Reklama

Reklama

Dvojitý čas

  • Česko Dvojitá hodina (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vdovec Guido a osamělá Sonia se právě seznámili. Sonia je pokojskou v hotelu a Guido, bývalý policista, pracuje nyní jako hlídač luxusní vily. Vědí o sobě docela málo, ale je jasné, že jsou k sobě vzájemně přitahováni. Guido zve Soniu na návštěvu do vily, kde s ní chce strávit hezký večer. Náhle jsou však překvapeni zloději a Guido umírá. Sonia vyvázne se zraněním, ale z útoku si nic nepamatuje. Je opět sama, trápí se kvůli smrti muže, kterého téměř neznala a s nímž se stále, proti vší logice, vídá. Přišla snad o rozum? Nebo dostala druhou šanci? Temná hra s žánry umně kombinuje film noir, thriller, love story i psychologický horor. To důležité se ve filmu odehrává až po první půlhodině, kdy začne docházet k nepochopitelným událostem a nečekaným zvratům. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mysteriózno-romantický drama-krimi-thriller? Už len tá žánrová rozmanitosť ma celkom lákala, okrem toho aj zaujímavý názov a popis k filmu. O to väčšie bolo pre mňa konečné sklamanie. Celý film je rozdelený akoby na tri rovnocenné časti: 1.) romantická dráma, 2.) mysteriózny thriller, 3.) krimi dráma. Ani jedna z tých troch fáz nebola nejaká obzvlášť skvelá, hoci pri tej mysterióznej som očakával, že ten film naberá riadnu dramatizáciu. Ale kdeže, posledná tretina už priniesla len v podstate viacmenej očakávané rozuzlenie, ktoré bolo naznačené už aj v mysterióznej fáze. Škoda toho, lebo v strednej fáze to vyzeralo dosť potenciálne... ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Úplně skvěle vystavěná zápletka. Divák tady tahá za výrazně kratší konec a zlom je tady opravdu veliký. Daleko větší než standardní "vysvětlovací-detektivky/trhillery", které tahají za nos tak, aby ke konci odhalily pravou podstatu. Tady k tomu dojde už docela brzo a pak ve své podstatě ještě jednou. Klobouk dolů, já se bavil. A abych nespoileroval jen dodám, že celá ta fikce je skvěle provedená a to co vypadá jako mysteriózní brainfuck pak do sebe krásně zapadne. Na to že jde o režisérskou prvotinu je navíc Dvojitá hodina hodně dospělá a to i technicky. Spokojenost, doporučení. ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Lehce předvídatelný, ale líbilo se mi, jak film nabízel určité možnosti výběru, a hned poté je zase divákovi hezky vzal. Zklamal mě ten zvrat, který se tvářil důležitě, ale v konečné fázi vlastně šlo jen o kopií již dané pravdy, jen v jiném lehčím podání. Škoda, mohlo se ze zajímavého snímku vytvořit něco chytlavějšího a důmyslnějšího. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Být spokojený znamená v případě Dvojitého času naladit se na správný žánr. Mnohem víc než jako thriller funguje jako milostný příběh a psychologické drama, kde jeden z aktérů řeší dilema mezi citem a rozumem, kdežto ten druhý výběr ze dvou partnerů, kteří jsou náhle k mání. Celkový dojem: 70 %. Zdaleka ne vždy dokáže racionální rozbor situace zvítězit nad lidskou vášní a sentimentem. Čtvrtou hvězdičku přidávám za zajímavou a neokoukanou Kseniji Rappaport. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Ke konci už sice trochu překombinované, tvůrci si tak dlouho zahrávali s diváckými očekáváními až to skoro přepískli (nejprve s hrdiny prožíváme reálný milostný příběh, pak hrdinka oplakává údajně mrtvého přítele, pak je mrtvej najednou obživlej a ejhle stává se kriminálníkem, pak následuje několik dalších zvratů než zase vyjde najevo že je hrdinka vlastně v kómatu a vše byl jen sen), ale budiž, jako thriller dobrý, furt lepší než se dívat hodinu na nějakou tu přestřelku v autech. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Herečka ruského původu Ksenia Rappoportová i představitel Guida Filippo Timi byli oceněni za svůj výkon na MFF v Benátkách, odkud si snímek odnesl i cenu za nejlepší italský film. [MFF Karlovy Vary] (POMO)

Reklama

Reklama