Reklama

Reklama

Vojížděči vodpadků

(festivalový název)
  • USA Trash Humpers
všechny plakáty
Trailer
USA / Velká Británie / Francie, 2009, 78 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Film sleduje životy starších sociálně patologických lidí v Nashvillu. Jejich oblíbenými činnostmi jsou sex s popelnicemi, rozbíjení televizorů, zářivek, odpalování petard. Film je vizuálně stylizován do podoby obehrané VHS kazety. (ash99)

Recenze (38)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Fakt jako kazeta vytažená z kontejneru, taková óda na špínu, divnost a nezajímavost. Korine to prý natočil jednak z fascinace noční městskou scenérií a vzpomínek na šmíráky, jednak z jakéhosi pozastavení se nad úlohou popelnic. Tady to je prostě slepenec nijak dějově pospojitých výjevů, v nichž pár pseudo-důchodců páchá různé nepatřičnosti (třeba to symbolické ošukávání popelnic) a potká se s několika exoty. Určitou hloubku tomu neupírám, základní myšlenka mi možná také byla poodhalena, ale jinak tedy skutečně nezáživně strávených 70 minut. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ach, odvěké dilema, jak mám hodnotit film, u něhož tuším, o čem pojednává, podvědomě s tímto poselstvím souhlasím a mlčky ho vlastně povzbuzuji, ale fyzicky mi zkrátka a dobře způsobuje bolehlav, netrpělivost až znudění a v případě slabé chvilky i lehkou nevolnost? ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Hrubozrný ošiaľ , z ktorého sa valí demencia z každého záberu . Coitus s betonovým múrom , cez stromy , až po kontajner.....a medzi tým vlastne so všetkým, čo sa nehýbe . Korine vybral drobné z kapsy , nakúpil chlast a vylial to málo , čo protagonistom stačilo , aby to unavene uhrali. Ja by som ich angažovala do HILLS HAVE EYES 5 ! ( aj to možno len za kulisu) .Napozeral si Freda V. a vzal si autentičnosť po svojom. V niektorých chvľlach Mi to pripadalo , ako by si urobil debilov z debilov. To DVD ( ktoré sa pečie v rúre ) by som vydala v ULTRA LIMITED EDITION (aj to , len pre masky ktoré sa celého toho cirkusu zúčastnili ! ) Ten bodík za to , že si to nechávam vo filmotéke , ako výstrahu ( aj za skučajúceho 1099 ročného deda v 42-veruhey minúte , z ktorého debility sa divili aj debili ) a aj keby to bola recesia - tak Mňa minula - a kašlem na to , že GUMMO bol celkom v poho ! Videla som som ďaleko divokejšie snímky - ale tam bola aspoň forma ( vizuálna / obsahová / fandovská... ) - tu si žiaľ, vzala "Last Minute" a odpálila k inému titulu ! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Forma hladí dušu zberateľom podivných videokaziet. No nielen im. Možno sa Vám niekedy stalo, že ste videli človeka, čo revom a nadávkami účtoval s celým svetom. Ak nie, tak smradľavý a výkalmi nasatý typ zažil temer každý. A možno ste zažili niečo iné: kreatívne odchýlky na hrane. Upozorňujú na to, že v spoločnosti čosi smrdí. Tak sa na to upozorní páchnucou performanciou, primeranou zlej východiskovej situácii. Zvyčajne radikálnym a šokujúcim gestom tvorivej svojvôle. Obskakovači odpadkov pozývajú do tohto sveta. Do sveta umenia vylúčených. Sociálne, spoločensky i morálne. Výber záleží na divákovi a jeho postoji k svetu k jeho hodnotám. Inak na šukačku s odpadom bude hľadieť obdivovateľ pop kultúry, inak vládna väčšina (roky otrokom servírujúca vlastné mocenské hodnoty) a inak umelci, pankáči a tak ďalej. Obskakovači ukazujú aj to, že ich morálka nemusí byť vadná. Vadnými sú totiž často hodnoty väčšinovej spoločnosti. Hrdinovia filmu ničia, popierajú veci tvoriace podstatu 99% obdivu aj obsahu dnešnej spoločnosti. Posvätné predmety techno-otrokov (dnešnej populácie): televízne obrazovky, prehrávače hudby, rádiá, neónové trubice. Je to ústredná os toho, čo nás každodenne obklopuje, v čom sa pohybujeme, po čom túžime. Hrdinovia filmu nachádzajú humor aj v absurdnom, zlovoľnom ponižovaní, výsmechu a ubližovaní. Toto nech si preberie každý po svojom. Ako napísal užívateľ Davered: priestor pre interpretáciu je široký. Je to tvorba mentálneho okraja? Alebo rebelantské gesto rozumu voči potratovej, umelohmotnej dobe - spoločnosti odrazu? Niektoré prejavy tejto tvorby pripomínajú výčiny detí. Tie sú spontánne, tak čo? Nejde o autentický záznam. Len performancia do dôsledkov. S nasadenými maskami starcov. Najväčšie potešenie svojráznemu triu a spriazneným týpkom robia kopulačné pohyby so všetkým, čo stojí na verejných priestranstvách (stromy, lampy, kríky) no najmä s tým, čoho sa ostatní zbavili ako nepotrebného. Pretože oni sú takí istí. Starí, použití, nepotrební. Svoj k svojmu. A tak eroticky milujú to, čo väčšina, ktorá ich odhodila odhadzuje. Soundtrackom je opakovaná pieseň o troch malých diabloch spievaná aktérmi a do uší sa zarezávajúci hrdelný smiech režiséra. Poznámky: Užívateľ dr.Orlok to prirovnal k sérii Jackass. Áno Jackass po vypití mocného vývaru z koreňa durmanu a vyfajčení obrej fajky hašišu zároveň. A k otázke ancientone - aký je vzťah protagonistov k separovaniu? Z filmu nebolo zrejmé, či sa do smetiakov ejakulovalo. Pokiaľ áno a išlo o koše na bioodpad, išlo o rešpekt k separovanému zberu. Ak striekali do nádob s čistým kovovým či skleným odpadom, vytvárali by tak znečistený odpad; ak chám vyšľahli do koša s papierom, vytvoril by sa tým kompozitný zlepený materiál. V uvedených prípadoch by ich vzťah k separovaniu bol ľahostajný až negatívny. ()

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Určitě tenhle kousek nikomu neberu, ale tahle zábava šla mimo mě. Tohle bylo k_revsky dlouhejch 78 minut. 2% zábavy a 98% nudy. Sázím odpad ať má Harmony Korine co vojíždět. ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Fynikavycí felm kde múžešš míd popelnycy, dám sy do TOB kdo tomu dá  mýňn neš štyři je kokokk blé per, to per to... ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Mezi odpadem a peti hvezdickami byva velmi tenka hranice. Po projekci jsem nevedel, jak film uchopit a na ktery z techto protipolu se priklonit. Rozhodla vcerejsi noc, uprostred ktere jsem se probudil z hlubokeho spanku, z niceho nic si vzpomnel na toto veledilo a zacal se strasne chechtat. Kazdopadne jde o nejvetsi demenci, kterou jsem kdy na platne videl. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem to mám dost podobně jako se snímkem Saló aneb 120 dní sodomy - je to šílené, hnusné, odporné, divné, normální člověk to nemůže dokoukat, ale nedá se to jen tak rychle odsoudit odpadem. Považovat to za kravinu, v níž parta starých dementů kopuluje s popelnicema by bylo velkým podceněním, protože je tu celá řada až poetických a filosofických míst, jen jsou ukryté v dost divném hávu. Celá ta atmosféra je neopakovatelná. Je to vtipné, bizarní, smutné, ale ze všeho nejvíc děsivé (či přesněji: znepokojující). Pro mě osobně to je jeden z nejděsivějších filmů, co jsem v poslední době viděl. Není to horor jak má být, nejsou tu vraždící maniaci, duchové ani mimozemšťani. Je tu jen podivná noční můra, vykloubený svět, v němž přestávají fungovat základní hodnoty. A to je na tom nejděsivější. Procento, že mě sežere obří žralok, je celkem mizivé, ale takových hajzlů, co ,,nechtějí nic řešit, jen se bavit" a v rámci zábavy strkají žiletky do jablek nebo hází po lidech petardy, takových znám spousty. Vše korunuje výborný mnohoznačný konec. Mrzí mě jediná věc - že režisér nakonec vyměkl a neuskutečnil záměr nechávat VHS kazety různé poházené a takto film rozšířit mezi lidi. Kdybych někde objevil kazetu, pustil si jí a objevil tam tohle, asi bych se posral. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

"Ojížděči odpadků" jsou stylizováni jako VHS video a nalíčeni jako Knoxville nebo Jonze v Jackass. Trio hrdinů rozbíjí zářivky, hazejí petardy, s prostitukami zpívají Tichou noc a ... ojíždějí popelnice. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie. Harmony Korine patrí k mojim najobľúbenejším objavom ale toto bol krok vedľa. Znázornenie špiny, bizarnosti a ľudského odpadu sme tu už videli v sníku Gummo a bolo to o milión krát lepšie aj bez VHS štylizácie. Podľa obsahu festivalu Otrlého diváka, vraj ide o autorovo najradikálnejšie dielo, podľa mňa to tak nejde, skôr ide o najjednoduchší a najotravnejší fľák bez akéhokoľvek rozpočtu kde sa trojica chlapíkov, nie práve najlepšie zamaskovaných. za dôchodcov prechádza po predmestí a imituje sex zo všetkými predmetmi na ktpré narazia, smetiak, kontainer, plot atď.. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Korine zobral všetky filmové postupy, inteligentné scenáre, herecké výkony, vôbec všetky aspekty filmu ktoré robia film filmom a nežne si s nimi obtrel riť. Hviezdy prezentujú skôr moje sympatie k nemu než ozajstný pôžitok zo sledovania. ()

roorybacky 

všechny recenze uživatele

Stejnou měrou jakou zbožňuji Spring Breakers nenávidím Trash Humpers. Prvních pár minut se tomu člověk směje, potom se začne nudit a po půl hodině už je natolik znechucen, že to buď vypne, anebo to dokouká v naprosté apatii. Ten film se být "odpadem" cíleně snaží a bezezbytku se mu to daří, problém je v tom, že se tak stává zcela nekoukatelným. Byl bych ochoten jej akceptovat a snad ho i ocenit kdyby trval deset minut, protože zhruba tolik prostoru v něm zaujímají něčím významné scény, ale nejsem už schopen strávit jej jako svou repetivní prázdnotou ubíjející celovečerák, který mě přibližně v jednom z osmi případů pobaví nebo šokuje. Nejsem si ani jistý, na co se Korine snažil tímto filmem poukázat, ale ať už to byla chorobnost naší společnosti, anebo cokoliv jiného, učinil tak natolik neortodoxním způsobem, že se mi nepodařilo toto poselství filmu uspokojivě vstřebat, natož mu porozumět. Co ale obdivuji, je fakt, že Korine natočil bezprostředně po sobě dva po formální stránce naprosto protikladné a zároveň natolik novátorské filmy. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Nihilistická / bizarní / repetitivní / občas groteskní / občas velmi znepokojující / maximálně autorská a alternativní mozaika jakýchsi záznamů mizerné kvality (VHS stylizace), která se divákovi snaží říct, že ne vše je na tomto světě dokonalé. Například lidé. ~ Skýtá poměrně široký interpretační prostor. ~ ~ per to per to per to neposer to ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V komentáři u Mister Lonely zmiňuju dva filmy od Korineho, u kterých se mi nedaří odhadnout z obsahu, co vlastně skrývají za myšlenku nebo děj. První byl Gummo a druhý bylo tohle. A když jsem si vybíral, na co že se to teda podívám, vybral jsem si tohle, protože jsem chtěl poznat, v čem je Korine tak kontroverzní a tady by to mělo být vidět nejvíc. Jo, taky že bylo. Ze začátku to je jenom sled scén, ve kterých ničí televize a opuštěné domy, jí lívance s jarem, vyluzují nějaké divné zvuky nebo se věnují ojíždění popelnic. Mluví jak kreténi, vypadají tak, chovají se tak... Nemít nějakou zkušenost s Korinem, v životě bych se na tohle nedíval. Jenže od Korineho nějaké filmy viděl a moc dobře vím, že za zdánlivě jednoduchým ničím vždycky skrývá nějakou myšlenku nebo pointu. A jo, ona tam byla. Sice se to tváří jako by to mělo být o tom, že svět je krutý a zlý a lidi jsou svině... Podle mě je tu ale ještě nějaký hlubší děj, který je v tom skrytý a mě tam hodně věcí do té teorie pasuje. Všímejte si od začátku té ženy, je tam jenom jedna. Sledujte, jak se celý film chová a porovnejte to s těmi ostatními. Nejmíň dvě postavy mluví o Bohu, opět si všimněte, co říká ta žena a srovnejte si to s koncem. Taky se zamyslete nad textem písně "Three Devils". A tu si převeďte na chování hlavních postav. A zamyslete se nad tím, co značí slovo démon. Mě z toho vyšla nějaká pointa (ale nic extra), která by vlastně jenom podporovala, že tenhle film je horor (je tam několik celkem znepokujících záběrů, překvapivě funkčních) a taky to, proč to ti herci hrají v maskách nějakých ultravrásčitých seniorů - jako by to ani nebyli lidé... Možná už říkám až příliš. Co se ale filmu týče, je to nehorázně otravné a strašně to leze na nervy. Jo, nad šílenostmi hlavních postav se zasmějete na porpvý, ale podruhý rozhodně ne a to se nějaké scény opakují i desetkrát. A takové je to celý film a pořádně se na to nedá dívat. Kromě příběhu, finále a dobře působících znepokojujících scén tu fakt nemám co chválit. Za to vše 1*, zvažoval jsem i 2*, ale teďka si nemyslím, že by to na ně bylo. Třeba zítra názor změním, ale to si úplně nemyslím. JAK JSEM FILM POCHOPIL JÁ: Film nám představuje trojici, co ojíždí popelnice a stromy, ničí věci a neustále cosi řvou, říkejme jim třeba vodpadkáči. Jejich chování je hodně sociopatické, skoro až nelidské. Ani to, jak vypadají, nevypadá moc jako obličej člověka. Jsou to vůbec lidé? Postupem času se sejdou s nějakými divnými lidmi s příšernou slovní zásobou,co se taky chovají jako idioti, ti pak z filmu zmizí a objeví se jiný člověk, muž, co vypráví "vtipy" a cosi žvaní. Tohodle tahle trojice zabije, očividně je jim to fuk a jde se dál. Jenže pak přijde zvrat - je tu ještě jeden, čtvrtý vodpadkáč, který celou dobu stál za kamerou (a ten je o poznání uřvanější) Kameraman tu má i solo roli, ve které natáčí mrtvé tělo někde v lese a do toho zpívá písničku s názvem Three Devils, Tahle píseň ale souvisí s příběhem - tohle totiž nejsou lidi, ale démoni, co si berou životy těhle existencí. Sami o sobě jsou dosti zlí a zvrácení, vidíme to vlastně celý film. Jenže v písni se zpívá o třech, ne o čtyřech. Což nám naznačuje, že možná ne všichni jsou čistým zlem. A taky to tak i je. Žena (je tam jenom jedna) se celý film moc těch úchyláren nezúčastňuje, ani se nesměje těm debilním vtipům. Dokonce i věří v Boha a v jednom záběru se k němu i modlí, zatímco ti ostatní tři ho haní. Nejspíš tihle čtyři mají na zemi šířit zlo, ale z té ženy se stává člověk, co má nějaké emoce. Celé to končí tak, že uteče z toho jejich domu, ukradne si miminko a začíná se o něj starat jako o vlastní. Má ho ráda. Sice to dobrý čin fakt není, ale je vidět, že ona začíná mít nějaké emoce, nějaké city, ne jako tamti tři. A k těm třem se už nikdy nevrátí. Navíc ten film vůbec není realistický, což vysvětluje, proč na ty jejich vraždy nikdo neřeší. KONEC SPOILERŮ Jinak se mi ten film ale nelíbil a Korine opět zabil obsah (a ani ten obsah nic moc) formou, tentokrát ho ale skoro pohřbil. 1* () (méně) (více)

KlonyIlony odpad!

všechny recenze uživatele

Jediný film, který jsem hodnotil jako odpad, který ale přesto zároveň vřele doporučuju :) Asi nejnihilističtější film mně známý. ()

moukey 

všechny recenze uživatele

Hrůzostrašně nekvalitní "autentický" záběry odpordnejch dementů, co dělaj nesmyslný kraviny.... něco jako Grave Encounters, akorát u tohohle sem se víc bál ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

"Vojížděči vodpadků" jsou přesně to, co název naznačuje. Ale natáčení musela bejt sranda. Dík Otrlci za titule. ()

Reklama

Reklama