Hercule Poirot: Únos ministerského předsedy (TV film)

• Velká Británie

Poirot: The Kidnapped Prime Minister

Hercule Poirot: Únos premiéra

Krimi / Drama

Velká Británie, 1990, 51 min

Andrew Grieve

Poirotovka řekněme standardní, tj. výborná, ale v rámci celého seriálu spíše slabší. Výbornou atmosféru, navíc zdařile okořeněnou momentky z vysoké politiky mu ovšem upřít nelze. 75%(30.1.2011)

Epizodka s krejčím byla takovou třešínkou na dortu a právě tyto situace dokazují, že Hercule Poirot je také jenom člověk a ne nějaká mašinka oplývající geniálními šedými mozkovými buňkami s výrazem pokerového hráče.(5.3.2012)

Velmi vtipný díl, samotná kriminální zápletka není ani tak důležitá.(4.3.2012)

Spíše průměrný díl o únosu britského ministerského předsedy, což samozřejmě nemůže Poirota nechat klidným a především jeho šedé buňky mozkové. Nikterak zajímavý, ani vtipný, ani dramatický díl, který ale aspoň končí úsměvnou scénou u krejčího. Hudba: theme Christopher Gunning, incidental music Fiachra Trench(11.3.2012)

Pěkný, přesto nijak vyčnívající díl. Bohužel až na nějaké detaily to byl docela předvídatelné. Taky mě tak napadlo, že jsem v HP viděl poprvé zásahovou jednotku té doby:D. Mini scéna s krejčím vtipná:).(4.3.2012)

Bál jsem se hodně, protože nejlepší Poirotovky jsou většinou o vraždách, a tohle byl "jen" únos. Jenomže nakonec se to pěkně vyvrbilo a skvělé vyšetřovací metody Poirota :-). To jak se tvářili Japp s tím ministrem bylo opravdu úsměvné :-).(18.1.2012)

• djbarrel

Jako standardní kriminálka OK, ale Poirot má navíc. Tohle je jeden ze slabších, ne-li vůbec nejslabší díl. Ač délka pouhých 51 minut, což většinou je dost málo, tentokrát jsem měl pocit, že to trvalo přes dvě hodiny. Nic se nedělo a i to nic bylo strašně natažené. Poirot nic nedělal, snad jen terč posměchu, protože vypadal dost bezradně a s tím i celý film. Velmi velmi slabý díl. Prakticky o ničem. Bohužel. 45 %(13.3.2011)

Musím říct, že Únos ministerského předsedy mě nejen velmi překvapil, ale dokonce je to jeden z nej dílů. K této epizodě jsem četl i povídku, ta ovšem za moc nestála. A proto i tady došlo k větším či menším změnám, ty jsou ale rozhodně k lepšímu. Příběh je pěkně natočený, opět tu je velkým tahákem působivá atmosféra i zajímavé finále. Příjemným doplňkem je pár vtipných scén a výborných hlášek, které mám ještě teď v paměti. Takže opt suprový Poirot, další skvělá ukázka toho, jak má vypadat pravá detektivka. 90%.(4.3.2012)

Poirotuv standard, presto potesi. Krasna je epizodka s krejcim - Poirot ho pokazde presvedcuje, ze "se mu krati metr", aneb Poirot prece nepribral pres pas:)(4.3.2012)