Reklama

Reklama

Africké kočky: Království odvahy

  • USA African Cats: Kingdom of Courage (více)
Trailer 1

VOD (1)

Sledujte s námi život králů africké savany: Mary, dcera zraněné lvice, která se však nehodlá vzdát; Sity, statečná gepardí samice a matka pěti mláďat a lev Kali, kterého kdysi vyhnala pýcha a jenž se nyní vrací zpět se svými pěti syny. Na pozadí africké savany se stanete svědky srdceryvného soupeření mezi dvěma klany. Kromě toho uvidíte epickou cestu jedné statečné rodiny. Snímek Africké kočky: Království odvahy zachycuje skutečnou lásku, humor a odhodlání majestátních králů savany. Seznámíte se s Marou, dcerou zraněné lvice, která se však nehodlá vzdát; Sitou, statečnou gepardí samicí a matkou pěti mláďat a lvem Kali, kterého kdysi vyhnala pýcha a jenž se nyní rací zpět se svými pěti syny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (78)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

V podstatě obyčejný dokument o mých oblíbených zvířatech, který to nejzajímavější odkrývá až v závěrečných titulcích, kdy zvířatům vtipně přiřadí pozice ve štábu. Disney z toho udělal takovej pohádkovej příběh o rodině gepardů a smečce lvů, nic na co by se nedalo koukat, ale zároveň nic, co by se nedalo vidět jinde. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

U režiséra filmu Alastaira Fothergilla je vždycky se na co těšit. Poctivá filmařina, záběry jsou neuvěřitelně krásně nasnímané. Snad mi dáte za pravdu, že na tyhle exotické scenerie africké přírody a její zvířecí protagonisty pod tropickým rovníkovým sluncem, je radost pohledět. Ono je to totiž tak, že ať dělají tyhle kočky bezprostředně cokoli, jsou vždycky krásné. Právě za ony záběry dávám ***** Faktem však zůstává, že tento vzácný svět přírodního ráje, kde žijí zvířata svým vlastním životem, je stále více ohrožen především tím, že se zde nelegálně zabíjejí zvířata. ()

Reklama

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh, který se tu dere ze záběrů, hudby a samotného pojmenování lvů tu je na každým kroku. Proti Last Lions, kde je vidět opravdu všechno a na férovku je todle jen hezká pohádka v reálném životě. Kam se Disney hrabe na BBC a ostatní. Myslel jsem si, že i Jackson bude dobrý vypravěč, ale na klasiky jako je John Hurt a Jeremy Irons (právě u The Last Lions) rozhodně nemá. Možná se tam přímo nehodí. Z 90 minutového nic moc dokumentu mohla být sestříhaná zajímavější verze která by měla hodinu... 3* za relativně přijatelný námět a kameru. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokument s kočkovitými šelmami jaký jsem viděl. Sledujem lví a gepardí rodinu, to jsou hlavní pilíře dokumentu, je tam toho ovšem více. Co tam předvání ta gepardí mamča - menší spoiler - myslel jsem, že nic lepšího už neuvidím než obranu mláďat před lvami, ale posléze byla ještě lepší podívaná. Jsou to prostě krásné a dechberoucí obrázky u kterých není potřeba slov, roztomilí malí gepardi, kteří sotva vidí jsou k sežrání, tak jako malá lvíčata. ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Na tenhle dokument jsem se hrozně těšil, těšení se vyplatilo. To mohu říci po mém prvním, né-li posledním shlédnutí. Úchvatné záběry na kočkovité šelmy, na jiná zvířata, na zbarvenou africkou přírodu, na protékající řeky, na okouzlující západ slunce. Tenhle dokument to přesně zobrazuje, navíc ukazuje na život kočkovitých šelem hodně do podrobna, na jejich vývin, způsob života a na jejich budoucnost, také na jejich souboje, které patří do jejich života. Hrozně se mi tenhle dokument líbil a mohu ho jen vychvalovat, protože se to vážně povedlo, takže z toho plyne 5 hvězd. ____ OST 5/5 ____ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Rozprávačom celého príbehu je Samuel L. Jackson. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama