklopen až příliš nápadně blbou partou pitomců. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že Únos ministerského předsedy mě nejen velmi překvapil, ale dokonce je to jeden z nej dílů. K této epizodě jsem četl i povídku, ta ovšem za moc nestála. A proto i tady došlo k větším či menším změnám, ty jsou ale rozhodně k lepšímu. Příběh je pěkně natočený, opět tu je velkým tahákem působivá atmosféra i zajímavé finále. Příjemným doplňkem je pár vtipných scén a výborných hlášek, které mám ještě teď v paměti. Takže opt suprový Poirot, další skvělá ukázka toho, jak má vypadat pravá detektivka. 90%. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O žádné epizodě s Poirotem nelze říct, že by se vyloženě jednalo o přešlap. Únos prime ministera má jen jedno chybu. A totiž skutečnost, že propracovaný děj by se mohl (nebo měl?) natáhnout na stopáž ke stu minutám. Protože kompozice padesáti uběhnu vších minut je ve stylu: 15 minut problém, 30 minut (někdy pro diváka těžko objasnitelná) Poirotova dedukce a 5 minut "pořešení" a zatýkání. Konkrétně v tomto počinu divák absolutně nemůže uhodnout, kdo že je viníkem. Jedno z prvních vyloženě politických témat řešených Poirotem lze směle označit za nelogické a i pro Poirota neřešitelné. 71% ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já se zblázním !! Představte si, každý rok mě pan Poirot přesvědčuje, že se mi zcvrknul metr.." ;) Třeba přiznat, že právě Únos ministerského předsedy, i přes tu u starších dílů obvykle krotkou stopáž, patří mezi nejzdařilejší poirotovské příspěvky navzdory, ba právě proto, tomu až lehce columbovskému nádechu i pointě, kterou tentokrát všímavý divák odhalí, když se skutečně nedá hovořit o typicky christiovsky křížovkářské detektivce, což maximálně oceňuji.. O columbovském duchu, nikoli struktuře příběhu, svědčí nejen velmi vtipné pasáže se skvostnými dialogy z Poirotova soukromí, ale především skutečnost, jak ho "nadřízení"vnímají jako pomalého, nikoli důsledného, blázna.. Velšan Andrew Grieve tímhle předválečným, co do příběhu, citlivě natočeným dílkem plným typických ostrovních vtípků nesmírně zabodoval.. A David Suchet ?? Fantastický, ostatně jako vždy !! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama