Reklama

Reklama

Marilyn Monroe: Poslední sezení

(TV film)
  • Francie Marilyn, dernières séances (více)
všechny plakáty
TV spot
Francie, 2007, 91 min (Special Edition: 60 min)

Režie:

Patrick Jeudy

Kamera:

Nathalie Durand

Hrají:

Marilyn Monroe (a.z.), Yves Montand (a.z.), Simone Signoret (a.z.)

Obsahy(1)

Nejslavnější filmová diva všech dob tak, jak ji znal jediný muž na světě – její psychoterapeut. V roce 2005 přišel do redakce novin Los Angeles Times starý muž, který tvrdil, že vlastní dosud nezveřejněné materiály týkající se okolností úmrtí legendární herečky Marilyn Monroe. Tím mužem byl John Miner, který v době Marilynina záhadného úmrtí vedl v kanceláři státního zástupce obor lékařského práva a byl přítomen u její pitvy. Na starých audiopáskách uchovával celá desetiletí velmi osobní výpovědi zoufalé herečky, které byly určeny jejímu poslednímu psychoterapeutovi doktoru Greensonovi. Poté, co pořídil jejich přepisy, rozhodl se nabídnout pohnutý příběh nemocné ženy a jejího terapeuta novinářům. A tak také vznikl tento film, v němž tvůrci rozkrývají komplikovaný vztah Greensona a jeho hvězdné klientky, jež pro doktora, podle jeho vlastních slov, byla „dítětem, bolestí i šílenstvím". (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (20)

otík 

všechny recenze uživatele

Pro mně osobně zajímavý a poutavě vyrobený dokument, který zachycuje události nejen události kolem smrti Marilyn Monroe, ale také zachycuje události jejího života, které směřovaly k onomu smutnému dni, kdy v 36 letech tato herečka naposled vydechla. Ukazuje ji jako ženu slabou, nevyzrálou, nešťastnou, plnou pochyb a strachu, nezakrývá její drogovou a sexuální závislost, na druhou stranu ukazuje, co bylo příčinou jejího chování. Já vidím v dokumentu obrovský přínos také na základě spousty autentických materiálů. Fakt výborné, i když docela dlouhé. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Slavné iniciály MM v záběrech bez pozlátka. Ostře sledované křivky mimo prachové peřiny hollywoodských glorií. Rozvázaná stuha múzy stříbrného plátna. Odložená líčidla jáství. Sousoší dokonalého povrchu, tvář děsící se zoufalství citů uvnitř vyražených. P(r)ohlédnutí zblízka do chůze soukromí, do otevřené rány ve ztraceném ráji. Zaklínač hollywoodského protokolu tělesné magičnosti. Fata morgana modly vládnoucí duší bulvárního žurnálu přijímající a rozdírající její pravé já, jež je upíjeno falzem zotročení po perfekcionismu. Tajemství polibků viaduktu nitra úspěchů Marilyn Monroe a stesků nitra Normy Jeane Baker. Marilyn jako grácie sex-appealu, bohyně atraktivity, skica chřadnoucího snu, adorovaná plakátová silueta tančící ve střízlivé i opilé show, hodna nepřístupné derniéry moviestar. Lože iluzí světel filmové nesmrtelnosti, které nelze přenést na plac skutečného světa. Žel rozčeřené přítomnosti večírku vzlyků, rozmrzelé klasifikaci senzací. Entrée mýtu, který nelze napodobit, nelze odřeknout. Publicita tužeb mýtu uchována, nezříkejme se jich. ()

Reklama

Elis009 

všechny recenze uživatele

Vidím, že nejsem jediná, komu tenhle dokument nedal spát. A vidím, že nejsem jediná, komu tenhle dokument přijde neskutěčně temný a depresivní. Ale to je na tom to geniální, jelikož Marilyn taková asi byla. Nevím, co je na všech těch tvrzeních o ní pravda, ale jedno je jasné: všechny to bude zajímat dokud nepřijde pravda. Sice jsem podle článků čekala, že dokument objasní, kdo stojí za její smrtí a rozhdoně jsem nepočítala, že to bude o jejím životě, kariéře a depresích, ale přesto mě to velmi zaujalo. Z počátečních slibů, že dokument odhalí pravdu sice nic nebude, ale i tak mi to otevřelo o něco víc oči vůči Marilyn. Takže vy, co ji nosíte na tričkách, máte ji vytetovanou, visí vám její obrazy nad postelí, aniž by ste ji znali, pusťte si tento dokument ať je jakýkoliv, protože jen tak ji poznáte... 5 hvězd ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Herečka, ktorá rozžiarila plátno aj keď prišla vždy neskoro. Manželka spisovateľa aj športovca. Milenka mafiánov aj prezidenta. Éterická bytosť, ktorá sa narodila len aby rozkvitla a zomrela len aby nestihla zvädnúť. O Marilyn Monroe sa dá povedať veľa a tu je táto femme fatale rozobraná dostatočne. Takmer ako pod mikroskopom. ()

LeChatNoire 

všechny recenze uživatele

Melodramatický dokument, který ale stejně nijak neobjasňuje záhadu smrti M.M., což mě docela zklamalo. Čekala jsem od toho trochu víc. Ale v celku se mi líbilo odkrývání duše slavné divy prostřednictvím záznamů jejího psychoterapeuta. Za toto nevšední pojetí si tento dokument jistě nějaké uznání zaslouží. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama