Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká kosmetička jménem Joy Millerová učí po večerech své studenty, jak líčit a upravovat vlasy. Práci ztratí poté, co jeden z jejích studentů omylem cigaretou zapálí paruku. Požár se rychle rozšíří po celé místnosti. Joy neváhá a vrátí se, aby zachránila zvířata, která jsou v místnosti v klecích. Její statečný čin se poté objeví i v novinách. Článek uvidí Grushinsky, diplomatický zástupce malého východoevropského státu Slovetzia, o kterém Joy nikdy neslyšela. Grushinsky byl poslán do USA, aby našel vyučujícího přírodních věd pro děti prezidenta Slovetzie. Díky článku se mylně domnívá, že Joy je akademická učitelka, a nabídne ji proto práci. Ta nabídku přijímá, a až poté, co dorazí do Slovetzie, Grushinsky zjistí, že Joy je jen pouhá kosmetička. Domluví se spolu, že budou předstírat, že Joy je skutečná učitelka. Joy na prezidenta a diktátora Borise Pochenka neudělá dobrý první dojem, když na domluvenou schůzku přijde pozdě. Je však výborná ve spolupráci s prezidentovými dětmi, které učí o životě mimo Slovezii a pomáhá jim získat sebevědomí. Prezident Pochenko je znepokojen Joyinou silnou nezávislostí a skutečností, že z něho nemá strach jako všichni okolo. Postupně si však na sebe navyknou a stanou se z nich přátelé. Joy mu radí, jak se chovat, protože Pochenko nechce být ve světě znám jako „zvíře“, jak o něm píší zahraniční média. Prezidentův premiér Leonid Kleist ovšem nesouhlasí s novou strategií a chce rozdrtit rostoucí vzpouru mezi mladými občany Slovetzie. Joy se dozví, že Katrina, jedna z prezidentových dcer, je zamilovaná do Aleka, vůdce povstání. Ten je zajat a uvězněn ve sklepení zámku, ale Joy Katrině pomůže vplížit se do sklepení, aby se mohla vidět se svým milým... (TV Prima)

(více)

Recenze (85)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Královsky trapná variace na Annu A Krále, které vévodí zaplaťpámbu sympatická Fran Drescherová a masivní knír Timothyho Daltona, což mělo asi být vtipné...a není, stejně jako ten canc co jsem teď dopsal. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chůva Fajn vystřídala seriál za film a americkou domácnost za pracovnu prezidenta vymyšlené země na Východě Evropy. Shodou okolností se ten Východ Evropy točil u nás, což mě ani, na tu dobu kdy se to natáčelo, nepřekvapovalo. Co už mě ale překvapilo, tak některé české noviny, čeští prezidenti na zdi, české nápisy a nebo zámek Sychrov. Celkově se na to poměrně dobře koukalo a jelikož jsem se občas i zasmál, nevidím důvod, proč bych tuhle jinak klasicky ohranou komedii nemohl ohodnotit průměrnými hvězdami. Jelikož je tu vše vymyšlené, tak nás v podstatě ničím neurazili. A to je u amerického filmu s podivem. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Natrafil som na to jedno predvianočné ráno a zaujala ma mapa , kde medzi Slovenskom a Ukrajinou tvorcovia vymysleli pomyselnú krajinu Sloveciu. Písmo používané v tejto krajine bolo blízke Slovenčine, takže bol aspoň malý dôvod dať komédii šancu. Je to naivné, predvídateľné, treba to brať s rezervou, ale postava živelnej kozmetičky mi bola natoľko sympatická, že ma to celkom zaujalo. Často z nej v rýchlosti vyšla podarená hláška ako napr. - "Ja vyškriabem jedlo aj v Gándhiho dome". Pre väčšinu užívateľov skôr priemer, no kozmetičky a "Barbiny" si môžu dve hviezdy pokojne pridať. 50%. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

40% - Je celkem sranda koukat v televizi na upoutávky na nějaký film a vzpomenout si, že jsem ho kdysi dávno viděl... :) Jinak k věci: Tenhle film je, jak napovídá už i název, pitomost na druhou, ale obsazení je sympatické, což je tak jediné plus. Možná i pár vtipných scén se najde, ale opravdu jen pár... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mě tenhle film docela dostal, a to i přesto, že nejsem velkým příznivcem romantických komedií. Postava Joy Millerové zahraná Fran Drescher je totiž tak krásně americky naivní a živelná, že jsem si ji prostě musel zamilovat. Nenudil jsem se snad ani chvíli. (Jinak také možno brát jako celovečerní verzi seriálové CHŮVY K POHLEDÁNÍ.) 70 % ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Vždy som to videla, po kúskoch teraz konečne v celku ale tak, že by to bolo dáke super to zas nie. Ale v prípade, že by niekto chcel zabiť nudu a v telke fakt nič iné nie je, nie je to až taký film na zahodenie. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Podíváná tak pitomá, až byla zábavná. Pokud to nebylo myšleno jako parodie podobných filmů, pak je výsledkem nezamýšlená groteska, kde vrcholnou klauniádu předvádí zejména Fran Drescher a to nejen svým bizarním oblečením i líčením... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách nenáročná "zábava" převážně pro paničky 40 a výše, která těží hlavně z temperamentu Fran Drescher, která opakuje svou úspěšnou roli seriálové "Chůvy k pohledání". ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak trochu to ale je sranda. V neurčité východoevropské zemičce mají v hradě na zdi Husáka, polní práce vykonávají v krojích a národní specialitou je jelito na sedlé smetaně. Český štáb se přitom musel královsky bavit. Kdyby ke mně někdy na návštěvu přišla Drescher nebo Dalton, nedala bych jim k jídlu nic jiného než to jelito. A ještě bych ho polila kyselou smetanou! : ) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vypadám jako moje matka, když jí vzaly prášky !!" ;) Sympatická Fren Drescher vyměnila Charlese Shughnessyho za Timothyho Daltona, který si zjevně zapomněl vzít ty zmiňované prášky, když se upsal téhle slátanině a filmové napodobenině průměrného seriálu.. Kwapisově filmu neupřete originalitu pouze v případě, že ji zaměníte za pomatení mysli.. Chcete vědět, jak se James Bond stane diktátorem vymyšlené země kdesi na východě Evropy, Američan jistě ví ;), s obrovským knírem a statutem Bestie ?? Tak odpovědi na tuhle otázku se bohužel nedočkáte, za to si můžete plnými doušky užívat romantické nudy a Daltonova charismatu a při tom přemýšlet, jakým zázrakem tenhle bizarní mix moralistické trapnosti a infantilní taškařice drží pohromadě a celkem překvapivě chvílemi i baví !! Srovnání s Diktátorem Sachi Barona Cohena se sice samo hlasitě nabízí, ale v tomhle souboji by šlo o velmi rychlé k.o. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

jelikož jsem měla/mám ráda seriál The Nanny, tak jsem se koukla i na tento film.. a musím říct, že jsem byla hoděn zklamaná, to co byla na Fran Drescher hezké a vtipné v The Nanny, tady se to ukázalo jako fraška na entou, přišlo mi to jako přes kopírák její seriálové postavy, a to se raděj podívám na originál, než na kopii... ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Noo balansujem na rozmedzí odpadu a 1*. v Slovécii je tvrdá diktatúra avšak siaha len po hradné múry, kde trpia iba diktátorove ratolesti. Vonku frčia technopárty... Rozmýšľam za čo dávam tú hviezdu či za trápneho Daltona, či za rozmaznanú pipku Drescherovú? Však v tom filme nič nebolo... Američanka, ako spasiteľka sveta obmäkčila srdce aj tomu najtvrdšiemu diktátorovi. Ešteže sú tu tí Amíci, aby nám ukázali, že iba oni sú novodobí Ježišovia ... ()

slunicko2 odpad!

všechny recenze uživatele

Anna a král v lidovější verzi. 1) Na severozápadní hranici Rumunska leží malá země, Slovecie. Vládne tam milovaný diktátor Počenko s vizáží a chováním Stalina. Sídlí na zámku Sychrov, čte si české noviny, jí českou majolku, ba dokonce vyhotovuje dekrety v českém jazyce. Blízkost Slovenska se projevuje ve slovenských nápisech v továrně. Domácí atmosféru doplňují portréty československých presidentů od Gottwalda po Husáka. 2) Do této idyly přijíždí nositelka "amerického kulturního imperialismu", která utekla z estrádního sitcomu Chůva k pohledání zřejmě proto, aby zažila nějaké dobrodružství. Na konec se ani neptejte, je ještě blbější, než by vás napadlo. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Kdo vyrostl na "Chůvě k pohledání", nemůže tuhle neškodnou komedii zavrhnout. Fran hraje v podstatě na chlup stejnou roli a Dalton bez knírku je velký sympaťák. Solidní zábava pro zpříjemnění deštivého odpoledne, silné 3*. ()

Reklama

Reklama