Reklama

Reklama

Elise Clifton-Wardovou (Angelina Jolieová) sledují na každém kroku tajné služby. V tomto případě za vším hledej muže. Žena je totiž jedinou spojkou k v několika státech hledanému mafiánovi Alexandrovi. Ten leží v žaludku nejen tajným službám, ale i Reginaldu Shawovi (Steven Berkoff), mocnému gangsterovi, kterého Alexandr po letité spolupráci obral o mnoho peněz. Tajné služby věří, že pár bez sebe nemůže dlouho vydržet, a doufají proto, že muže budou moci při jejich setkání chytit. Předpokládají, že padouch bude mít změněnou podobu. Jednoho dne při snídani v pařížské restauraci obdrží žena od svého miláčka dopis s instrukcemi. Má nastoupit do vlaku do Benátek a mezi pasažéry si vybrat někoho, kdo by se mohl Alexandrovi podobat. Chtějí tím tajné služby zmást a odvést na falešnou stopu. Elise postupuje dle plánu a do oka jí ve vlaku padne sympatický cizinec Frank Tupelo (Johnny Depp). Frank je Američan, učitel matematiky, turista. Elise je okouzlující žena a muž se do ní na první pohled zamiluje. Pár spolu povečeří a těsně před Benátkami se rozloučí. Inspektor Acheson (Paul Bettany) ze Scotland Yardu ale mezitím zjistí, že Frank není jeho cíl a že jsou na falešné stopě. I přesto, že jeho nadřízený případ uzavře a přinutí ho pátrání ukončit, inspektor v misi pokračuje. Jiný agent v domnění, že Frank je skutečně ten správný cíl, tajně informuje gangstera Shawa o tom, že jeho nepřítel právě přicestoval do Benátek. Franka tedy čekají v Benátkách samé nepříjemnosti… (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 001)

genetique 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že po natočení prvých pár minút a scén filmu boli herci vystavení vymývaniu mozgov, pretože inak si neviem predstaviť tak badateľné zruinovanie celkom sľubného rozjazdu, ktorý príbeh ponúkal. Takisto herci nevedeli, či majú hrať krimi paródiu alebo seriózny thriller s romantickou zápletkou. Johnny a Angelina absolútne bez šťavy, a ani ostatní to veľmi nezachraňujú. Dobrá kamera, vďaka ktorej som mal pocit, že som sa na chvíľu vrátil do Benátok, pár dobrých nápadov a finálny zvrat sa zaslúžili aspoň o tretiu hviezdičku. Tesne. 55%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl takhle uondanou sračku. Něco jako kdyby se nudná část Casina Royale v Benátkách natáhla na celej film. Depp i Angelina jsou totálně dřevění a chvílema mi bylo z dění na obrazovce fakt trapně. Hlavně je to fakt blbě natočený. Ta honička na člunech je fakt výsměch. Vůbec se nedivím hlavnímu záporákovi, že uškrtil svojí gorilu, když nepřivedli Deppa v řetězech. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Než prchl pan Donnersmarck zpět do Německa, nechal za sebou jeden hollywoodský biják a já jsem nikdy nepochopil ten bezprecedentní hate. Možná i proto jsem Cizince dlouho odkládal, ale věděl jsem, že si Deppa s Jolií ujít nenechám. A celkem mě překvapilo, jak je to poměrně koukatelná záležitost v nádherných benátských kulisách, kde sice místy drhne tempo, ovšem nic hrozného a k nepřežití. Možná jsem po těch letech přece jen mírnější, jelikož dnes už se těchto detektivních žánrovek moc netočí. Ačkoliv si to znovu asi jen tak nedám, na jeden povedený večer u Netflixu/televize ideální záležitost. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Předražený ekvivalent instantního fast foodu. Až na to, že si oba herci myslí, že když budou mluvit extrémně pomalu, napodobí hvězdy zlatého plátna jako Granta a Hepburnovou. Ve městě, které se potápí, se ale prohání dvojice retardovaných loutek s prošlou záruční dobou. Divák tedy paradoxně čeká, až konečně zmizí z plátna a objeví se tam někdo, kdo z karikatury své postavy alespoň nějakou jiskru vykřesal. Jako Paul Bettany, Timothy Dalton nebo Rufus Sewell. Což v praxi znamená, že ze 103 minut je snesitelných zhruba třináct. P.S. Nominace Deppa a Jolie na Zlaté glóby v herecké komediální kategorii je ostuda desetiletí. Zasloužili by shnilá rajčata. Nebo Zlaté maliny. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Misto toporne Angeliny s neustale stejne dulezitym vyrazem ve tvari, za ktery by zaslouzila par facek, bych uvitala nekoho mene iritujiciho a lepe hrajiciho. Naproti tomu lehce oduly Johnny s prisernymi vlasy me svym pobihanim po strechach v pyzamu (stejne roztomilym zpusobem jako Jack Sparrow - po spickach a s ruckama pekne zvednutyma) bavil jako vzdy. Ale sam ten film utahnout nedokazal. Skoda, protoze ani konec nebyl vubec k zahozeni. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (25)

  • Během natáčení byl Johnny Depp (Frank) mile překvapen tím, jak perverzní smysl pro humor (podobný tomu jeho) má Angelina Jolie (Elise). Stali se z nich přátelé. (Timak)
  • Angelina Jolie (Elise) sa počas nakrúcania sťažovala, že Johnny Depp (Frank) by sa mal osprchovať a nebola spokojná s jeho obsadením vo filme. Johnny Depp zas nazval Angelinu fúriou, ktorá chce mat všetko pod kontrolou a nie je schopná akceptovať predstavy ostatných. (maestrotatum)
  • Interiér budovy, kde se točil galavečer, filmaři upravovali čtyři týdny. (jenik71)

Související novinky

Ricky Gervais opět všechny naštve

Ricky Gervais opět všechny naštve

19.11.2011

Je to překvapení? Vlastně ani ne. I navzdory tomu, že většina celebrit, které si britský komik „podal“ během letošního moderování Zlatých Glóbů, se strašlivě urazila. Na Hollywood Foreign Press… (více)

Boj s větrnými mlýny pokračuje

Boj s větrnými mlýny pokračuje

29.12.2009

Zdá se, že projekt The Man Who Killed Don Quijote opravdu vstává z mrtvých. Nešťastná produkce byla svého času doslova spláchnuta po několika dnech natáčení (jak o tom vypovídá slavný dokument… (více)

Reklama

Reklama