Byl obdařen nadlidskou silou, odvahou i důvtipem a stal se tak vzorem pro hrdiny a muže. Předtím však musel syn Diův podstoupit strastiplnou cestu, která obsahovala také splnění dvanácti úkolů. Mezi nimi bylo například zabití obřího lva, přivedení divokého býka z Kréty nebo přinesení tří zlatých jablek ze zahrad Hesperidek. (oficiální text distributora)
zdeny99
V polovině filmu mě začalo napadat, že tohle Italové nemyslí vážně a jen tak si vystřelili ze slavnějších řeckých bohů a snad nejslavnějšího poloboha. Film mapuje nejdůležitější události Herkulova života, tedy poznání Dianery, boj s hydrou, cestu do podsvětí a hledání Kerbera. Ovšem tyto příběhy jsou podány tak amatérsky a dětsky, až to snad není pravda. Kentaur je zde představen jako desetiletý kluk, který si nechává říkat Kopýtko. Herkules uvidí Dianeru a do pěti minut se do ní zamiluje jako do nikoho jiného, chce si ji hned vzít a během toho ještě stihne jedním chvatem uškrtit lva. Bůh podsvětí vypadá jako zeleně-fosforový mimozemšťan a jeho hlídači do podsvětí se po celou dobu říká Kerberus, ačkoliv správně je Kerberos. Tohle může být ovšem chyba českého dabingu. Ve výsledku je to jedna veliká pakárna.(7.12.2010)
pekas
odpad!Já snesu hodně, ale v tomto případě odpad použiju.(22.12.2009)