Am-Stram-Gram, L'

Krátkometrážní / Hudební

Hong Kong / Francie, 1999, 8 min

Hrají:

Mylène Farmer

Akýsi mix Ázijských prvkov a znakov, ktoré neslúžia ako pocta, ale majú iba vyvolávať atmosféru exotickosti pre diváka. Slabšie počítačové efekty a jazykovo-blesková vojna vo mne vyvolala len WTF? pocit. Pokus o konečné emočné vyznenie z oddelením jedného speváčkinho dopadol ako kosa na kameň, lebo krátka montáž nedovolila rozpoznať charakter ani jednej "polovičky." Skutek utek přátelé.(19.1.2010)

• JFL

Sedm minut sebestředného okouzlení estetikou Dálného východu, které je ještě více rozevláté než Brabcův "Máj". Mylène Farmer je evidentně velká fanynka asijské kinematografie, ale její fascinace je stejně povrchní jako postoj kreslíře kýčovitých obrázků k západu slunce a stejně fanatická jako u otaku, kteří se také rádi stylizují do ikonických figur. Nedokládá to pouze tento klip, ale také video k songu "Peut-Être Toi" od Production I.G.. Ego zdejší star bohužel přebíjí i charakteristický styl režiséra a devalvuje ho na rovinu vypočítavé sebeparodie.(20.1.2010)

Další ze stylizovaných příběhových klipů, tentokrát využívající řady typických, poetických i bizarních, prvků asijské kinematografie. Minipříběh plný utrpení, smrti, ale tentokrát i magie a nadpřirozena, který vizuálně doplňuje jednu z povedených skladeb alba Innamoramento.(19.3.2010)

Tony natočil hudební video pro známou francouzskou zpěvačku a herečku. Natáčelo se v Pekingu, song je příjemný , Mylene zde má dvojroli, sestry se pokouší ubránit nájezdu bojovníků na koních a jak si s tím poradí můžete vidět zde http://www.youtube.com/watch?v=IIQlj2U8Yos za kamerou stál veterán Arthur Wong. Vizuálně rozhodně zajímavé, nemluvě o skvělé choreografii.(11.12.2009)