Reklama

Reklama

Bývalá vražedkyně Zeng Jing (Michelle Yeoh) se rozhodne opustit cestu zabijáka a chce nadále vést normální život. Vlastní však ostatky budhistického mnicha, které svému majiteli údajně dávají mistrovské schopnosti v bojových uměních a tak je nejhledanější osobou zbytku klanu vrahů. Ačkoliv Zeng Jing podstoupí operaci obličeje, schová se v městě a vdá se za obyčejného poslíčka, je po čase odhalena a začne souboj o přežití. (Tamten)

(více)

Recenze (77)

verbal 

všechny recenze uživatele

Další sériový ťamanský letecký den? Ačkoliv Isaac ve mě mlátí hlavou do zdi z takového popírání gravitačních zákonů a meče, píchající do zatáčky mě nutí oprášit základy metalurgie, musím konstatovat, že jinak to nebylo Woobec špatné! Dokonce se ti Tíňani ani moc nechovali jako kokoti, jak je u takových snímků obvyklé. Celý film si sice podává patos ruku s klišé, což je ale zdařile kompenzováno obsazením Mišel, jediné píchatelné asiatky na světe, kterou bych i já chtěl slyšet křičet Yeah! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby Celosvetovo $13,320,685║ akcia dobrá ale príbeh rozpačitý, zdĺhavý, neprehľadný, celkovo bez skutočnej iskry vývarovosť /40%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ten strih vacsiny MA sekvencii je na zaplakanie a dehonestuje dobru choreografiu. Skoda, pretoze pribehom - koncipovanim dava spomenut na viacere starsie wuxia filmy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Myslíš si, že je Tvoje kung-fu dost dobré? Jak jednou vstoupíš do světa bojových umění, není cesty ven. POČKÁME SI NA TEBE V PEKLE!“..... Takřka pohádkový příběh o touze po schopnostech, pomstě a lásce, ve kterém je přiměřeně kung-fu soubojů s meči či s jinými a neobvyklými zbraněmi. Líbila se mi hezká atmosféra, ironický (?) lehký humor a romantika mezi kapkami deště, ale hlavně – já prostě tyhle taneční kreace wuxia soubojů můžu! A tak dávám 4*, ale UPOZORŇUJI, že by filmu neuškodilo zkrácení o 15-20 minut a přidání více- už tak dobrých soubojů. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám mezery v technice ,,Prolévání vody mečem“. 2.) Zajímá mě, jak tenkrát pracoval čínskej plastickej chirurg. 3.) Nevím, proč pohřbít milovanou osobu pod mostem. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Prototyp čtyřhvězdí. Slušná režie, skvělí herci, nádherný vizuál a načančaná akce vytváří zábavný zážitek ze zvládnutého Blockbusteru. Wu xia prvky slušné, není to až tak ulítlé jako ostatní filmy s podobnou tématikou, což mi sedlo. Škoda jen čaroděje, ten vytvářel dojem Fantasy. 75% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Deset let po "Tygr a drak" se v hromadě titulů, které více či méně zkoušely kráčet ve šlépějích filmu Anga Leeho, konečně objevil jeden, který se může důstojně poměřovat s titulem, jenž revitalizoval žánr wu-sia. "Reign of Assassins" sice není tak delikátně vybalancovaný a spíš než na mezinárodní publiku je cílený na domácí diváky, ale přesto představuje důmyslnou reflexi a intenzifikaci určitých tendencí wu-sia. Nadsazeným stylem film připomíná klasické pásově vyráběné wu-sai snímky od studia Shaw Brothers, ale stejně jako se "Tygr a drak" z klasických elementů vyzdvihl citový život a emancipaci ženských postav, tak se "Reign of Assassins" zaměřuje na soukromý život šermířů poté, co složí či alespoň na chvíli odloží zbraně, a romanticky pojaté motivy osudu a karmy. V porovnání s Leeho opusem je film debutujícího režiséra (naštěstí pouze marketingově zaštítěný jménem Johna Woo) sice stylově roztěkaný a přílišně sklouzává k povrchní dojemnosti, přesto se jedná o vítané osvěžení v žánru, který upadl do rutiny výpravných kostýmních spektáklů. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Parádní skloubení romance s wuxia akcí!! Téměř dokonalé, snad jen trochu přemrštěná stopáž, ve které se v první polovině nic moc zásadního neděje (což je ale jen zdání). Nakonec do sebe vše skvěle zaklapne, jako meč do pochvy. A že si mečů divák užije!! Sice jsou zde delší promlky (právě kvůli té delší stopáži), ale akce je excelentně vyvedená a není jí co vyčíst. Pokoukání úžasné, techniky a vychytávky excelentní a nápadité, zvraty mírně klapačku otvírající ... Nechci prozrazovat děj, takže beru tento svůj komentář jako nutně dostačující. Tohle skutečně není bezmyšlenkovitá rubárna, ale technicky, herecky a dějově vypilovaný skvost (4,5*)... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zabijáci těžko věší řemeslo na hřebíček, to je známá filmová pravda, ale tento snímek mne navíc donutil k zamyšlení, kolikrát musí člověk zemřít, aby byl skutečně mrtvý. Původně jsem si naivě myslel, že tři úmrtí by měly ke smrti bohatě stačit, ale byl jsem poměrně zábavnou bojovou formou vyveden z omylu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po zklamáních, kterých jsem se z HK potažmo číny dočkal za poslední rok celkem dost, jsem od tohohle ani nic extra neočekával, i když v tom má prsty mistr masakrů John Woo a k ruce hereckou elitu jako Michelle Yeoh nebo Woo-sung Junga, ale přece jenom wuxia neni zrovna jeho šálek akce, takže jsem byl tak trochu v očekávání, co z toho vlastně vypadne. No, vypad z toho slušnej film a dobrá akce, ale nic převratnýho, samotná akce tu je ze začátku sice velice střídmě, ale je na skvělý úrovni a většinu jí táhne pořád výborná Michelle Yeoh, která i když se blíží k padesátce, tak pořád umí a vypadá skvěle, ale i ostatní, včetně Woo-sung Junga, Shawna Yueho nebo Xue Qi Wanga, se tam bijou parádně a hlavně v povedený choreografii i vizuálu, ale přece jenom tomu ještě něco chybí k úplný dokonalosti, navíc příběh by rozhodně potřeboval nějakou výraznější linii a pohnutky hlavního záporáka by se hodily spíš do parodie, ale jinak jsem se bavil a určitě to je zatim to nejlepší, co jsem letos viděl, i když moc silná konkurence nebyla ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý čínsky historicko akčný film. Má veľmi dobrý príbeh o vražednici, výbornej bojovníčke, ktorá si po čase stráveným s mníchom uvedomí, že už takto dalej žiť nechce, zmení si tvár a spozná lásku, ale časom si ju nájdu jej bývalí spoločníci, ktorí ale hľadajú aj vzácne pozostatky jedného muža. Čo sa týka spracovania, tak som spokojný, ale rozhodne sa z toho dalo získať viac. Prvá polovica sa mi veľmi páči, vnútorná, ale vlastne aj vonkajšia zmena bojovníčky, veľmi dobre zvolená romantika a všetko tu pôsobí veľmi dobre, ale druhá polovica už kvalitou predsa len klesne, príbeh sa vyvinie iným smerom, akým by som chcel a film sa stane takým štandardom čínskej historickej produkcie poslednej doby, čo je stále vysoká úroveň, ale v porovnaní s prvou polovicou je to sklamanie. Akcie je tu dosť a patrí medzi to lepšie, čo s dá v tomto žánri a hlavne v posledných rokoch vidieť. Niektoré súboje síce sú len priemerné, ale nájdu sa tu aj veľmi vydarené, hlavne tie, v ktorých viac vyniknú prvky wuxia, len škoda, že strih ich úroveň mierne znižuje. Takmer celý film sa odohráva prakticky na jednej ploche, čo je mierne škoda, radšej mám výpravnejšie filmy, ktoré vo veľkej miere využívajú prírodné prostredie, ale zase nemôžem povedať, že by to tu prekážalo, v priebehu sledovania filmu som si to takmer ani neuvedomil. Herecké obsadenie je na tom dobre, hlavné duo Michelle Yeoh a Jung Woo-sung sú výborní, ale menší problém mám so záporákmi, je ich tu zbytočne moc a z nich ma bavili iba ženatý bojovník a jediná žena, inak ma nezaujali a hlavne postava čarodeja sa tu vôbec nehodí. Réžia a technická stránka sú až na ten strih v súbojoch veľmi dobré. Reign of assassins je rozhodne najlepší film svojho druhu za posledné obdobie. Ale aj tak som sklamaný, pretože potenciál bol rozhodne väčší, čo mi dokázala hlavne perfektná prvá polovica, len škoda, že druhá už jej úroveň nedosiahla. 76% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Nářez, Michelle je pořád ve formě a patří mezi titány žánru girls with guns (vždyť je taky jedna z posledních aktivních!) Scénaristicky fajn, výrazné postavy, supr obsazení hlavních i vedlejších rolí, nápadité akční scény, vizuálně pěkné, ale možná až moc tmavé, ano motiv hlavního záporáka je poněkud vtipný, ale to mi film nemohlo zkazit, dám si to rád znova. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Kvalitní wuxia komornějšího ražení, na níž je rukopis Johna Woo znát - a je to jedině dobře. Skvělá choreografie, dynamicky snímané souboje, výrazné či alespoň zajímavě načrtnuté postavy... A zápletka, která v ledasčem připomíná ducha a humor některých mých velmi oblíbených wuxia příběhů ze staré školy. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Proč se ti Čínani tak vyžívají v létání, měkkých dopadech z velké výšky a obecně pohybech proti fyzice? Tady to ještě docela šlo, ale když to vidím, ztrácím zájem. Ale jinak měl příběh hlavu a patu, všichni měli své úmysly a šli si za nimi. Dobrý byl hlavně závěr, hezky se zdramatozoval a čekalo mě napínavé pokoukání. # příběh 7 | hudba 6 | humor 1 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znovu 5 ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ale jooo... dobré to bolo, akčná "rozprávka", ak sa to dá vôbec tak nazvať, ktorej čaro sa nedá zaprieť. Chýbalo mi tuna trochu viac akcie a menej strihu, taktiež určité charaktery postáv, ktorých je tuna požehnane dostali maličký priestor na seberealizáciu, čoš je škoda... 7/10 na Assassins som čakal o triedu viac. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době skvělá ukázka wu-sia se strhujícím, dramatickým i emotivním příběhem nejen o pomstě a touze po lásce, plným nečekaných zvratů, výrazných postav i okamžiků, a samozřejmě efektních soubojů postavených na extrémně zveličených technikách bojových umění. Prohřešky proti fyzikálním zákonům mi byly zcela volné, stejně jako meče bodající za roh, a nijak nerušily zážitek z vyprávění, skvělé atmosféry a soubojů. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Reign of Assassins je další kvalitní akční historický biják z asie. Akční scény jsou perfektní i když popírají všechny fyzikální zákony a Michelle Yeoh v hlavní roli byla skvělá a vůbec nestárne. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Sice se tu objevují legendární jména jako John Woo nebo Michelle Yeoh, ale přesto se jedná o nevýrazný a ničím inovativní variaci, na asijské snímky, které slavily mimořádné úspěchy po roce 2000. Raději se podívám na "Tygra a draka" nebo "Klan létajících dýk", které mají kouzlo i po letech. U tohoto snímku jsem okamžitě zapomněl o čem byl a těch pár bojových scén, nikoho nevytrhne. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Hlavní zápletka byla nečekaná a pobavila. Hudební podkreslení bylo dokonalé a po počátečním zmatení, kdy jsem nevěděla, která bije, jsem se ponořila do děje a nechala se jím unášet. Bylo jasné, že manžel není tím čím je, takže se posléze přidaly konspirace, co a jak. Film, ale nezačne nudit, ani když už divák ví. Odhalování děje pomocí návratu o chvilku zpátky dalo dílu taky něco navíc. Jako baba jsem byla zvědavá víc na Woo-sunga než na Michelle. A byla jsem spokojená, moc se mi ve své roli líbil. Jediná věc, která mě tak trochu rušila byl věkový rozdíl mezi oběma hlavními hrdiny. Yeoh je krásná baba, ale těch jedenáct let, které mezi ní a Woo-sungem jsou se ani maskérům nepodařilo zakrýt. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Celé je to neskutečně zmateně podané, i když základní linie příběhu je jasná. Ale ty střihy, ty neskutečně spatlané bojové scény s někdy zbytečnými detaily a jindy ustřihnutými snad v půlce... Postavy jsou mi ukradené, protože nějaké vtažení do děje neexistuje. A to mám Michelle rád, byť jen platonicky. ()

Související novinky

Království zabijáků Johna Woo

Království zabijáků Johna Woo

15.06.2010

Po megaprojektu Krvavé pobřeží a krachu velkofilmu z dob čínské revoluce 1949 se John Woo odmlčel. Najednou je tady ale s filmem, který nejen produkoval (spolu se svým dlouholetým parťákem Terencem… (více)

Reklama

Reklama