Reklama

Reklama

Sajonara icuka

  • Japonsko サヨナライツカ (více)

Obsahy(1)

Higashigaito Yutaka se kvůli práci pro Eastern Airlines stěhuje do Bangkoku. Je zasnouben s Michiko, která je dcerou zakladetele letecké společnosti, a přestože k ní nechová hlubší city, doufá, že mu sňatek pomůže k vysokému postavení. Tři měsíce před svatbou se Yutaka v jednom baru seznámí s Touko, do níž se zamiluje. Se stále blížící se svatbou se však jejich vztah ochlazuje a nakonec Yutaka Touko nadobro opustí a ožení se s Michiko. Zlomená Touko odlétá do New Yorku. Po pětadvaceti letech šťastného manželství, jež mu přineslo dva syny, se Yutaka opět vydává do Bangkoku, kde se náhodně setká s Touko. Ta nyní pracuje v hotelu, kde se spolu kdysi vídali. Jejich dlouho přetrvávající city znovu vyplavou na povrch, avšak osud jim znovu nepřeje. (VittaBella)

(více)

Recenze (33)

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Čakala som klasicky bezpohlavnú a bezrkvnú japonsko-kórejskú tragickú romantiku, ktorú bude len nutné pretrpieť až do horkého konca. Čuduj sa svete, už prvá upotená polhodina ponúkla okrem bejzbalového zápasu aj živočíšny sex na stole. Ale potom to už išlo. Vražedne pomalé tempo zvýrazňované spomaľovačkami. Japonský workoholik pracuje do roztrhania tela, potom sa diví, kam sa podeli jeho sny. Z letargie ma už vytrhla len veta pri rozchode: "Ty už nie si vlhká a ja už nie som tvrdý", ktorú považujem za doterajší konverzačný vrchol východoázijskej produkcie. 170-minútový director´s cut si neviem a radšej ani nechcem predstaviť. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

První film, který ponechám zcela bez komentáře a to jsem si myslel, že to nejdřív bude tak maximálně trojková sladkost, potom přišly čtverkové srdcovky a závěr, no do prdele, to byl zásah! A když k tomu připočtu naprosto uzemňující hudbu, nádherný, ale opravdu nádherný herectví a vůbec všechno Miho Nakaymy, vynikající hru s obrazem , to už mě u Východu prostě nepřekvapuje a Miho Nakaymu .. jí klidně připočtu ještě jednou, pro případné hnidopichy, že ji znovu opakuju, Miho Nakayma !.. no nic. Zase si dlouho žádnou podobnou romantiku nedám, protože na konci mi vždycky přijde, že jsem něco ztratil nebo možná nikdy nenašel..mám v tom asi bordel,koneckonců to je vlastně jedno. Tenhle film tedy nechávám úplně bez komentáře. ()

Reklama

gibbon 

všechny recenze uživatele

TI, kdo jste jako já čekali šest let, jestli režisér A Moment to Remember, mimochodem zde na ČSFD nejlépe hodnoceného korejského filmu, po své celovečerní prvotině ještě vůbec něco natočí, NEČTĚTE VÝŠE UVEDENÝ OBSAH ALIAS MEGASPOILER!!!! Ač děj v tomto filmu zdaleka není tím nejdůležitějším a Lee prokázal svůj talent, díky kterému jsou i scény zobrazující ty nejfádnější situace schopny v divákovi instantně vyvolat emoce, odvyprávět 3/4 filmu jako synopsi mi opravdu nepřijde jako dobrý nápad, VittaBello. :/ ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Měla jsem tu čest prožívat neskutečnou sílu lásky s tímto neskutečně krásným filmem. Obsah jsem si před zhlédnutím nepřečetla a tak jsem si užívala každou minutu. Tak jako většina z nás, žasnu nad vizuální stránkou a obdivuji herecké výkony. Nejvíc unešená jsem ale z úžasné hry s kamerou i se zvukem. Při některých záběrech se tajil dech. Tohle nemá daleko k dokonalosti...5*. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera, masky, aj celá tá retro atmosféra. Technicky dokonalý film, ktorý má ale veľmi obyčajný príbeh o láske. Ten by sa dal zhrnúť jednou vetou. Čo viac, v polovici filmu prakticky končí, kým posledná hodina je len neustále opakovaný pokus o katarziu, za pomoci spomienok sprevádzaných dojemnou hudbou a spomalenými zábermi. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama