Potom, ako sa ľudský život naplní a mŕtve telo je pochované hlboko v zemi, duša skamenie a stane sa knihou. Každá z týchto kníh obsahuje záznam celého života niektorého človeka. Starať sa o tieto knihy a chrániť ich je povinnosťou Ozbrojených knihovníkov, ktorí oplývajú magickými silami. Ich protivníkom je náboženská organizácia Sindeki Kyoudan, ktorá je pre svoje ciele schopná vymývať ľudom mozgy a meniť ich na ľahko kontrolovateľné pohybujúce sa Mäso. (Trip)
Když v prvních dílech autoři Bantorry nadhodili mytologii, svět, postavy, zazdálo se mi, že se bude konat kvalita. Svět, v němž se po smrti lidé mění v "knihy", které pak lze "číst" (prožívat zážitky mrtvého). Svět, v němž tyto knihy shromažďují bojovní knihovníci, neboť by tyto knihy mohly obsahovat něco nebezpečného, ale i užitečného. Svět, v němž se těchto knih chtějí zmocnit všelicí záporáci. Svět, v němž tito záporáci umí velmi nevybíravě vymývat mozky a měnit lidi na pohyblivé Maso bez vlastní vůle. Ten svět sliboval dobrodružství, spousty zákoutí k objevování, mnoho hrdinů k poznání... Ale ten svět se příliš neproměňoval, neukázal svou hloubku a šířku, vystačil si víceméne s tím, co řekl na začátku, hrdiny vybavil okoukanými traumaty a poskytl jim hysterické, uplakané katarze. Rezignoval na spletitou epiku. Seriál pohřbil svůj potenciál a nakonec nejspíš zapadne... Po 22 dílech slabé ***.(3.3.2010)