Reklama

Reklama

Ten den pro Portera (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity. V El Pueblitu Porter potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se Porter se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Wade W.

Wade W. (hodnocení, recenze)

Mam v tomto  filme asi x oblubenych scen tak som si to zo zvedavosti na dabing pozrel ked to davali tento tyzden v tv. Slovensky dabing ako vzdy zabil polovicu hlasok, Jozo Vajda sa snazil , no ale prekladať hlasky ako , "But like my old mother always told me - fuck off, loser, na "moja mama hovorila - sakra"   je dost slabe. A nemuseli by ani  predabovavat spanielske dialogy  do slovenciny znie to potom prilis neprirodzene.

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

Ondrej1115: Není to pokračování Odplaty a tu druhou část souvětí jsem nepochopil. Jasně, že se prodává DVD Odplaty z roku 1999.

na příspěvěk reagoval Ondrej1115

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Vau tak po dvadsatich rokoch si Gibsona v tomto filme nadaboval Ladislav Županič.

Ondrej1115

Ondrej1115 (hodnocení, recenze)

Dakde som čital že je to pokračovanie Odplati už aj DVDečko sa predáva s filmom Odplata(1999) :)

max cady

max cady (hodnocení, recenze)

Film jsem jeste nevidel.69 procent ale neni az tak spatny.Prometheus ma napr.70 ale pro me ma 95.

korbitch22

korbitch22 (hodnocení, recenze)

pěkný že na netu se to dá sehnat v maximální kvalitě,ale já se na Gibsona do kina nikdy nedostal ( krom jeho režijních opusů ) a mile rád přihodim pár drobnejch k výdělku filmu.

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Wysch: Právě že není peněz dost, sem bez práce, sice mám občas lístek zadarmo, ale letos je tolik skvělejch filmů, že už jich mám nejvíc za sebou a ještě víc plánuju, takže tento film si asi budu muset stáhnout a do kina pudu na něco co sem víc očekával

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

Paulie88: si myslím, že se na to vyplatí zajít, pokud nevíš, co s penězma... ale jinak je asi lepší koupě si na to počkat na DVD nebo tak, zas se o žádný terno nejedná.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Přemejšlel sem jestli zajít do kina, ale teď projíždím fórum a vidím DVDRip a obrázek tomu docela opdovídá, není to kravina? podle IMDB premiéra v USA , 1. května ... u nás až teď... a třeba na Boxoffice kde rád sleduju jak se filmům vede ho vůbec nemůžu najít...

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Mne tam akcia trochu chýbala a Mel tam bol super. Ten jeho ksicht bol presvedčivejší ako keby sa mu to stalo naozaj.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

mzss1: Síce akcie tam moc nebolo, jeden súboj, pár výstrelov a pár maličkostí s autami, ale ma to neprekvapilo, očakával som thriller a nie akčný film, takže podobné množstvo akcie som aj čakal. Hlavne, že dej bol dobrý, páčil sa mi vizuál a večne naštvaných hlavných hrdinov mám rád vždy. 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune: To já netvrdím, píšu : spousta lidem chyběla akce. Lidé očekávali ohromou akci, kterou nabízel doslova TRAILER. Akce tam byla, ne hodně ale byla a to dost kvalitní.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

sniper18: Výborně, jsem rád, že se v tomhle shodnu s tebou ... na filmě : Na hraně temnoty jsem byl v kině a dost mě to zaujalo, sposta lidem chyběla akce, ale mě zaujmul příběh, především Mel v hlavní roli, i hudba, prostě dost dobrý Thriller poslední doby ...

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Síce ma tento film pôvodne ani moc nelákal, ale práve som si pozrel nedávny Na hrane temnoty a za ten u mňa Gibson v rámci žánru dosť stúpol, z tých, čo som videl zatiaľ jeho pre mňa s prehľadom najlepšia akčne ladená úloha, dúfam, že tu bude aspoň podobne dobrý. Len tak dalej. 

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE: Moc to rozebíráš :))

Martin Riggs se narodil v roce 1949 a teď by mu teda bylo už přes šedesát. 

Tak jako tak je to zbytečný vůbec rozebírat, když Warneři loni oznámili reboot.

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE: Tak keby sa to vydarilo super. Ak nie tak to prežijem. Radšej bude ak sa spraví film ktorý môže byť výborný ale aj nemusí ako by sa nespravilo nič. Zlý film si vždy môžeš nepozrieť alebo ho brať s rezervou. Preto som rád za každý pokus. Nech už dopadne hocijako.

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

ywo666: je pravda ze som sa osobne bal aj pasce 4 a dopadlo to dost dobre... takze urcite by ma zbran 5 potesila len nechcem aby sa tym pokazila seria... uvidime ci z toho nieco bude... ale tiez si myslim ze skor nie...

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE: Aj ja sa o pascu bojím. Každopádne filmový vek by som vôbec neriešil a konkrétne čísla by som nechal tak. Každý herec by bol tak starý ako vyzerá. A spomienku na Vietnam by som vypustil. Ale hlavne keď môže byť pasca naťahovaná prečo nie zbraň. To, že je Gibson nepriateľ číslo v Hollywoode je druhá a moc rálne ten film nevidím. To čo som napísal je len zbožné želanie.

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

ywo666: lenze rambo je o Slyovi, pasca je o Bruceovi a zbran je tak o gibsonovi ako o gloverovi. A neviem ci je stastne riesenie aby glover ktory v prvom diely zbrane z roku 87 vo vani oslavoval 50tku (aj ked realne je mladsi)... a to vsetko bolo preto aby mohol byt akterom vo vietname (prvy diel o tom pojednava trosku) takze... teraz by mal mat 75 rokov... lenze zbran sa este nenataca tak by bol este starsi vo filme. A je tazko uveritelne ze by skoro 80 rocny starcek mohol nieco predvadzat s albancami. Plus to ze aj postava Riggsa je spominana ze bojovala vo Vietname. Takze riggs bude mat okolo 65 rokov vo filme. Film by musel by zasadeny trosku do minulosti a to neviem... skratka tuto serie je tazke vzkriesit bez rizika toho ze to skonci velmi zle. Preto som nazoru ze by to mali nechat tak. A Gibson je este aj k tomu verejny nepriatel cislo jedna hollywoodu takze myslim ze taka vec sa nestane. Ja osobne som strasne zvedavy na Pascu 5 ... z dostupnych informacii mam zatial strach ze to bude pruser

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE: Ja som práve so štvorkou nemal problém ani trochu. Viac menej všetky zbrane hodnotím rovnako. A keď mohlo vyjsť vzkriesenie Ramba, Smrtonostnej pasce, Prcičiek, Arnieho a podobne nevidím problém. A hlavne Gibsonovi by to náramne pomohlo. Netvrdím, že to je to najlepšie čo môže Holywood spraviť, ale radšej Zbraň 5 remake 1-20 rokov starých filmov a tisíc síce nových ale otravných vecí. Vždy budem rád za kvalitný akčný film. A to čo som napísal mi príde, že môže výborne fungovať, bez ohľadu ako je séria ukončená.

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

ywo666: :DD ... napis rovno namet a scenar a posli to do hollywoodu... :D Ja osobne si myslim ze piata zbran by uz vznikat nemala. Ta seria je dostojne zakoncena stvorkou ktora bola podla mna najslabsia ale stale dobra. Nechal by som to tak...

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Po tomto filme som sa utvrdil, že Mel má na smrtonosnú zbraň 5. Ako si to predstavujem. Mel je krátko pred výslužbou a dostane nového parťáka černocha na posledných pár týždňov. Môj tip. Rampage Jackson. Bol super v A-teame a ako skúsený MMA môže predviesť výborné bitky. Glover dostane menšiu rolu, ale aj v dôchodku to bude znamenať viac než Cameo. Ústredná dvojica má množstvo možností doberanie mladý/starý alebo predošlí parťák to robil takto alebo sa budú naťahovať či v aute bude hrať hip hop alebo nie. Whatever. Zápletka A) albánci a obchod s orgánmi B) alebo staré dobré drogy a hispánci. Ďalšie úlohy? Vrátia sa Pesci a Russo. Russo zomrie a máme tu tradičný Riggsov motív. Bude ale samozrejme potrebovať novú milfku (tak starú aby pri ňom nevyzera mlado ale aby bola stále sexi). Tip: Catherina Zeta Jones, Nicole Kidman, Maria Bello, Umma Thurman. Ak bude vyššia môže si s Gibsona robiť srandu pre jeho vzrast. Záporáci. Podľa toho kto to bude, ale obsadil by som do úlohy nejakého nájomného žoldniera Garyho Danielsa. Vie hádzať dobre ksichty a mohol by mať fight s Jacksonom. Samozrejme záverečnej prestrelky sa zúčastní na staré kolená aj Glover. Donner je už na réžiu asi starý, ale Harlin ak dostane dobrý scénar tak s týmito hercami by určite natočil super film.

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Recenzia vyznieva nadejne a hlavne potvrdila, ze to nema ziadnu navaznost s Odplatou. Nastastie.

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

No těším se na to, snad to bude aspon na 3* Mel bude hrát dost dobře určo ..

UN

UN (hodnocení, recenze)

kazdy hovori ze hej.. aj ti co to videli, ale oficialne nie

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

inak chcel som sa opytat... hlavna postava teda mel sa vo filme vola porter... ma to nejaku navaznost na odplatu ?

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Vyzera to, ze uz vysiel nejaky shitny kinorip. Takze prajem prijemnu zabavu. Ja si pockam na DVDrip.

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Na hraně Temnoty jsem v kině nestihl, Pan Bobr nedávali, potřetí tě již nemohu zklamat Mele!

Zabiak

Zabiak (hodnocení, recenze)

Přesně Hollywood a média,  a navíc mu asi nikdy neodpustí natočení Umučení krista. Jediné co by mu pomohlo, kdyby natočil nějaký komrčně uspěšný trhák.

 

Z pět k tomuto filmu vypdá celkem nadjeně už se těším až bude v kinech rozhodně si na něj zajdu.

Jamper

Jamper (hodnocení, recenze)

S tím Gibsonem to jde od 10ti k 5ti  měl by si vzít příklad od Staloneho , Willise a natočít novou  Smrtonostnou Zbran at se mu vrátí reputace a vystřelího opět na výsluní jenže Mel to má těžce v piči a lepší se bude probírat báhnem dokud to jde .

Související novinky

Gibson hláškuje a střílí Rusy

Gibson hláškuje a střílí Rusy

29.01.2010

Jde samozřejmě o mediální masáž před dnešní světovou premiérou thrilleru Na hraně temnoty, ale stejně je to nejlepší filmová novinka za posledních několik... (dosaďte dle libosti). Mel Gibson po… (více)

Gibson a Mad Max? Že by přece?

Gibson a Mad Max? Že by přece?

04.01.2010

Jen klid, neradujte se předčasně. Jistá indicie tady ale je. Gibsonova společnost Icon Entertainment totiž podepsala smlouvu o spoluprodukování sequelu (prequelu? restartu?) zaprášené… (více)

Reklama

Reklama