Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 12 (1983) (série)


Zkouška (S12E40)

(epizoda)

Obsahy(1)

Jak také může dopadnout zkouška z anatomie v mimořádném termínu na Štědrý den... Studentka medicíny Věra čeká dítě a musí dělat zkoušku z anatomie v mimořádném termínu na Štědrý den. Jejím zkoušejícím má být obávaný doc. Čermák, který prý nemá rád ženy studující medicínu, tím méně těhotné. V den zkoušky si proto Věra vezme dlouhý kabát, aby tuto skutečnost zamaskovala. Její muž Tonda však na chodbě nic netuše vše prozradí Čermákovi... (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hezká bakalářská povídka přímo ze života a nejlepším scénáristou je právě sám život. I zkoušející profesoři nebo docenti jsou jenom lidé. Zkouška na Štědrý den by snad rozhodila každého. I když tady za to mohl strach z onoho zkoušejícího. Jandáka Smutná byli moc příjemným manželským párem. Mám raději Jandáka jako herce než politika. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bakalářská povídka plná humoru a typického nedorozumění. Co k tomu dodat. Scénář je napsán takovým ryze českým komediálním stylem, že je až k neuvěření, že se jedná o životní událost jednoho z televizních diváků. Spíše bych vsadil na pouhou inspiraci a scénárista už jen zbytek doladil. Povídka však pobaví a to je cíl televizních 'Bakalářů'. ()

Reklama

GIK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoce zde hrají jen zcela podružnou úlohu. Podobný příběh se mohl stát kterýkoli jiný den v roce, ale byl šikovně využit k propagaci „nejkrásnějších křesťanských svátků“. Pěkný výkon Holého, Jandák utržený ze řetězu. Přiznaná pravda ústy profesora: „Ten náš kulturní národ uvěří všemu, co se mu naservíruje.“ ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuctová bakalářovina, která nenadchne ani pointou, ani ničím jiným. Když to tak vezmu, tak z těch stovek bakalářských povídek je z toho fakt slušných a nadprůměrných sotva deset procent. Jinak většina z nich trpí hloupým scénářem, nevyváženým hereckým ansámblem a naivností. Ukázkou toho je i tato Zkouška. ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Banální a krátká, ale zároveň příjemná a milá. Není to žádný majstrštyk z pohledu dialogů, kulis nebo hereckých výkonů, ale jako taková vánoční oddychovka poslouží. Kvůli vpravdě televiznímu zpracování sníženo na 2,5*. "Někdy mám pocit, že si u nás může kdokoliv vymyslet cokoliv a náš vysoce kulturní národ to bude klidně šířit dál a ani ta jeho kulturnost mu v tom nezabrání." ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy doktor Čermák (Jiří Holý) vchází z chodby do místnosti, je vidět, jak Věra (Jitka Smutná) sedí u stolu. V záběru z místnosti do chodby však ven vidět není, výhledu brání předsíň. (M.B)
  • Kulisy katedry jsou stejné jako kulisy porodnice. Konkrétně si lze všimnout například u dveří. Oboje jsou bílé a na obou je stejným písmem "nevstupovat". (M.B)

Reklama

Reklama