Reklama

Reklama

Jack se chystá vyplout

  • USA Jack Goes Boating (více)
Trailer

Jack (Philip Seymour Hoffman) je řidičem limuzíny, jenž sní o práci v newyorské hromadné dopravě a miluje reggae. Většinu času tráví se svým spolupracovníkem a nejlepším přítelem Clydem a jeho ženou Lucy. Ti Jacka seznámí s Connie (Amy Ryan), která s Lucy pracuje v brooklynském pohřebním ústavu. Connie má na na svého nového přítele dobrý vliv – Jack se učí vařit, jde za novou kariérou a učí se plavat, aby v létě mohl vzít Connie na její vysněnou projížďku na lodičce. Zatímco však Jack a Connie pomalu propadají své lásce, manželství Clyda a Lucy se začíná otřásat v základech. Sledujeme, kterak se oba páry musí vyrovnat s nevyhnutelným osudem svých vztahů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (99)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jack je looser, nesmělý, neprůbojný, pomalý. Týpek se zavalitou postavou, s mastnými vlasy a trochu zaseklým vystupováním. Pracuje jako řidič ve firmě svého strýce, který pronajímá limuzíny. Jack má naštěstí ve firmě spolupracovníka a přítele Clyda, který mu pomáhá a dělá mu ,,staršího bráchu'. Jack se totiž chce sblížit s Connie, spolupracovnicí Clydovy manželky Lucy. Díky pomoci Clyda se to nakonec začne zdárně rozvíjet, ale Clyde sám touto pomocí utrpí ztrátu. Je to velmi milý a lidský film o některých jiných z nás, o přátelství a obětech. Hoffman ztvárnil Jacka ve standardu na který jsme u něj zvyklí, stejně tak ostatní aktéři. Na mne film komediálně nepůsobil. Moc se mi líbila role Clyda a jeho vztah k Jackovi, který byl plný porozumnění a přátelství. Je vidět, že Hoffman má široký potenciál i jako režisér a máme se jistě na co těšit i v budoucnu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Docela jsem tomuhle nezávislému kusu věřil. Netradiční romance, vyprávěná od chlapíka, který se vždy herecky pokládal do polohy někoho, jenž opanuje každou místnost, do které vstoupí. Na Philipa Seymoura Hoffmana se vždy valila hlavně slova chvály. Komorní tragikomický příběh toho dějově moc nepřináší: řidič limuzíny ve středním věku se nějak zasekl, chybí mu partnerka, bojí se neúspěchu, vaření nebo plavání a má obecně oproti jiným o krapet víc sociální úzkosti. Hoffman látku režíroval už na divadelních prknech, není to žádná růžovoučká romantika, ale ani problémy ústřední čtveřice nejsou nijak zajímavé, respektive se s nimi zajímavě nepracuje. Coby debut fajn, ale místy prázdné a k divákovi nevstřícné. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Další z řady lidských tragikomedií o hledání a trácení štěstí a lásky. Hoffman již po několikáté hraje trochu divného, obtloustlého, vyplašeného čtyřicátníka s velmi nízkým sebevědomím. Rád bych si postěžoval, že Hoffmanův talent by měl být využíván taky na jiné role, ale bohužel nemohu, jelikož on je prostě nejlepší a s nikým jiným by se mi tento film pravděpodobně nelíbil. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem v podstatě to co jsem od Philipa Seymoura Hoffmana dostat chtěl. Jack se chystá vyplout je pro mě totiž tak trochu jako Phillipovy postavy. Čisté, nenucené, osobité a hodně specifické. Pravda, neděje se tady toho tolik, jako jinde a je třeba trochu zvolnit a přistoupit na spíše kecací tempo čtyřdílné fresky docela obyčejných postav, které se tak nějak protloukají současným životem. Každá ze svými problémy, radostmi a sny. A i když je takových filmů docela dost, v tomhle to všechno sedí tak má. Sem tam jsou scény protkané příjemné lehkým humorem, sem tam nějakým tím dramatem aby nakonec vše mohlo dospět do předem očekávaného finále. Při rozhodování jestli tři nebo čtyři hvězdy jsem někde napůl, zaokrouhlím ale přeci jen nahoru. Let's smoke a toast. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Režisérský debut Philipa Seymoura Hoffmana (kterého znám jako brilantního herce) se mi dost líbil. Zatím jsem film sice viděl jen s anglickými titulky, ale i tak musím říct, že mě film dost překvapil. Hoffman mi potvrdil, že není jen skvělým hercem, ale je i člověkem, který nemá oči zavřené a chápe (ostatní) lidi. Nejvíce je to poznat na scéně u večeře, která trvá asi kolem 10 - 15 minut. Co zpočátku začne jako zábava, se zvrhne do pořádného dramatu… Jinak film jsem si sehnal i kvůli mé oblíbenkyni Amy Ryan a opět mě nezklamala a (opět) podala skvělý výkon. Celý film je nakonec fajn "vztahovka", kterou si rád zopakuju. Zatím zde nechám 80 % s tím, že se určitě podívám znovu s českými titulky. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Philip Seymour Hoffman si zde zopakoval roli, kterou již ztvárnil na divadelním jevišti. (oje)
  • Jedná se o první a poslední snímek, který Philip Seymour Hoffman zrežíroval a ve kterém si zahrál jednu z hlavních rolí. (willy1)

Reklama

Reklama