Reklama

Reklama

Elise Clifton-Wardovou (Angelina Jolieová) sledují na každém kroku tajné služby. V tomto případě za vším hledej muže. Žena je totiž jedinou spojkou k v několika státech hledanému mafiánovi Alexandrovi. Ten leží v žaludku nejen tajným službám, ale i Reginaldu Shawovi (Steven Berkoff), mocnému gangsterovi, kterého Alexandr po letité spolupráci obral o mnoho peněz. Tajné služby věří, že pár bez sebe nemůže dlouho vydržet, a doufají proto, že muže budou moci při jejich setkání chytit. Předpokládají, že padouch bude mít změněnou podobu. Jednoho dne při snídani v pařížské restauraci obdrží žena od svého miláčka dopis s instrukcemi. Má nastoupit do vlaku do Benátek a mezi pasažéry si vybrat někoho, kdo by se mohl Alexandrovi podobat. Chtějí tím tajné služby zmást a odvést na falešnou stopu. Elise postupuje dle plánu a do oka jí ve vlaku padne sympatický cizinec Frank Tupelo (Johnny Depp). Frank je Američan, učitel matematiky, turista. Elise je okouzlující žena a muž se do ní na první pohled zamiluje. Pár spolu povečeří a těsně před Benátkami se rozloučí. Inspektor Acheson (Paul Bettany) ze Scotland Yardu ale mezitím zjistí, že Frank není jeho cíl a že jsou na falešné stopě. I přesto, že jeho nadřízený případ uzavře a přinutí ho pátrání ukončit, inspektor v misi pokračuje. Jiný agent v domnění, že Frank je skutečně ten správný cíl, tajně informuje gangstera Shawa o tom, že jeho nepřítel právě přicestoval do Benátek. Franka tedy čekají v Benátkách samé nepříjemnosti… (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (1 001)

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se ve filmu sejdou dvě megahvězdy, jako jsou Angelina Jolie a Johnny Depp, je přirozené očekávat od tohoto filmu nějakou přidanou hodnotu. Tady jsem na ni čekal marně. Jistě, stylisté, kadeřníci a maskéři na Angelině odvedli špičkovou práci a vyšperkovali ji, ale zjištění, že je film od filmu krásnější, je asi to nejlepší na celém tomto filmu, jehož vyznění je přinejmenším rozpačité. Může za to hlavně scénář, který dost dobře neví, čím chce být. Nelze přesně identifikovat, zda jsem sledoval špionážní thriller, drama, komedii nebo milostnou romanci, ale vzhledem k tomu, že posledně jmenovaný žánr ve filmu fungoval ze všeho nejméně, vzhledem k tomu, že to mezi ústředním párem moc nejiskřilo, musel jsem se spokojit s žánrovou směsicí, která byla poměrně snesitelná. Angelina a Johnny však bohužel nehráli moc spolu, ale vedle sebe, ale není se co divit. Ona je příliš charismatická a při své chůzi v perfektních šatech se tvářila velmi sebevědomě, vrhala kočičí, trošku tajemné pohledy. Johnny se asi zalekl, stáhl se do sebe a jejich nesmělé sbližování završené nesmělým polibkem a následným vyřčením osudové věty "miluji Tě", jim asi věřil málokdo, ale ostatní složky svoji funkci plnily mnohem lépe. Angelina jako suspendovaná agentka Scotland Yardu už si své ostruhy v řadách agentů vydobyla v předchozím "Salt" a Johnny se rozehrával postupem času. Od jeho osudového setkání s ní ve vlaku si posléze zasprintoval v pyžamu po benátských střechách, sváděl noční boj o přežití ve člunu, a pak se statečně postavil lstivému gangsterovi na odpor, jemuž měl údajně ukrást pěkný balík peněz a pointu, zda nakonec byl či nebyl mezinárodně hledaným zločincem, se nesluší vyzrazovat. Stejně nakonec tak nějak vyšuměla do prázdna, že je to vlastně jedno, s kým měly postavy, potažmo divák, tu čest. První a asi poslední setkání dvojice Jolie a Depp před kamerou sice dopadlo poněkud rozpačitě, ale dívat se na to dalo v pohodě, navíc jsem si prohlédl Benátky. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp a Angelina Jolie z plastelíny, příběh silný jako PVC a zpracování chabé jako papundekl. Pořád si ale nemyslím, že bych to musel hodnotit tak negativně, jak to tu hodnocené je. Nebýt až neuvěřitelně vypadající Angeliny, asi bych si na samotný film ani nestěžoval. Proč taky? Hraje v něm Johnny Depp, který mi ve filmu vůbec nevadil, celé se to odehrává v Benátkách, na které se hezky kouká. Co víc od toho chtít? ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Tak jak je to? Marketing to do nás pere, herci mluví v megagigasuperlativech, bulvár šílí.... a hle, tady je ten film.... Benátky a Paříž? Hm... to tady bylo... Zápletka? No jooo, po chvilce (asi 20 minut) prokoukneme..... A co teď stím? A tak to dokoukáme..... Hotovo, konec asi dobrý, všechno dobré? Ale kdepak... Čekal jsem víc (přitom je to kouktelný film!!!!), jo jo, ten marketing.... zase další bublina... splasklá bublina.... škoda. Opravdu. 50%... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po přečtení několika zdejších komentářů jsem tedy od Cizince (Turisty) očekával mnohem, mnohem větší průs-švih. Nejhorší podle mě je, že scénáristé nedokázali vytvořit vhodný mix všech žánrů, které ve filmu chtěli mít, a tak tahle moc příjemně natočená věc s krásnou kamerou a povedeným Newton Howardovým hudebním doprovodem mezi slůvky "Akční / Drama / Thriller" stále jen poskakuje a ani u jednoho z nich se nezdrží tak dlouho, aby mohla diváka začít pořádně bavit. Škoda. Nicméně nemůžu říct, že bych se nudil. Tři a kousek hvězdy. Lehounký nadprůměr. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Áno, celú dobu sa hrá na efekt a všetko je krásne a exkluzívne nasnímané. Tým však nevravím, že sa mi nepáčilo pozerať na luxusné Benátky a Paríž, Angelinu zvodkyňu, Johnyho roztomilý kukúč (ktorý však využil tak na 50 percent) a popri tom si pohmkávať chytlavé rytmy v pozadí. Vizuálny potenciál film využil až na maximum, len pri tom všetkom by chcel divák aj nejaký ten vtip a dominantnejší príbeh. Tí, ktorí videli pôvodný originál môžu porovnávať a možno pocítia aj iné emócie. Ja som si síce pokochala očko a chcela užiť viac, no nestalo sa. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (25)

  • Když se Frank (Johnny Depp) ve scéně honičky přitahuje pod vodou rukama k lodi, dává je mnohem dál od sebe, než by mu pouta dovolila. (Pavlínka9)

Související novinky

Ricky Gervais opět všechny naštve

Ricky Gervais opět všechny naštve

19.11.2011

Je to překvapení? Vlastně ani ne. I navzdory tomu, že většina celebrit, které si britský komik „podal“ během letošního moderování Zlatých Glóbů, se strašlivě urazila. Na Hollywood Foreign Press… (více)

Boj s větrnými mlýny pokračuje

Boj s větrnými mlýny pokračuje

29.12.2009

Zdá se, že projekt The Man Who Killed Don Quijote opravdu vstává z mrtvých. Nešťastná produkce byla svého času doslova spláchnuta po několika dnech natáčení (jak o tom vypovídá slavný dokument… (více)

Reklama

Reklama