...Aby si lidi všimli

Krátkometrážní / Dokumentární

Československo, 1988, 21 min

Robert Kodym, Wanastowi Vjecy, punkeři vylézající z kanálů a výpověď o punku na konci 80. let, kdy se komunismus definitivně rozpadal a kluci s kytarami v rukou se dočkali své šance. Zajímavý snímeček, který jsem poprvé viděl až s vydáním DVD - Best of 20 let od Vjecí.(27.2.2010)

Fetující pankáči v kanále? Pár slov od psychiatra, od policajta, pankáčů, anketa mezi "normálními lidmi", ale přece mi tam něco chybělo. Dokument z doby, kdy u nás sami punkeři,skinheadi,metalisti a další sami nevěděli, co vlastně jejich "hnutí" představuje.(24.6.2011)

Dokument z časů, kdy punk v českých zemích ještě nebyl dead... Jeho jediným kazem na kráse je to, že je tak krátký.(29.11.2010)

Docela by mě zajímalo co je dneska s Vaškem?(7.11.2011)

".. lidi mi v tom nepomůžou. Jsem sám."(24.5.2011)

„Dokumentární hudební film, který mapuje československou punkovou scénu a některé její protagonisty v bortícím se komunismu“ – úvodní věta obsahu od uživatele ClintEastwood. Souvětí je sice krásně rozvité, ale jen zpola pravdivé! Krátkometrážní kousek Vladislav Kvasnička totiž není hudebním dokumentem a už vůbec nemapuje československou punkovou scénu. Jde o osobní výpověď dvou mladíků, již příslušnost k punkovému hnutí není tak podstatná jako jejich zkušenost s drogou. Takže zapomeňte na to, že se z této černobílé dvacetiminutovky dozvíte něco o českém punku předrevolučních let (pokud si tedy nechcete utvořit obraz znázorňující punkáče jako fetující kriminálníky přespávající v kanále), což by však neměl být důvod, k úplnému zavrhnutí snímku, jehož téma i jeho zpracování je atraktivní samo o sobě. ps: Zajímavé by bylo natočit další životní cesty obou ústředních aktérů, například po deseti letech.(10.4.2012)

4,5/5(14.12.2010)

Úžasný dokument z konca 80tych rokov vypovedajúci o terajšej pražskej punkovej scéne. Príhodne film dopĺňajú songy od Wanastoviek a rozhovory s mladými punkermi, ktorí majú problémy so zákonom a bojujú s drogovou závislosťou. V jednej scéne sa tu mihne aj Petr "Sid" Hošek z legendárnych Plexis.(19.3.2011)

Jak říkala ta babka: "Punkáči, co to je? To je nějaký obchod ne?" :-D Jinak zajimávý dokument.(22.6.2011)

Pěknej dokument. Zajímavé záběry. No už se těším na "pokračování".(4.5.2011)