Reklama

Reklama

Sting: Koncert v katedrále

(koncert)
  • Česko Sting: A Winter’s Night (více)
Hudební
Velká Británie, 2009, 90 min (Alternativní 52 min)

Režie:

Jim Gable

Hrají:

Sting

Obsahy(1)

Britský zpěvák Sting se v roce 2009 vydal na jeden ze svých zajímavých hudebních výletů a v úchvatném prostředí katedrály v Durhamu zahrál písně vycházející z lidové tradice. Odezněly tak nejen vánoční písně a koledy, ale také tradiční lidové skladby, ukolébavky a balady. Krásnému vyznění všech skladeb napomohlo i nemalé množství hudebníků, které si Sting pozval ke společnému vystoupení. Nedílnou součástí koncertu je i kouzelná atmosféra katedrály. Tisíc let stará budova zapsaná na seznamu světového dědictví UNESCO stojí na poloostrově obtékaném řekou Wear v Durhamu a je jednou z nejznámějších památek severní Anglie. Pro známého rockera se jednalo téměř o domácí koncert, protože pochází z blízkého Wallsendu. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Podmanivý fantastický koncert s až hypnotickou vianočno-zimnou atmosférou. Sting je človek tisícich tvárí a dokáže sa obklopiť najlepšími muzikantmi na svete. Tak album If On A Winter's Night ako aj tento koncert z katedrály v Durhame je toho jasným dôkazom. Sting ako postarší knihovník stredovekých piesní a básní ukazuje ako starnúť s gráciou. Naživo to muselo byť úplne masakrálne. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Majster zvuku a majster slova dokáže vytvoriť jedine dokonalé dielo. Koncert v katedrále nám len dokazuje, že Sting ako človek, spevák a učiteľ-básnik, úžasný gitarista a basista sa za posledných 30 rokov nezmenil. jeho pesničky majú rovnaký šmrnc ako mali na začiatku. Nemení druh, melódiu, iba aranžmán jednotlivých pesničiek. To, že sa dokázalo 33 rozličných hudobníkov, ktorí sa dovtedy nepoznali tak dokonale zohrať, je úplnou záhadou. bravo, až mi slzy na konci vytryskli. ()

Reklama

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Kombinácii skvelej hudby a skvostnej architektúry sa zásadne nehovorí nie. Pár skladieb by sa dalo ohodnotiť len ako vata na vyplnenie, ale iné ich zase skvele kompenzujú. Vrcholom je pre mňa Ghost Story, čo je skladba, ktorú nemôžem dostať z hlavy už vyše 20 rokov. Dokonalý song, po hudobnej aj textárskej stránke. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama