Reklama

Reklama

Kamkoliv půjdeš

  • Česko Kamkoli půjdeš (více)
Trailer

Německý teenager Ben (David Kross) a jeho přítel Ed (Stefan Konarske) v létě po maturitě vycestují do Kambodže na turistický výlet. V nočním klubu na diskotéce v Phnom Penhu se Ben seznámí s 21-letou barovou společnicí Sreykeo (Apinya Sakuljaroensuková). Zamiluje se do ní a Sreyoko mu ukáže skutečnou tvář tajemné Kambodže. Jejich setkání neskončí pouze jako běžný turistický románek, na který oba aktéři po Benově odchodu zapomenou. Mezi Benem a Sreykeo se vyvine nečekané pouto a nejistá láska, kterou navzdory vzájemným citům nahlodávají předsudky Benova okolí. Po návratu do Německa Ben nadále podporuje křehkou dívku a její chudou rodinu na druhém konci světa. Zásadní zlom nastane, když Sreykeo oznámí Benovi, že byla u lékaře a zjistila, že je HIV pozitivní. Ben stojí před životním rozhodnutím. Dá udělat testy, ale jsou negativní. Zůstane v Německu budovat svou kariéru, nebo pomůže nemocné dívce v jihovýchodní Asii? Německý mladík Ben si vybere život s HIV pozitivní bývalou prostitutkou Sreykeo na opačné straně světa a odcestuje do Kambodže. Jak se ukáže, i iracionální rozhodnutí mohou dovést zamilovaného muže k vysněnému cíli. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem se na Cinemaxu dočkal nějakého vysloveně dobrého evropského filmu, tentokrát z Německa, ze země, na kterou ještě bůhví kolik let na zpět každý akorát jenom uměl nadávat. Kamkoli půjdeš je nádherný životní příběh o lásce. O tom, že existují lidé, kteří si nejsou lhostejní. Opravdu moc hezký film. Kambodža je v něm nádherná a když se film stočí více do Německa, trošku nudí. Ale ke konci má sílu a to je podstatné. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Oba představitelé jsou sympatičtí, jen to mi přijde asi tak všechno. Z mého pohledu, nikdo normální na pomaturitní výlet nejede do země, kde je totální semeniště snad všech nemocí na světě a špíny všeho druhu, pokud nechce udělat tah po velmi rizikových bordelech a jen občas hodí očko na krásy přírody. Děj tak nějak klouzavě plynul, jakoby od deseti k pěti, zkrátka, jednou to stačilo a nikdy více. Škoda. ()

Reklama

Lucka.S 

všechny recenze uživatele

Možná právě proto, že jsem od filmu neočekávala zázrak, jsem byla příjemně překvapená. Same Same But Different je krásná, neobvyklá moderní lovestory, která zaujme také díky tomu, že je natočená podle skutečného příběhu. Děj plyne v poklidném tempu, diváky okouzluje úchvatným kambodžským prostředím, které se střídá s německým, i mícháním (roztomile znějící) angličtiny, němčiny a khmerštiny. Režisér Detlev Buck vytvořil poutavý snímek s výbornou hudbou, sympatickými herci a s milým závěrem. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Kvalitní start, velmi zlý finiš. Příběh to byl pěkný. Ten kluk musel být skutečně velmi zamilovaný, protože ta holka absolutně odmítala jakékoliv evropské zvyklosti. Což mi na jednu stranu přišlo nefér. Chtěla po něm, aby on bezv ýhrad přijal její kulturu, ale ona sama vůči té jeho otevřená nebyla. To je moje poznámka k příběhu, který celé moje hodnocení a vnímání filmu ovlivnil. David Kross byl výborný! Věřila jsem mu všechno. Jak film pomalu ubíhal, můj zájem opadal. Nemám ráda konce filmů, které prostě skončí bez nějakého proběhnutí cílovou rovinkou.. Vždycky mám pocit, že tam ještě něco chybí... Mám z toho smíšené pocity.. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Udalosti vo filmovej Kambodzi ma bavili viac. Ryzove polia, velka laska on a+ona, snaha Kambodzanov sa nie vzdy stretla s pochopenim. Akonahle sa film preklopil smer Nemecko, tak to ma uz bavilo menej, nemecka kinematografia ... je taka aka je, a je to tam bieda. Reziser Detlev Buck sa ovsem ukazal ako talentovany filmar . 77 % ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Scény odehrávající se u rodiny Sreykeo byly natočeny ve stejné budově, kde skutečná Sreykeo žila se svou rodinou. Benjamin v této budově v chudé čtvrti Phnom Penhu pobýval měsíc, odstěhoval se sem krátce po setkání se Sreykeo. Celá rodina se tísnila v jedné místnosti a sdílela jeden zubní kartáček. (tompaulman)
  • Film je natočen podle skutečné události. Benjamin a Sreykeo spolu stále žijí v Phnompenhu a vychovávají dvě děti. (tompaulman)
  • Den předtím, než se Benjamin (David Kross) a Sreykeo (Apinya Sakuljaroensuk) potkali, šla Sreykeo k jezírku u královského paláce v Phnom Penhu a vypustila do něj dvě želvy. Jedná se o buddhistický rituál, jehož účelem je vytvořit si pozitivní karmu. Na krunýře napsala motlitbu, v níž prosila o muže, který ji bude vždy milovat a pečovat o ni. Druhý den šla do proslulého klubu Heart of Darkness, kde potkala svého budoucího manžela. (tompaulman)

Reklama

Reklama