Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká kosmetička jménem Joy Millerová učí po večerech své studenty, jak líčit a upravovat vlasy. Práci ztratí poté, co jeden z jejích studentů omylem cigaretou zapálí paruku. Požár se rychle rozšíří po celé místnosti. Joy neváhá a vrátí se, aby zachránila zvířata, která jsou v místnosti v klecích. Její statečný čin se poté objeví i v novinách. Článek uvidí Grushinsky, diplomatický zástupce malého východoevropského státu Slovetzia, o kterém Joy nikdy neslyšela. Grushinsky byl poslán do USA, aby našel vyučujícího přírodních věd pro děti prezidenta Slovetzie. Díky článku se mylně domnívá, že Joy je akademická učitelka, a nabídne ji proto práci. Ta nabídku přijímá, a až poté, co dorazí do Slovetzie, Grushinsky zjistí, že Joy je jen pouhá kosmetička. Domluví se spolu, že budou předstírat, že Joy je skutečná učitelka. Joy na prezidenta a diktátora Borise Pochenka neudělá dobrý první dojem, když na domluvenou schůzku přijde pozdě. Je však výborná ve spolupráci s prezidentovými dětmi, které učí o životě mimo Slovezii a pomáhá jim získat sebevědomí. Prezident Pochenko je znepokojen Joyinou silnou nezávislostí a skutečností, že z něho nemá strach jako všichni okolo. Postupně si však na sebe navyknou a stanou se z nich přátelé. Joy mu radí, jak se chovat, protože Pochenko nechce být ve světě znám jako „zvíře“, jak o něm píší zahraniční média. Prezidentův premiér Leonid Kleist ovšem nesouhlasí s novou strategií a chce rozdrtit rostoucí vzpouru mezi mladými občany Slovetzie. Joy se dozví, že Katrina, jedna z prezidentových dcer, je zamilovaná do Aleka, vůdce povstání. Ten je zajat a uvězněn ve sklepení zámku, ale Joy Katrině pomůže vplížit se do sklepení, aby se mohla vidět se svým milým... (TV Prima)

(více)

Recenze (85)

InJo 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mě tenhle film docela dostal, a to i přesto, že nejsem velkým příznivcem romantických komedií. Postava Joy Millerové zahraná Fran Drescher je totiž tak krásně americky naivní a živelná, že jsem si ji prostě musel zamilovat. Nenudil jsem se snad ani chvíli. (Jinak také možno brát jako celovečerní verzi seriálové CHŮVY K POHLEDÁNÍ.) 70 % ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak trochu to ale je sranda. V neurčité východoevropské zemičce mají v hradě na zdi Husáka, polní práce vykonávají v krojích a národní specialitou je jelito na sedlé smetaně. Český štáb se přitom musel královsky bavit. Kdyby ke mně někdy na návštěvu přišla Drescher nebo Dalton, nedala bych jim k jídlu nic jiného než to jelito. A ještě bych ho polila kyselou smetanou! : ) ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vypadám jako moje matka, když jí vzaly prášky !!" ;) Sympatická Fren Drescher vyměnila Charlese Shughnessyho za Timothyho Daltona, který si zjevně zapomněl vzít ty zmiňované prášky, když se upsal téhle slátanině a filmové napodobenině průměrného seriálu.. Kwapisově filmu neupřete originalitu pouze v případě, že ji zaměníte za pomatení mysli.. Chcete vědět, jak se James Bond stane diktátorem vymyšlené země kdesi na východě Evropy, Američan jistě ví ;), s obrovským knírem a statutem Bestie ?? Tak odpovědi na tuhle otázku se bohužel nedočkáte, za to si můžete plnými doušky užívat romantické nudy a Daltonova charismatu a při tom přemýšlet, jakým zázrakem tenhle bizarní mix moralistické trapnosti a infantilní taškařice drží pohromadě a celkem překvapivě chvílemi i baví !! Srovnání s Diktátorem Sachi Barona Cohena se sice samo hlasitě nabízí, ale v tomhle souboji by šlo o velmi rychlé k.o. ()

Martinka21 

všechny recenze uživatele

Jako Anna a král.....Muž který má srdce z kamene a žena, která touží být milována..... Když si prohlížím obrázky z filmu, vybaví se mi scéna, jak Joy sedí na schodech uprostřed noci a brečí. Najednou jí někdo podá papírové kapesníky, které jsou ve velmi zdobené krabičce, a jí to hned dojde. Ano, je to ON jejího srdce šampion..Njn, romantika jak má být. ;)( Film jsem viděla tak cca před 7 lety, tak doufám, že jsem si tu scénu nespletla a ona nepatřila do jiného filmu. :-D) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Kdo měl rád upištěnou Chůvu k pohledání, tomu se bude líbit i v obdobném duchu vedený celovečerák Fran Drescher o kosmetičce, která se shodou okolností dostane jako učitelka do rodiny vládce smyšlené země Slovecie a napáchá tam nedozírnou "škodu", když uzurpátorského a namyšlenézho diktátora přemění v civilizovaného vládce. Hodně nereálná a za vlasy přitažená romance by vyzněla do prázdna, kdyby se obou hlavních rolí se slušným zaujetím neujali Drescher a především Dalton, který si roli vládce země vyloženě užívá. Hudba: Cliff Eidelman ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, keď sú Joy a Boris v továrni, môžeme vidieť varovné nápisy na strojoch, ktoré sú v slovenčine. (Reacon)
  • Ve dvou záběrech, kdy Timothy Dalton podepisuje předložené dokumenty, lze rozeznat, že ony dokumenty jsou psány českým jazykem. Uvnitř zámku můžeme na zdech spatřit portréty našich bývalých prezidentů. (Pepinec)

Reklama

Reklama