Kosmetička a zvíře
Komedie / Romantický
USA, 1997, 103 min
Ken KwapisHudba:
Cliff EidelmanObsah
Joy Millerová je půvabná, chytrá a vtipná mladá dáma, která sní o tom, že si svými schopnostmi jednoho dne podmaní celý New York - ve zkrášlovacích procedurách a tajemstvích se vyzná jako žádná jiná. Místo slávy se jí však lepí smůla na paty a vrcholem všeho je požár ve večerní škole "krásy", kde Joy vyučuje. Než však mohlo být dokonáno dílo zkázy, způsobené nedopalkem cigarety a hořlavým sprayem, Joy se stihla ukázat světu a hlavně novinářům jako neohrožená zachránkyně všeho živého, zvláště laboratorních zvířat z kabinetu. To natolik zaujalo vyslance diktátora z jistého východního totalitního státu, že právě tuto mladou dámu najme jako učitelku k diktátorovým dětem. Joy vycítí, že je to možná životní šance a vydá se směrem na východ. Boris Pochenko vypadá jako naprostý neotesanec s obrovským knírem a rázným krokem, bez smyslu pro humor a moderní svět vůbec. Profese Joy je tady zbytečná, ale bystrá žena se brzy "naučí" být dobrou učitelkou. Diktátorovy tři děti rozkvetou a neotesaný panovník dostává první rafinované ženské lekce. (oficiální text distributora)
Gemini
Královsky trapná variace na Annu A Krále, které vévodí zaplaťpámbu sympatická Fran Drescherová a masivní knír Timothyho Daltona, což mělo asi být vtipné...a není, stejně jako ten canc co jsem teď dopsal.(15.6.2005)
║Rozpočet $16miliónov║Tržby USA $11,486,880║Tržby Celosvetovo $-║(5.12.2008)
flanker.27
"Neměl jsem stání..." No tak tos měl blbý.(11.1.2011)
Jeanne
Nejlepší je zámek Sychrov v hlavní roli. Pak se ještě snaží Timothy Dalton, ale tím to končí. Zkrátka a dobře, i když je tam dost legrace, tak je to pořád jen (mnou nenáviděná) rodinná komedie o dětičkách a jejich vychovatelce, co ke štěstí přišla!(5.1.2004)
lesumir
Výborná komedie, na kterou jsem si nemohl vzpomenout do doby, nez ji zase davali v televizi :-) Good Job!(9.8.2008)
Stegr
40% - Je celkem sranda koukat v televizi na upoutávky na nějaký film a vzpomenout si, že jsem ho kdysi dávno viděl... :) Jinak k věci: Tenhle film je, jak napovídá už i název, pitomost na druhou, ale obsazení je sympatické, což je tak jediné plus. Možná i pár vtipných scén se najde, ale opravdu jen pár...(5.8.2008)
InJo
Musím se přiznat, že mě tenhle film docela dostal, a to i přesto, že nejsem velkým příznivcem romantických komedií. Postava Joy Millerové zahraná Fran Drescher je totiž tak krásně americky naivní a živelná, že jsem si ji prostě musel zamilovat. Nenudil jsem se snad ani chvíli. (Jinak také možno brát jako celovečerní verzi seriálové CHŮVY K POHLEDÁNÍ.) 70 %(27.8.2003)
nash.
Podíváná tak pitomá, až byla zábavná. Pokud to nebylo myšleno jako parodie podobných filmů, pak je výsledkem nezamýšlená groteska, kde vrcholnou klauniádu předvádí zejména Fran Drescher a to nejen svým bizarním oblečením i líčením...(9.8.2008)
Z0oMb3E
Noo balansujem na rozmedzí odpadu a 1*. v Slovécii je tvrdá diktatúra avšak siaha len po hradné múry, kde trpia iba diktátorove ratolesti. Vonku frčia technopárty... Rozmýšľam za čo dávam tú hviezdu či za trápneho Daltona, či za rozmaznanú pipku Drescherovú? Však v tom filme nič nebolo... Američanka, ako spasiteľka sveta obmäkčila srdce aj tomu najtvrdšiemu diktátorovi. Ešteže sú tu tí Amíci, aby nám ukázali, že iba oni sú novodobí Ježišovia ...(15.7.2010)
Beckett51
Kravinka která pobaví. 60%(11.1.2011)
maverick10
Tento snimek je stelesnenim veskere americke tuposti v krasnem obalu. Pcheeee(9.8.2008)
phoebess
jelikož jsem měla/mám ráda seriál The Nanny, tak jsem se koukla i na tento film.. a musím říct, že jsem byla hoděn zklamaná, to co byla na Fran Drescher hezké a vtipné v The Nanny, tady se to ukázalo jako fraška na entou, přišlo mi to jako přes kopírák její seriálové postavy, a to se raděj podívám na originál, než na kopii...(26.10.2009)
Danny F.
Hodně slabý film po všech stránkách. Ani není nijak zvlášť vtipný. 40%(25.12.2011)
otík
Kdo měl rád upištěnou Chůvu k pohledání, tomu se bude líbit i v obdobném duchu vedený celovečerák Fran Drescher o kosmetičce, která se shodou okolností dostane jako učitelka do rodiny vládce smyšlené země Slovecie a napáchá tam nedozírnou "škodu", když uzurpátorského a namyšlenézho diktátora přemění v civilizovaného vládce. Hodně nereálná a za vlasy přitažená romance by vyzněla do prázdna, kdyby se obou hlavních rolí se slušným zaujetím neujali Drescher a především Dalton, který si roli vládce země vyloženě užívá. Hudba: Cliff Eidelman(18.11.2009)
Elyssea
V celku pohodová krávovina. Bohužel Fran je totální dřevo, ale Timothy Dalton je prostě sympaťák:-)) Všichni víme jak to dopadne už po prvních deseti minutách filmu, ale ani mi to moc nevadí. Zámek Sychrov (jojo, byla jsem tam) mě v hlavní roli celkem pobavil. Klišovité, klišovité a zase klišovité. Ale na dlouhé sobotní odpoledne, když jsou rodiče v Ikei to celkem jde. Navíc jsem mamce slíbila, že jí řeknu, jak to dopadlo, takže bych se stejně musela dodívat do konce, i kdyby se mi to vůbec nelíbilo... P.S: Nééééé, mlčení kuřátek to srazilo hvězdičku (z původních tří) a to jsem si říkala, že to není tak strašný. Mlčení kuřátek????!!!(9.8.2008)
Nautila
Byť hraje v hrozných blbostech, mám pro tu Fran slabost.(3.1.2010)
Rodriguez
"Mami cos dala tomu kuřeti? To samý co máme my, kuře. Přeci nebudu dělat dvě večeře. To je jak Mlčení kuřátek."(31.1.2010)
wosho
Romantická komedie a naivita se drží při sobě stejně jako Krejčíř a miliardy. Ale jak ten Krejčíř, tak Kosmetička a zvíře nejsou nejlepším příkladem a vzorem. Hloupý scénář, nevýrazná režie, většinou i nic moc herci (vyjímka je charismatický Dalton). Celkově se u tohodle snímku dá přežít, ale kdovíjaká zábava to není.(10.2.2010)
ConanVJ
odpad!Nuda nuda nuda, 0%(10.12.2011)
Cejny
Jediné plus tohoto filmu, který vychází z trapného sitcomu Chůva k pohledání, je snad jen herečka Fran Drescher.(14.11.2009)