Reklama

Reklama

Jack se chystá vyplout

  • USA Jack Goes Boating (více)
Trailer

Jack (Philip Seymour Hoffman) je řidičem limuzíny, jenž sní o práci v newyorské hromadné dopravě a miluje reggae. Většinu času tráví se svým spolupracovníkem a nejlepším přítelem Clydem a jeho ženou Lucy. Ti Jacka seznámí s Connie (Amy Ryan), která s Lucy pracuje v brooklynském pohřebním ústavu. Connie má na na svého nového přítele dobrý vliv – Jack se učí vařit, jde za novou kariérou a učí se plavat, aby v létě mohl vzít Connie na její vysněnou projížďku na lodičce. Zatímco však Jack a Connie pomalu propadají své lásce, manželství Clyda a Lucy se začíná otřásat v základech. Sledujeme, kterak se oba páry musí vyrovnat s nevyhnutelným osudem svých vztahů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to je hned druhý film za sebou s Phillipem Seymourem Hoffmanem co jsem viděla, ale v tomto případě byl současně i režisérem. Nejen, že si Jacka zahrál na jedničku s hvězdičkou, ale oceňuji, že nás nechal nahlédnout s velkou mírou empatie i do světa takových lidiček, jako jsou právě Jack a Connie. Celý film se linul v hořkosladké atmosféře s velmi jemným humorem. Každý z nás má někde na duši nějaké své citlivé místečko a v případě Jacka to byl mimo jiné i velký pocit nedostatečnosti. Téma o tom, co je ve skutečnosti opravdu důležité, se skvělou muzikou a s některými nezapomenutelnými momenty (např. scéna na mostě). Film o plavání, vaření, poznávání, jemných doteků až..........prostě si ten film nenechte ujít. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

"Prázdná atmosféra." Všechno se to tváří hrozně důležitě a objevně, přitom jsme to viděli už tisíckrát. Pěkný debut - to jako jo. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Kdyby Philip Seymour Hoffman spolu s dalšími herci neměl role dostatečně nacvičené z divadelní hry Boba Glaudiniho, tak by to režijně dopadlo špatně. Philip do svého režijního debutu šel najisto a my můžeme sledovat jeho roli přerostlého batolete. Není schopen řešit několik jednoduchých úkolů městského života v dospělosti a jeho kamarád ho učí vše. Jak plavat, jak se oblékat a jak mluvit s Connie. Dívkou, se kterou ho jeho přátelé seznámili a je stejně neposkvrněná a "ujetá" jako on. "Jack se chystá vyplout" je skromné drama, které občas nedrží po hromadě a kde se improvizuje. Místy mi to připomínalo náladu z filmů Mikea Leigha. A takové filmy mám rád. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zápletka filmu je důsledně koncipována podle více než 60 let starých a osvědčených norem klasického Hollywoodu, podle nichž snímek obsahuje dvě dějové linie – romantickou a pracovní, a v nichž musí mužský hlavní hrdina překonat určité překážky, které se před ním objeví, načež se film šťastně uzavře. Jack pozval ženu svých snů na lodičky, jenže vůbec neumí plavat. Naštěstí má půl roku času a vůli se změnit. Ale kromě toho, že se učí plavat, se také musí naučit vařit… Co se týče pracovní linie, tak Jacka jaksi mimochodem a poněkud zbytečně zajímá práce u dopravních podniků, protože spíše než rozvážet jednotlivě bohaté cizince by asi chtěl vozit tisíce stejně obyčejných lidí, jako je on sám. ____ Film je adaptací čtyři roky staré stejnojmenné divadelní hry. Phillip Seymour Hoffman, který se v ní zhostil hlavní role, si dílko asi hodně oblíbil, když se rozhodl ho převést na stříbrné plátno coby svůj filmový režijní debut. Jenže děj, který zřejmě stačil na zabavení divadelního publika, je pro film, byť pouze 90 minutový, poněkud řídký a nezajímavý. ____ Film vypovídá o newyorských příslušnících nižší střední třídy, kteří se tak trochu ztrácejí ve vlastních životech: Jack ve svém bytě ani nemá kuchyň, takže musí uvařit u svého kamaráda, Connie zase svého ideálního muže popisuje jako člověka, který má práci. V jejich postavení se člověk spokojí s málem… Snímek v zásadě funguje jako hořko-smutná výpověď o prostých problémech prostých lidí, jenže podobných, a i lepších filmů již bylo natočeno mnoho, a Jack se chystá vyplout zkrátka nemá moc čím zaujmout. Je těžké pochopit, proč měla divadelní hra takový úspěch; příběh je nenápaditý a postavy u mě nevzbudily ani odpor, ani sympatie. Což je samozřejmě ta nejhorší možnost. ______ Proč se vůbec ztotožňovat s jednoduchým pracujícím čtyřicátníkem, který nikdy nemusí řešit životní problémy, protože se jim vyhýbá příjímáním pozitivních vibrací reggae rytmů? Jack je až příliš nevýrazný charakter; je rád, že má práci, i když by radši pracoval v hromadné dopravě, a nic dalšího už se o něm nedovíme. Je záhadou, čím vyplňoval svůj případný volný čas předtím, než poznal Connii. Nyní ho tráví lekcemi plavání a kurzem vaření. Nikdy v životě neměl dlouhotrvající vztah, přičemž Connie je na tom podobně. Oba se vlastně nacházejí v situaci středoškoláků, kteří poprvé poznávají milostné vzplanutí. Film se tedy příliš neliší od středoškolských melodramat, až na to, že jeho protagonisté již překročili čtyřicítku. A v tom spočívá jeho jediné ozvláštnění. Budikžničemu Jack se sice rozhodl něco udělat se svým životem, což je sympatické a poučné, ale život obvykle vyžaduje větší oběti, než naučit se plavat a uvařit. Film proto zůstává svým vyzněním poněkud odtržený od reality. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Režisérský debut Philipa Seymoura Hoffmana (kterého znám jako brilantního herce) se mi dost líbil. Zatím jsem film sice viděl jen s anglickými titulky, ale i tak musím říct, že mě film dost překvapil. Hoffman mi potvrdil, že není jen skvělým hercem, ale je i člověkem, který nemá oči zavřené a chápe (ostatní) lidi. Nejvíce je to poznat na scéně u večeře, která trvá asi kolem 10 - 15 minut. Co zpočátku začne jako zábava, se zvrhne do pořádného dramatu… Jinak film jsem si sehnal i kvůli mé oblíbenkyni Amy Ryan a opět mě nezklamala a (opět) podala skvělý výkon. Celý film je nakonec fajn "vztahovka", kterou si rád zopakuju. Zatím zde nechám 80 % s tím, že se určitě podívám znovu s českými titulky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Docela jsem tomuhle nezávislému kusu věřil. Netradiční romance, vyprávěná od chlapíka, který se vždy herecky pokládal do polohy někoho, jenž opanuje každou místnost, do které vstoupí. Na Philipa Seymoura Hoffmana se vždy valila hlavně slova chvály. Komorní tragikomický příběh toho dějově moc nepřináší: řidič limuzíny ve středním věku se nějak zasekl, chybí mu partnerka, bojí se neúspěchu, vaření nebo plavání a má obecně oproti jiným o krapet víc sociální úzkosti. Hoffman látku režíroval už na divadelních prknech, není to žádná růžovoučká romantika, ale ani problémy ústřední čtveřice nejsou nijak zajímavé, respektive se s nimi zajímavě nepracuje. Coby debut fajn, ale místy prázdné a k divákovi nevstřícné. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda dávám dvě jen proto, abych kompenzoval ten předešlý odpad, nebo že si to dvě zasloužilo. Ale je to absolutní nuda, nezáživný film. Vlastně uběhlo pár dní a já už nevím o čem to bylo... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Lidé jako trosky bez nadějných vyhlídek do budoucna v tak trochu jiné romanci, na něž jsme možná všichni z poslední přefeel-goodované doby zvyklí. Instantní divadelní polo-depka aneb z prken přímo před kamery. Od Hoffmana jsme se mohli dočkat spousty velkých věci... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hoffmanův pohled na problematiku vztahů. Jde na to trošku jinak než například 500 Days of Summer. Docela uvolňující film, který svou úlohu zaujmout pozorného diváka splnil. 90 minut uteče jako voda a ještě se divák dozví jak se naučit vařit a své lekce dostanou i neplavci. Hoffman společně Amy Ryan si střihli i nejdivnější erotickou scénu roku. Stojí za vidění. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Na filmový debut jinak skvělého herce Hoffmana to docela ujde. Trošku mi vadil příběh příliš utažený za vlasy, kdy prakticky nikdo ve filmu není zcela normální. Všichni jsou tak napůl podivíni a řeší vnitřní problémy. Jinak hezké, většinou "tragikomické", momentky ve filmu byli a tak pro mě za 65%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jack je looser, nesmělý, neprůbojný, pomalý. Týpek se zavalitou postavou, s mastnými vlasy a trochu zaseklým vystupováním. Pracuje jako řidič ve firmě svého strýce, který pronajímá limuzíny. Jack má naštěstí ve firmě spolupracovníka a přítele Clyda, který mu pomáhá a dělá mu ,,staršího bráchu'. Jack se totiž chce sblížit s Connie, spolupracovnicí Clydovy manželky Lucy. Díky pomoci Clyda se to nakonec začne zdárně rozvíjet, ale Clyde sám touto pomocí utrpí ztrátu. Je to velmi milý a lidský film o některých jiných z nás, o přátelství a obětech. Hoffman ztvárnil Jacka ve standardu na který jsme u něj zvyklí, stejně tak ostatní aktéři. Na mne film komediálně nepůsobil. Moc se mi líbila role Clyda a jeho vztah k Jackovi, který byl plný porozumnění a přátelství. Je vidět, že Hoffman má široký potenciál i jako režisér a máme se jistě na co těšit i v budoucnu. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, jak se podařilo tak bravurně ubalancovat mezi smutkem a radostí. Neveselý film a neveselých věcech v hávu zabalený tak, že skoro vždy zvedne koutky úst. Bezchybný Hoffman představuje outsidera a díky své citlivé režii se podařilo docílit toho, že v divákovi nevzbuzuje lítost, jelikož je v něm síla a odhodlání. Tenhle film s mnoha silnými momenty (a perfektně pasující hudbou!) byl natočen s velký nadšením všech zúčastněných, to se pozná. 9O% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hypnotizujúca Hoffmanovčina. Film dokázal vyťažiť vlastne z priemerného, nijak výrazného príbehu maximum čo sa dá, hlavne na základe zvláštnej trpko-humornej atmosféry, skvelých dialógov a niektorých slušných dramatických scénok. Nič z tohto by sa však nepodarilo, keby tam nehral P.S. Hoffman, ani to vlastne neviem popísať, postavu ktorú stvárnil mohol zahrať iba on. 75/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ ufňukané filmařiny o lůzrech mě osobně míjí a nechápu, co si od toho kdo slibuje. Philip Seymour Hoffman pro mě navždy zůstane Capotem ze stejnojmenného filmu z r. 2005, a sledovat jeho zavalité tělo v jakékoli jiné roli je pro mě tedy nejen nezvykem, ale skoro až utrpením - ten chlápek na mě působí dojmem, jako by měl každou chvíli dostat infarkt. Jsem ochoten tomuto filmu přiznat určité civilní kvality, ale jako celek mě irituje už jen tím, jakou vědu třeba dělá ze sexu. U sekvence s nevydařenou večeří jsem umíral trapností. Objektivně 4 hvězdy, subjektivně o jednu míň. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hoffman byl rozhodně mnohem lepší herec než režisér. Tenhle film neurazí, nenadchne, velmi záhy vyprchá a zapomenete vše, co se v něm odehrálo. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně schizofrenní snímek. Nejprve na vás dýchne pohodou líznutou mírně smutným životem Jacka, což ve výsledku působí nesmírně skutečně a upřímně. Kdo totiž zažije první polibek jako z Hollywoodu při kýčovitém západu slunce? Kdo pozná hned na první pohled, že tohle je ta pravá? Druhá polovina jako by ale patřila úplně jinam. Vyostřené scény, jež působí přehnaně, a naopak zcela nereálně, trochu à la udělejme z toho takový ten nezávislý indie film. Doplňuje to ale skvělá písnička od Fleet Foxes, a tak vám zůstane jenom hřejivý pocit, že tohle se vážně povedlo. Alespoň z půlky. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajších filmov čo som v poslednej dobe videl - indie love story o outsideroch a tiež prvý aj posledný réžijný počin môjho obľúbeného herca. Presne na niečo takéto som akurát mal náladu. Máme ťažký život, snažme sa ho žiť aj napriek našim "odchylkám".. Predsa, kto povedal že si to ešte nemôžme užiť, zabaviť sa s priateľmi .. a celkom nevinne a družne sa pritom sfajčiť, za zvukov reggae muziky? Aj zakomplexovaný starnúci rastaman si zaslúži lásku! :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jack je film na večer, keď máte v pláne si okrem neho pozrieť ešte niečo výraznejšie, je jedno či umelecké, alebo komerčné. Pretože inak by ste mali pocit akéhosi filmového neuspokojenia. Niežeby Jack nebol dobrý film s presnými hereckými výkonmi, ale jeho symbolika je jednoduchá (čo nie je výčitka) a u amerického nezávislého filmu som už zažil podstatne výraznejšiu atmosféru. Príjemný film do televízie, na kino je to trochu málo. ()

Reklama

Reklama