Reklama

Reklama

Jack se chystá vyplout

  • USA Jack Goes Boating (více)
Trailer

Jack (Philip Seymour Hoffman) je řidičem limuzíny, jenž sní o práci v newyorské hromadné dopravě a miluje reggae. Většinu času tráví se svým spolupracovníkem a nejlepším přítelem Clydem a jeho ženou Lucy. Ti Jacka seznámí s Connie (Amy Ryan), která s Lucy pracuje v brooklynském pohřebním ústavu. Connie má na na svého nového přítele dobrý vliv – Jack se učí vařit, jde za novou kariérou a učí se plavat, aby v létě mohl vzít Connie na její vysněnou projížďku na lodičce. Zatímco však Jack a Connie pomalu propadají své lásce, manželství Clyda a Lucy se začíná otřásat v základech. Sledujeme, kterak se oba páry musí vyrovnat s nevyhnutelným osudem svých vztahů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (99)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to je hned druhý film za sebou s Phillipem Seymourem Hoffmanem co jsem viděla, ale v tomto případě byl současně i režisérem. Nejen, že si Jacka zahrál na jedničku s hvězdičkou, ale oceňuji, že nás nechal nahlédnout s velkou mírou empatie i do světa takových lidiček, jako jsou právě Jack a Connie. Celý film se linul v hořkosladké atmosféře s velmi jemným humorem. Každý z nás má někde na duši nějaké své citlivé místečko a v případě Jacka to byl mimo jiné i velký pocit nedostatečnosti. Téma o tom, co je ve skutečnosti opravdu důležité, se skvělou muzikou a s některými nezapomenutelnými momenty (např. scéna na mostě). Film o plavání, vaření, poznávání, jemných doteků až..........prostě si ten film nenechte ujít. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jack je film na večer, keď máte v pláne si okrem neho pozrieť ešte niečo výraznejšie, je jedno či umelecké, alebo komerčné. Pretože inak by ste mali pocit akéhosi filmového neuspokojenia. Niežeby Jack nebol dobrý film s presnými hereckými výkonmi, ale jeho symbolika je jednoduchá (čo nie je výčitka) a u amerického nezávislého filmu som už zažil podstatne výraznejšiu atmosféru. Príjemný film do televízie, na kino je to trochu málo. ()

Reklama

prkalil 

všechny recenze uživatele

Nelson (též podramenní páka) je klasický zápasnický chvat, který se provádí tak, že se ruka zezadu podstrčí pod paží soupeře, ohne se směrem nahoru okolo jeho ramene a dlaní se zahákne za jeho krk, což velmi ztěžuje vyproštění a umožňuje tlak na hlavu zezadu a ze stran. Rozlišujeme jednoduchý Nelson (provedený jednou rukou) a dvojitý Nelson (provedený oběma rukama), popřípadě v odbornější rovině čtvrtinový, poloviční, tříčtvrtinový a plný (dvojitý) Nelson. Jelikož dvojitý Nelson (též dvojitá podramenní páka či dvojitý zámek) je velmi nebezpečný chvat, neboť provedený s dostatečnou razancí či shodou nešťastných okolností může skončit i smrtí druhého zápasníka (hrozí poranění krční páteře či přímo zlomení vazu), je jeho použití v bojových sportech velmi omezeno. V řadě zápasnických soutěží (zejména v amatérských, ženských a dětských) je přímo zakázán. ... tolik wikipedie. ... - Kdyby nebylo toho dvojitého nelsona před závěrem filmu, byla by to málem příjemná selanka... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak to bol trochu inší typ romantiky na aký bývame zväčša zvyknutí. Sám som bol zvedavý na tento režisérsky počin Philipa Seymoura Hoffmana, no akosi som čakal viac. Príbeh ako taký vôbec nebol nejaký zlý, ale zase ani nič nadpriemerné. Viac mi na tom prekážal ten miestami až neprirodzený štýl a správanie niektorých postáv mi prišlo ako keby boli fakt na drogách (teda s výnimkou scén, kde naozaj na drogách aj boli). Ale inak pekne vystihnutá túžba jedného samotára ako sa snažil skoncovať so svojou samotou, k čomu mu samozrejme dopomohol aj najlepší kamarát. Ten posledný prestrih pred titulkami ma veľmi zamrzel, ale to asi každého... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Klasický nezávislý film s poklidně plynoucím tempem. S tím pomalým tempem jsem měla nemalé problémy. Takže můžu s klidným svědomím říct, že tenhle film není rozhodně pro každého. Po několikátém shlédnutí jsem problémy překonala. Tenhle film za shlédnutí stojí. Jsou tu postavy, se kterými se dá stotožnit. Jen si vybrat tu pravou. Láska lidi mění a někteří jsou pro ni schopni udělat cokoliv. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Philip Seymour Hoffman si zde zopakoval roli, kterou již ztvárnil na divadelním jevišti. (oje)
  • Jedná se o první a poslední snímek, který Philip Seymour Hoffman zrežíroval a ve kterém si zahrál jednu z hlavních rolí. (willy1)

Reklama

Reklama