Reklama

Reklama

Příběh filmu se točí kolem dvou mladých kamarádů, Squala a Pela, kteří žijí v dělnické čtvrti na okraji italského města Bologna. Každý den se potloukají po ulicích, navštěvují místní kavárny a nudu i nedostatek peněz zahánějí dočasnými výpomocnými pracemi. Neustále však sní o úniku z vlastní každodenní reality. Během pomocných prací při kopání podzemního tunelu v centru města narazí na vysílací stanici Rádia Alice, provozovanou protestním studentským hnutím, a postupně poznávají svět, který je vzdálen od světa "ochránců zákona a pořádku" i od světa jejich vrstevníků žijících na okraji města. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Neznamy reziser Guido Chiesa natocil slusny film o  dvoch mladych Talianoch, ktori ziju v talianskom meste Bologna. Penazi nemaju, praca sa hlada tazko, holky sa na nich tiez nelepia.  Dobre je vystihnuta talianska realita rokov nultych, dokonca sa riesilo aj akesi studentske protestantske hnutie, to som pozeral teda   : 69 % ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné dojmy: iritující "artově" roztřesená kamera, nesympatická italská ukřičenost a věčná nespokojenost, pár zajímavých postav (např. policista poslouchající celou pracovní dobu jednu rozhlasovou stanici), odlehčující krátké stylizované mezihry. 49% ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

„Demokracie je puška v zádech těch druhých.” +++ Asi jediná zajímavá myšlenka, kterou jsem si z filmu odnesla. Otázkou však zůstává, jestli se s ní dá vůbec souhlasit, stejně tak jako s životním postojem hlavních hrdinů. Natočené je to celkem poutavě, ale děj je dost zmatečný. (60%) ()

Galerie (69)

Reklama

Reklama