Reklama

Reklama

Africké kočky: Království odvahy

  • USA African Cats: Kingdom of Courage (více)
Trailer 2

VOD (1)

Sledujte s námi život králů africké savany: Mary, dcera zraněné lvice, která se však nehodlá vzdát; Sity, statečná gepardí samice a matka pěti mláďat a lev Kali, kterého kdysi vyhnala pýcha a jenž se nyní vrací zpět se svými pěti syny. Na pozadí africké savany se stanete svědky srdceryvného soupeření mezi dvěma klany. Kromě toho uvidíte epickou cestu jedné statečné rodiny. Snímek Africké kočky: Království odvahy zachycuje skutečnou lásku, humor a odhodlání majestátních králů savany. Seznámíte se s Marou, dcerou zraněné lvice, která se však nehodlá vzdát; Sitou, statečnou gepardí samicí a matkou pěti mláďat a lvem Kali, kterého kdysi vyhnala pýcha a jenž se nyní rací zpět se svými pěti syny. (HBO Europe)

(více)

Recenze (78)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $15,428,747Tržby Celosvetovo $22,529,000▐ Tento dokument v danom podaní strhne, lebo sa z neho vyrysuje celkom strhujúci príbeh s úžasnými zábermi. /80%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tož, vitajte kočky v TOP 300 nejlepších filmů. Netuším sice, jak jste se tam dostaly, ale podobné pochybnosti mám asi u stovky dalších filmů. Tenhle má alespoň letecké záběry přírody a zpomalené záběry lovu, které skvěle vypadají, ale podobných jsem již viděl mnoho. Příběh je tradičně o ničem, hudba přiměřeně vlezlá a mně nezbývá než pozvat všechny pětihvězdičkáře do přírody. Je tam hezky, dá se tan narazit na kyslík a žije tam spousta zvířat. Sice nemají HD rozlišení, neběhají zpomaleně a občas i kousnou, ale pořád mi to připadá smysluplnější než rozplývat se nad dalším z řady stále stejných dokumentů o zvížátkách. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S miliónom hodín záberov sa dá zostrihať akýkoľvek pekný príbeh, i keď realita mohla byť úplne niekde inde. Ale mne sa to páčilo, nádherné scenérie, úžasná príroda, majestátne zábery zo zvieracej ríše, to všetko okorenené milým a strhujúcim "príbehom". Veľká oddychovka aj pre dospelejších jedincov. 85%. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

U režiséra filmu Alastaira Fothergilla je vždycky se na co těšit. Poctivá filmařina, záběry jsou neuvěřitelně krásně nasnímané. Snad mi dáte za pravdu, že na tyhle exotické scenerie africké přírody a její zvířecí protagonisty pod tropickým rovníkovým sluncem, je radost pohledět. Ono je to totiž tak, že ať dělají tyhle kočky bezprostředně cokoli, jsou vždycky krásné. Právě za ony záběry dávám ***** Faktem však zůstává, že tento vzácný svět přírodního ráje, kde žijí zvířata svým vlastním životem, je stále více ohrožen především tím, že se zde nelegálně zabíjejí zvířata. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokument s kočkovitými šelmami jaký jsem viděl. Sledujem lví a gepardí rodinu, to jsou hlavní pilíře dokumentu, je tam toho ovšem více. Co tam předvání ta gepardí mamča - menší spoiler - myslel jsem, že nic lepšího už neuvidím než obranu mláďat před lvami, ale posléze byla ještě lepší podívaná. Jsou to prostě krásné a dechberoucí obrázky u kterých není potřeba slov, roztomilí malí gepardi, kteří sotva vidí jsou k sežrání, tak jako malá lvíčata. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné záběry z Keni, kde kromě vytrvalostních černých atletů mají také zvířátka, která jsou dynamická na kratší tratě. Dobrodružný dokument nám představuje především lvíčata a druhého nejrychlejšího tvora na planetě - geparda. Držel by se mnou tempo sotva 200 metrů. Jak moc jsou krásné záběry, tak moc je debilní doprovodný komentář, který je určen dětem. Stejně stupidní komentář bývá v dokumentech od IMAXu, které jsou ovšem v 3D, takže se tím nechám vždycky uchlácholit. Člověk se nudí více a více až nakonec není o co stát. Je mi naprostou záhadou, kteří panicové dostali tento film mezi 300 nejlepších, protože jsem přesvědčen, že až tak vysoko rozhodně nepatří. V tomto filmu vidím jediný potenciál, a to nalákat lidi, aby si místo pejska pořídili domů malé lvíče. S přihlédnutím na opravdu pěknou doprovodnou hudbu ty 2* přece jenom dám. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Obdivujem tvorivý tím, ktorý dokázal vykúzliť v africkej rezervácii úžasný príbeh. A tak ako sa u kúzelníkov nesnažím prísť na ich triky, nezamýšľam sa ani nad tým, akým zázrakom sa toto všetko podarilo nakrútiť a vtiahnuť tak diváka doprostred príbehu. Dokonalé zladenie aktérov, príbehu a hudby bolo nutnou podmienkou. Pridanou hodnotou bolo dokumentovanie krásy a krutosti divokej prírody. Ale ľutovať obete kolobehu života a smrti bude divák iba do chvíle, kým sa objavia vypasení kreténi na džípoch,. ktorí dokonalými zbraňami strieľajú na všetko, čo sa hýbe a nie sú pritom ani hladní. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ano, spousta záběrů je úžasná, byť mnohdy až kýčovitá, ale mně to nestačí. Takže bych pro příště prosil prostříhat tak na 50 minut, ať jde vata pryč, a trochu přepsat komentář. Jinak je to klasické Disneynature, takže rodina především, a i přes všechny ty lovy je to téměř bez krve. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný dokument, který se snaží zaměřit na mladší publikum formou vyprávění, ale po celou dobu nesklouzne do žádné infantilní taškařice, ale zůstává především poutavým, přírodním dokumentem o životě majestátních lvů. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Překrásné a neuvěřitelné, jaké příběhy nabízí příroda tam, kde lidská noha nevkročí. Kéž by to tak zůstalo, nebo lépe, kdyby se lidi zredukovali na nějaké udržitelné číslo, dejme tomu 5 miliard a v takovým počtu zůstali stabilně. 100% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5 Roztomilé a fascinujúce, hoci ku koncu mierne dochádza dych, nevadí. Pri podobnývh filmoch ma najviac fascinuje kamera, v tomto prípade sa výnimka nekoná, skutočne brilantné zábery z Masai Mary. Okrem charizmatického hlasu SL Jacksona potešili aj všetci zúčastnení herci:) ()

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Filmu by sa skôr hodilo označenie žánru ako rodinný / romantický než ako dokumentárny :-) Disney sa život a dianie v africkej divočine snaží podať ako príbeh, čo by niekomu, kto očakáva fakty a drsné reálie života spojeného s každodenným bojom o prežitie, mohlo vadiť. Film je však príjemne pohodový, každý záber je perfektný, prostredie africkej prírody robí svoje a hudba je správne epická a krásne obrázky silno emociálne obohacuje. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Krásny príbeh, krásne zábery a na záver aj celkom vtipné, akurát, že takýchto filmov už bolo veľa a toto neprináša nič nové a ani nejak podrobné, navyše rozoberá hlavne gepardov a levy, na iné šelmy tu len ťažko budete čakať. Ale ako taký oddychový dokument, napríklad pre deti, to nie je zlé. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prírodopisná rozprávka, ktorej už úvodné logo firmy Disneynature napovie, že pôjde skôr o zábavku pre celú rodinu, než o klasický dokumentárny formát. A v tomto prípade, to ale vôbec nevadí. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Jakmile jde o dokument o šelmách, je mi hned jasné, že si se mnou budou pěkně pohrávat. Dokument o lvech, gepardech (a trošinku i o jiných afrických nešelmách :) ) mě do svého příběhu tak vtáhnul, až jsem sotva při bojích o přežití dýchala. A možná na tom měl svůj podíl viny i skvělý vypraveš Samuel L. Jackson. Je to jeden z nejlépe natočených dokumentů, které jsem kdy viděla (a že jich bylo hodně), a tak ani neváhám a dávám mu plný počet v hodnocení. A to nejen za pobavení v závěrečných titulcích, kdy přiřadili ke každému zvířeti, které se ve filmu objevilo, i "jmenovky" - jako například "Additional Memory Provided By African Elephant", "Underwater Photography by Hippopotamus" nebo "Laughter Track Provided By Spotted Hyena". Opravdu povedená třešnička na dortu. :) ()

Makky 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe top dokumentov (väčšinou) z produkcie BBC sa Disney v tomto prípade absolútne nechytá. Africké šelmy sú poňaté až takpovediac detským spôsobom, keďže sledujeme príbehy zvierat, ktorých rozprávač označuje menami. Rovnako tieto africké šelmy neponúkajú žiadnu krv a aj tie antilopy a zebry akokeby pri každom útoku sa radšej sklonili za kopec a nechali poslušne zožrať. Slovom, Africké šelmy nie sú zlý dokument, majú skvelú kameru a ponúkajú skvelé momenty. V súčasnosti však už nespĺňajú limity a brodia sa v priemernosti. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Přehnaně a zbytečně infantilní komentář a tak trochu vlastně i celý pohádkový příběh. Málo skutečně mimořádných záběrů, kterých jsou jiné přírodopisné dokumenty plné. To jsou hlavní důvody průměrného hodnocení. Hudba chvílemi snad až moc jímavá, ale pěkná. ()

Reklama

Reklama