Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život Carly (Nichola Burley) připomíná pohádku. Chodí s charismatickým Jayem (Ukweli Roach) a jejich taneční skupina se právě probojovala do finále tanečního mistrovství UK Street Dance Championship. Pohádka ale končí ve chvíli, kdy Jay Carly skupinu opustí a všechny sny o taneční slávě se tak rychle začínají hroutit. Zlomená Carly bojuje ze všech sil, aby skupině i sobě dokázala, že k vítězství je může dovést i ona, nicméně po sérii nepříjemností a osobních porážek, mezi které patří i ztráta zkušebny, začíná o svých vůdčích schopnostech vážně pochybovat. Spása přichází v podobě učitelky baletu Heleny (Charlotte Rampling), která je fascinována schopnostmi a nadšením Carly a celé skupiny a nabídne jim, že mohou trénovat v luxusním studiu baletní akademie. Podmínkou ale je, že budou spolupracovat s jejími baletními tanečníky. Helena doufá, že Carlyino nadšení a vášeň pramenící ze street dance nakazí i její mladé svěřence před konkurzem do prestižního britského Královského baletu.

Na otázku, zda tyto dvě skupiny tanečníků najdou způsob, jak před finále tanečního mistrovství UK Street Dance Championship a před konkurzem do britského Královského baletu začít spolupracovat, odpoví historicky první 3D taneční film, který je inspirujícím a vzrušujícím výletem po britské scéně street dance, a který představí mimo jiné i hvězdy populární televizní soutěže Britain´s Got Talent – George Sampsona a skupiny Flawless a Diversity. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já se rozhodně u tanečního filmu nebudu rozčilovat nad tím, že to nemá sotisfikovanou zápletku, v tomhle mě místní nedodělstvo opět nezklamalo. Co však chci jsou uderný chorea tanců, no a tady jich teda zase tolik nebylo a to fakt zamrzelo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £3,5miliónaTržby Celosvetovo $47,196,000▐ žiadny dej a tanec tu je skoro nonstop, niektoré choreografia fajn, niektoré kazí zlý strih, slabší podpriemer /40%/ ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

FILMOVÁ NOC 2010 STREETDANCE 3D se honosí označením "první taneční 3D film", ale kdyby se ubral prostorový rozměr snímku, který se snaží o spojení klasického (taneční biják) a moderního (3D) i v rámci prostoduché fabule (balet a pouliční tanec), moc by se toho nezměnilo. Tře se zde totiž snaha začlenit jednotlivá vystoupení do vyprávění, což ale eliminuje efektivnost 3D (protože z plátna nic nelítá ani netrčí - a pokud, tak rušivě), a s přibývající stopáží rezignováním na jakoukoliv snahu vyprávět nebo alespoň příběh dovyprávět do konce, což vede k okázalým exhibicím baleto-tance. Oproti ostatním počinům daného subžánru jsou zde patrné určité odklony na významové rovině i co se týče odvážnosti prezentovaného. Na místo prokázání toho, že i pouliční vystoupeni mají právo na uznání stejně jako způsoby tance vyučované na uměleckých školách zde jde o sloučení oněch dvou přístupů a překvapí i "uvolněnost" mravů, kdy se hlavní hrdinka spustí, i když to pokrytecky slouží k závěrečnému polibku a vyprofilování záporáka. Jinak je to stejně schématické, pozérské a z cílové divácké skupiny se dělají idioti jako u jiných dance-flicků, jenom je zde nově zbytečné 3D a selhává to jak jako vyprávění, tak i jako něco pokrytecky oslovující puberťáky prostřednictvím arogantních a mentálně i intelektuálně nevyzrálých, urážejícím způsobem stereotypizovaných a jednorozměrných figurek. Jediná Charlotte Ramplingová si zachovává určitou důstojnost jakožto postava i herečka, ale jediná postava, s níž se jako s morálním hlasem dá identifikovat, je po přechodu... není to v pozéřině pro puberťáky problém? A kolik těch děcek s kšiltovkou dozadu ví o kvalitních alternativách v podobě nedostižné Parkerovy SLÁVY či sedmdesátkových kultech jako HOREČKA SOBOTNÍ NOCI či POMÁDA? ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Streetdance Original: 1. Pass Out - Tinie Tempah ,2. We Dance On - N-Dubz, Bodyrox ,3. Work It Out - Lightbulb Thieves ,4. Tiny Dancer (Hold Me Closer) - Ironik ,5. Strong Again - N-Dubz ,6. Live For The Moment - Pixie Lott ,7. Candy - Aggro Santos, Kimberly Wyatt ,8. Fight For This Love - Cheryl Cole ,9. Going Out Tonight - Lethal Bizzle ,10. Get Sexy - Sugababes ,11. The Humblest Start - LP, JC ,12. Cash In My Pocket - Wiley ,13. Beggin' - Madcon ,14. Club Battle - LP, JC, Skibadee, Mc Det, Chrome, Blemish ,15. Champion Sound - Fatboy Slim ,16. Life Is Beautiful - Vega4 ,17. Broken - McLean ,18. One In A Million - Swiss, Music Kidz ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak i Britové se chtějí trochu připomenout u taneční vlny, která tahá z peněženek mladých (respektive jejich rodičů) slušné částky, a tak se nám tu nabízí další z řady hopsandových jednohubek. Opět je v ní trochu rebelie, hodně pohádky, nefunkčního sociálního přesahu, hodně kýče, skvělé choreografie a málo příběhu, který má jen pojit jednotlivá taneční čísla. Kombinace vášnivého tance ulice s konzervativním baletem tu už nejednou byl, ale co – mladí se nažerou a ti starší to taky nějak přežijí. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdičky jsou spíše za ten streetdance než za film samotný (viděný ve 2D verzi), protože scénář je jedno obrovské klišé. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No tak jsem si se ségrou pustil tento film. Řeknu to takhle, já na to koukal v domnění, že to je Lets Dance 3D. Toho, že v čase 1:28 je nadpis StreetDance, jsme si ani jeden nevšimli. Tak to tady jdu ohodnotit, čtu si obsahy, komentáře a něco mi tu nesedí. Na co že jsem to vlastně koukal. Pouštím od znova, a ejhle, ono je to StreetDance. No dobrý no, sranda:-D. Příště se lépe podívám, co stahuju. A teď k hodnocení. Kupodivu se mi to velice líbilo, taneční scény perfektní (nemám rád balet), děj také obstojný, bez trapných scén. Takže za mě slušný 4 hvězdičky. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se na to dá koukat a choreografie je parádní - jako vždy. Proč ale, proboha, ty otřesné zpomalovací scény? Proč tolik klišé, nevýraznosti..? Jako přehlídka tanečního umění funguje snímek výborně, jako poutavý příběh zklamává a klesá hluboko do propasti odpad!u. Takže v konečném důsledku jde nakonec jen o to, prokousat se nudnými dialogovými scénami k tanečním scénám... celkem škoda! Neříkám, že to nemohlo dopadnout hůř, ale "scénář" tu skřípe víc, než ve Step Up 3D. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Moc jsem vzhledem ke zdejšímu hodnocení nečekala, ale dostalo se mi všeho, co běžný taneční film v současné době mívá, včetně všech klišé, ale kdo by tady čekal originální příběh. Choreografie solidní, soundtrack mi uši taky netrhal, propojení pouličního tance s baletem bylo zajímavé a obsazení mi bylo sympatičtější jak u bratrského Let's dance. Narozdíl od Let's dance ale Streetdance strádá na v názvu zmíněném 3D *** . Zatímco u bratříčkovské série je 3D dotažené, co se hraného filmu týče, skoro k dokonalosti, alespoň srovnávám-li s třetím dílem, tady je spíš čistě průměrné, což ale rozhodně neznamená špatné, chvilkama mělo co předvést, jen prostě vyloženě nemachrovalo. 70% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nenudila jsem se u toho, dobře udělané 3D mě dokázalo vtáhnout v jednu chvíli do děje tak jak se mi to už dlouho nestalo a navíc tam dobře tancovali, i když pochopitelně ty taneční čísla neukazovali nic nového.. vcelku se mi to líbilo, na víc jak 3* to však určitě nemá. ()

Disk odpad!

všechny recenze uživatele

Něco takového tu dlouho nebylo. "Film" má jednoznačně nejdebilnější zápletku ze všech tanečních snímků. Banda nesympatických "tanečníků" učí skupinu baletek a baleťáků street dance. Snesu hodně, ale tohle bylo příliš. A nebo jsem už příliš starý? Ať je to, jak chce, tak tohle je vpravdě něco neuvěřitelného. Jediný člověk z osazenstva, který je kapánek sympatický (a tím pádem měl málo prostoru), byl představitel Eddieho, kterému jsem to od začátku do konce, jak se říká, "žral". ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO-Filmová noc-Špalíček/// Obsazení 5/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Choreografie 10/10/// +výborná hudba, parádní choreografie, atmosféra v kině, potlesk v sále a společné fandění -spousta herců bez předešlých hereckých zkušeností, slabší rozjezd, spousta klišé a trapných dialogů, zbytečné 3Dčko/// Nepopírám, že pro taneční filmy mám slabost. Vždy je můžu a moc mi nevadí ani jejich stále se opakující a málokdy originální děj. Důležitá je pro mě hudba a choreografie. (U péčka vám taky přece nejde o příběh). Děj je zde opravdu jednoduchý a jeho cílem je jen spojit Streetdance a balet, na první pohled dva neslučitelné umělecké prvky. Finále pak ovšem naprosto vyrazí dech. Jen nechápu to zbytečné převedení do 3D, které zde sice vytvoří hezčí dojem z celého obrazu, ale chci vidět ty nadšence co dají 209 korun za 3D hudební/taneční film. I to je možná důvod proč má StreetDance 3D tak nízké hodnocení. Protože ve srovnání s jinými současnými filmy podobného ražení je tohle špička a vrchol tohoto žánru./// Celkem 82%/// ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Rovnou musím napsat, že u tanečních filmů jsem se už naprosto rozhodla nehodnotit děj, protože to zkrátka nemá smysl. Co hodnotím, je tanec, hudba a případně sympatičnost herců/tanečníků (tady u mě na plné čáře vyhrává herečka v hlavní roli, Nichola Burley, se svým milým britským přízvukem). A konkrétně u tohoto filmu si mě celkově získalo právě to britské prostředí, které ho trošku odlišuje třeba od americké série Step Up. Taneční čísla byla parádní a samozřejmě potěšilo, že se ve filmu objevily taky taneční hvězdy z Britain's Got Talent roku 2009 - nejvíce se angažovala taneční skupina Flawless, ale upřímně, mnohem větší radost mi udělal kratší výstup skupiny Diversity, který vážně dokázal pobavit. Největší podíl na mém vysokém hodnocení má ale hudba. Soundtrack mi tady zkrátka sedl, a to mnohem víc než třeba u Step Up Revolution, na kterém jsem byla v kině minulý rok a jehož hudební výběr byl na můj vkus už trochu moc "streetový" a "drsný". Mám raději větší melodičnost, takže tady mi ten trochu více popový nádech úplně vyhovoval. Navíc ta kombinace s baletní hudbou byla taky fajn (narážím na písničku Work It Out od Lightbulb Thieves, kde se objevují útržky z Louskáčka - Dance Of The Sugarplum Fairy). V rámci tanečního/hudebního žánru jsem si to dosyta užila. ~(4,1)~ ()

predators 

všechny recenze uživatele

Mám před sebou rozhodnutí, jestli se vykašlat na příběh a nechat se unést tím, co miluju a to je hudba a tanec, nebo budu hodnotit jednoduchý příběh a příchuť sladké marmelády na každém tanečním kroku... Vyberu si první možnost, nebo snad znáte něco lepšího, než je hudba?! 70% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Další pro mě povedená taneční show já prostě mám tyhle filmy rád ať jsou jakkoliv špatné nudné mě se prostě líbí. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Oproti Step Up 3D o triedu vyssie v deji a o dve v tanecnych cislach. StreetDance ich jednoducho ponuka divacky vdacnejsie. Mimo tohoto priameho porovnania tanecnych filmov 2010 ale je pravda, ze nic extra. A ten ich britsky prizvuk je skor otravny nez rozomily, bez tituliek by som im nerozumela ani slovo. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Méně efektní než letošní Step Up!, ale na odpis výsledek určitě není. Závěr je vydařený, ale jako celek mě ničím neuchvátil. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Beaty nabitý film dusající v rytmu plném pompézních kreací streetdancových tanečníků. Děj jednoduchý a prázdný jak čistý papír jen s pár načrtlými řádky, který ku štěstí nehrál výraznou roli. U tohoto typu filmu se s tím musí počítat. Potěšující bylo, že hned od začátku je jasné, že v hlavní roli bude tanec a hudba. Mé velké významné plus se nachází v netradičním spojení streetdancu a baletu za hřmotu mixu streetdancového beatu s klasikou Sergeje Prokofjeva a hlavně jeho nehynoucím hymnusem Tanec rytířů. Hranice se tvoří, aby jednou za čas byly zbořeny. ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Jednoduchoučký a šablonovitý děj, jak jen to jde. Ale beru to tak, že šlo spíš o tanec. Vždyť je to první 3D taneční film. Nu, což. Mám pro taneční filmy slabost a bez mučení přiznávám, že se mi šlo z kina velmi příjemně. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

26.9.2010 ~ Anglický taneční pokus o film, který někdo omylem označil jako drama. Drama to rozhodně není, jen to bylo asi těžce zařaditelné. Příběh i zápletku by totiž mohla vymyslet kterákoliv třináctiletá dívčina, co si doma tancuje u zrcadla. ~ Carly už jako malá hopsala u zrcadla a už jí to zůstalo. Se svým přítelem Jayem si tak v Londýně založila taneční streetdancovou skupinku. Mají právě před důležitým vystoupením a závěrečným finále mistrovství Anglie, když tu Jay zničeho nic skupinu opouští, protože prostě proto (a Carly taky pouští k vodě). Carly tak zůstává se svým snem a skupinou sama, všechno se jí hroutí a už už to vypadá na konec světa, když se na scéně objevuje vizionářská učitelka baletu, která má na starosti skupinku žáků, připravujících se na přijímačky do elitního baletního souboru. Carly ovšem dostává tak trochu nůž na krk. Jedinou možností, jak mít kde trénovat, je vzít do party i právě ony baleťáky. A tak postupem času musí nevraživost mezi klasikou a hopsáním nahradit spolupráce a zápal. Carly mezitím stále neví, jestli Jaye nebo baleťáka. ~ Všechno tedy nakonec spěje do zdárného cíle, když tu vedoucí baletní školy, která s takovýmito výmysly nesouhlasí, zařídí přijímačky do baletu na stejnou dobu jako finále streetdance mistrovství. Jak to dopadne? Pomohou baleťáci svým přátelům? Jak publikum ocení mix baletu a hopsání? Koho si Carly vybere, proradného Jaye nebo statného baleťáka? O čem to vlastně bylo? ~ V kinech šel tenhle "film" ve 3D, ve 2D mi zase nijak zvlášť nepřišlo, že by právě 3D přidalo na filmu tolik, aby to stálo za víc, než to stálo. A ono to za moc nestálo. Zápletka byla vymyšlena během několika minut, příběh se točil jen kolem Carly a jejího výběru partnerů, všechny ostatní postavy tu byly jen proto, aby měl kdo tancovat. A to je jediný klad i zápor snímku, tanec. To, co dokáží se svými těly někteří udělat, je pěkné. Ne brilantní, dokonalé, úchvatné nebo geniální, ale prostě pěkné. Tím záporem je to, že je toho tance nějak moc. Ano, chápu, je to taneční film, ale několik zdlouhavých minut civět na poskakování mě dokázalo poměrně záhy omrzet. Možná to bude i tím, že sám nijak tanci neholduji, jsem prkno ještě z paleolitu, takže řádně zdřevěnělé, a tak mi stačí opravdu jen chvilka pokoukání. A myslím, že ani neprozradím moc, když podotknu, že závěrečný tanec, mix ála streetbalet, byl děs, hudba neseděla k pohybům a přišlo mi to tak jako největší fail snímku. Samozřejmě vyhráli, Jay ostrouhal a diváci ječeli u každé blbosti. ~ Kdepak, kdepak. Tohle byla blbost už svým nápadem a 2D, 3D ani 8D by na tom nic nezměnilo. ()

Reklama

Reklama