Reklama

Reklama

Komisař Adamsberg - Muž naruby

(TV film)
  • Česko Muž naruby (více)

Obsahy(1)

Do přírodní rezervace Mercantour se vracejí vlci. Přicházejí z Itálie a usazují se v hlubokých lesích. Ovce místních obyvatel jsou pro ně snadnou kořistí. Ale vlci neloví jen pro potravu, často ovce pouze roztrhají. Do kraje přijíždí kanadský vědec Lawrence, kterého vlci fascinují a chce jejich chování popsat a natočit. Snaží se zmírnit hněv ovčáků a zabránit jim, aby největšího vlka, kterého považují za největšího nepřítele, zabili. Spolu s Lawrencem přijela i Camille, bývalá žena komisaře Adamsberga. Když je surově zavražděna jedna z místních obyvatelek, přijíždí i Adamsberg. Začíná hon na bestii. Je to člověk, nebo vlk, kterému chutná lidská krev? Muž naruby je další z adaptací slavných kriminálních románů, které vyšly i v českém překladu, francouzské spisovatelky, která publikuje pod jménem Fred Vargas. Jejím hrdinou je pařížský komisař Adamsberg. Režisérka Josée Dayanová si pro tuto roli vybrala známého filmového herce Jeana-Huguese Anglada. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

petisek 

všechny recenze uživatele

Prvý film, ktorý som zo série s komisárom Adamsbergom videl - klasická francúzska televízna detektívka - objektívne by som mal dať 3*. ....Ak však človek má rád knihy od Fred Vargas, tak sa pred ním zrazu objavia všetky jemu známe postavy, ktoré dôverne pozná zo stránok románu! Svet spisovateľky Fred Vargas je úžasne bohatý na zvlášte postavy, ktoré nejednajú práve racionálne - komisár Adamsberg je vlastne dosť veľký čudák mimo reality, na rozuzlenie prípadov prichádza náhodou, ale čitateľ si ho napriek tomu zamiluje. Knižný príbeh rozhodne nie je klasická detektívka a to je pri filmovom,alebo televíznom spracovaní problém - ak sa film zamerá iba na samotný zločin a pátranie po vrahovi, tak všetko to, čo robí romány Fred Vargas mimoriadnymi zmizne. Zostane iba priemerný kriminálny príbeh. Napriek tomu dávam 4*, lebo som bol doslova nadšený z hereckých predstaviteľov Adamsberga, ako aj Danglarda - presne takto som si ich pri čítaní románu predstavoval! ()

fNdEsIECLE 

všechny recenze uživatele

Tralala výborně se bavila. Nepochopení, nepochopení, nepochopení. Film pouze pro zasvěcené. Cožpak může být - mladý černoch, který nepoznal nic než rodnou vísku, vám na povel vyjmenuje patnáct synonym, bačastařec mluví po mobilu s ovcemi, intelektuálka spravuje trubky na toaletách a žije s polomědvedem-polovlkem - kriminální triller? Fuj! I love you. ()

Reklama

LucMosss 

všechny recenze uživatele

Klidná a oddechová záležitost v podobě francouzského thrilleru, jenž vysílala ČT1... Nemám, co víc bych k tomuto říkala. Jak nenávidím filmy s motivy vlků, či ještě hůře "vlkodlaků", tento jsem si plně užila a myslím, že to nebylo jen díky velice kvalitně odvedenému výkonu Tobiase Morettiho (ve filmu Lawrence). Ostatní představitelé také nebyli špatní... Typicky nerozhodná postava na intuici se spoléhajícího Adamsberga a sečtělého Danglarda byly více než přesvědčivé! (P.S. Na závěr mohu pouze děkovat režisérce, že tolik nelpěla na věrném přepisu předlohy. Jednoduše NESLUČITELNÉ, avšak v obou podání perfektní.) ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jsem zapálenou obdivovatelkou knih Freda Vargase a Jean-Baptiste Adamsberg je ze všech literárních detektivů mému srdci i povaze nejbližší. A jestli jde zachytit pohyblivými obrázky příběh, jehož hlavní kouzlo spočívá v nepochopitelných fantaziích a přelétavých úvahách zasněného vyšetřovatele? Nejde. Jakkoli tvůrcům nelze upřít snahu, snímek klouže jen po povrchu. Jean-Hugues Anglade mi nevadil, i když si komisaře představuju exotičtějšího, Hélène Fillières má zajímavé oči a její podání Adamsbergovy věčné lásky Camille je věrohodné, Danglard je naprosto přesný, ovšem Moser se očividně ze setkání s Rexem už nikdy nevzpamatoval. :) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama