• Radek99

Krize české televizní pohádky po roce 1989 se v této televizní novince ukázala v úplné nahotě, každopádně alespoň nápad s rozhlasovým pohádkovým vysíláním a nudlovými novinami je originální a docela příjemný. Ovšem k uzoufání nevtipný pitvořící se Tomáš Matonoha a jeho příšerný herecký výkon v roli italského prince Burizona zazdil vše naprosto spolehlivě a dokonale, stejně jako herecké výkony většiny neznámých hereckých greenhornů. Proč se ovšem zahazuje Jiří Lábus či Jiří Ornest v takovémhle pohádkovém braku, to mi zůstává skutečnou záhadou...(26.12.2009)

• triatlet

Fungující vzorec o záměně prince/princezny za služebného/služebnou funguje i v novém pohádkovém Království z nudlí. Pobaví jazykové hrátky a veršování věnované těstovinám. A nevadily mi ani střihy v podobě televizní hlasatelky, které zrychlovaly děj.(28.12.2009)

• raroh

Nevtipné, ač se tvářilo jako pravý opak.(29.10.2010)

Ne nebyl to žádný majstrštyk, ale na tomhle serveru se k novým českým televizním pohádkám přistupuje neuvěřitelně kriticky. Co všichni čekáte? Ty "legendy" prostě už nikdo znovu nenatočí; nemluvě o tom, že velká část jejich legendarity je způsobená dobou, která uplynula od jejich natočení a dalšími faktory, které nemají se samotnými filmy nic společného. Zajímalo by mě, jak by měla vypadat televizní pohádka, které by tady lidi dali čtyři nebo pět hvězdiček. Já tuhle hodnotím třemi a půl, protože je zde neuvěřitelně podhodnocená (v době mého hlasování 29%) a protože se mi prostě líbila. Neměla scénář jako všechny ostatní české televizní pohádky, byla originální, byla vtipná, režie i herecké výkony byly solidní a některé gagy mě opravdu pobavily. Na druhou stranu ale chápu, že tento styl nemusí sednout každému.(27.12.2009)

Ale jo, nakonec jsem to vzal docela na milost a bez problémů dokoukal, což je u nových pohádek menší zázrak.(28.10.2010)

• wosho

Tv pohádka se vším co k ní patří. A to jak v tom dobrém, tak i v tom špatném. Záleží jen na divákovi jestli bude její pravidla akceptovat. Příběh je zde již tolikrát okoukaný, že spíše nudí (pravidla žánru Dolanský dodržuje zuby, nechty). Humor je zde na nízké, jednodušší úrovni- Matonoha přehrává svého taliána dokonale, ale pobaví pouze ty nejmenší. Celkově se jedná o lehce podprůměrný kousek, jemuž sráží vaz jeho nesledovatelnost pro diváka starší 12ti let.(28.12.2009)

Překvapivě to nebylo tak hrozné. Nechápu, proč do všech nových pohádek cpou pitomé písničky s hroznými texty (zvlášť, když hlavní představitelé zpívat neumí), také pohádkový rozhlas/zprávy byl kapku mimo. Ale to je jediná závažná výtka. Vzhledem k tomu, že jsem nedávno viděla Fišpánská jablíčka a vím, jaké pohádkové hrůzy se u nás poslední dobou točí, musím konstatovat, že Králoství z nudlí je ještě na svátek.(28.10.2010)

• biomaniac

Vydržel jsem to jen do šermířského souboje s naběračkou, fakt to nešlo. Po zklamání z Lásky rohaté a příjemného překvapení v podobě Domu u Zlatého úsvitu přišlo tohle. Zbývá mi než doufat, ale asi je to marné.(26.12.2009)

• Flakotaso

Jedna hvězda za jako vždy skvělého Lábusa, který má ale určitě na víc, než hrát v takových trapárnách.(26.12.2009)

• Oonika

Pár dobrých nápadů tam určitě bylo, nudlové rýmovačky a rozhlas v rámci království mě pobavily, ale žádná velká sláva se nekoná. Bohužel.(1.11.2010)

• ondrula

Tak je to sračka, no. Lábus definitivně prokazuje (každému, komu to nebylo jasné) že je nejhorší (ne)herec všech dob, Matonoha zas předvádí své pitvoření a jasně dokládá, jakej je to přeceňovanej moula z regionálního divadla. A příběh jako takovej stojí za hovno, co si budeme povídat. Jedna * za Teresku (kdy si na ČSFD konečně někdo uvědomí, že se nejmenuje Tereza?).(2.5.2011)

• blackend

jedna hvězda za hezkou princeznu a kurtizány...:D(26.12.2009)

Neuvěřitelně zábavná komedie, se skvělými hereckými výkony a atmosférou.(18.2.2010)